Meny
Hem - Uppleva & göra - Föreningar

Föreningar

Foto på Musikföreningen lyran

Köping har ett mångfaldigt föreningsliv som är mycket aktivt oavsett årstid. Det finns omkring 260 föreningar med många olika verksamheter, allt från idrotts- och kulturföreningar till pensionärs- och intresseföreningar.

Nyheter

 • Visa upp din förening på Prova-på-dagen

  Den 27 augusti anordnar Kultur & Fritid och Västmanlands Idrottsförbund i samarbete med skolorna och föreningslivet i Köping en ”prova-på-dag” för årskurs 4, 5 och 6 på skolorna i Köpings kommun.

  2014-04-08
 • Dags att anmäla era sommarlovsaktiviteter

  Nu är det tid att tänka på vilka aktiviteter ni vill ha under sommarlovet 2014. Kultur & Fritid kommer att marknadsföra föreningarnas lovverksamhet som är riktad till barn och ungdomar i kommunen.

  2014-03-21
 • Delta på Föreningsgatan vid Köpingsfesten

  Kultur & Fritid bjuder in din förening att delta på Föreningsgatan under Köpingsfesten 30-31 maj klockan 10.00-18.00. Ni kan delta med aktiviteter, marknadsföring, försäljning med mera.

  2014-03-21

Kontakta oss

Thomas Ek
Kultur och fritid

Direkt: 0221-256 59
Suzana Macuh
Kultur och fritid

Direkt: 0221-256 71

Blanketter

Snabbfakta om

Flytta till Köping

Tre goda argument för att flytta till Köping

En enklare vardag; nära till förskola, skola, affärer och fritidsanläggningar.
Mer för pengarna; behagligt låga priser på hus och rimliga kommunala taxor. 
Centralt läge i Mälardalen; pendelavstånd till Västerås, Eskilstuna och Örebro.

 Läs mer om Köpings fördelar

Besök Köping

Foto på vägskylt museistråketI Köpings kommun möter Mälarlandskapet Bergslagens skogrika marker. Stadens centrum med vackra sekelskifteshus runt Stora torget, åpromenaden, parkerna och hamnen ger Köping dess karaktär. Shoppa i stadens affärer eller varför inte ta en paus på ett mysigt café.

I Gamla stan finns Köpings museum med apoteksavdelningen Scheeles minne. Sommartid finns fler intressanta museer öppna längs Museistråket, bland annat Bil & teknikhistoriska samlingarna med världsunika bilar. Flera av våra museer öppnar även på vintern för förbokade grupper.

Läs mer om vad Köping kan erbjuda dig som besökare.                  

Köping - miljöcertifierad kommun

Logotypen för miljöcertifieringSedan 2012 är Köpings kommuns organisation miljöcertifierad enligt standarden ISO 14 001. Köping är en av de första kommunerna med miljöcertifikat för alla förvaltningar och bolag.  Köping producerar också fjärrvärme med fossilfria bränslen och stora investeringar görs i fastigheterna för att spara miljön och förbättra klimatet.

Läs mer om Köpings kommuns miljöarbete

Historia

De första människorna bosätter sig i Köpingstrakten omkring 2 000 f Kr. Från den tiden, visar hällristningar vid bland annat Häljesta, att sjöfarten var tidigt utvecklad i regionen.

Köping nämns första gången år 1257 under namnet Laglösaköping, vilket visar att orten ännu inte blivit stad. Köpingssigillet är känt från 1349 och 1474 fick Köping stadsrättigheter.
Läs mer om Köpings spännande historia.