Visa webbversion
Meny
Hem - Uppleva & göra - Föräldraportalen

Föräldraportalen

Föräldraportalen är till för dig som är förälder i Köpings kommun. Här kan du hitta information från kommunen, kyrkan och polisen om sådant som gäller ungdomar.

Aktuellt

 • Foto på ansikten

  Sommarskoj för dig som är ung

  I sommar finns det massor att göra för dig som är ung i kommunen. Du kan till exempel simträna, gå cirkusskola, åka på badresa, spela streetbasket eller vara med på brännbollsturnering.

 • Foto på barn som simmar

  Anmäl ditt barn till sommarens simskolor

  Nu är det dags att anmäla ditt barn till sommarens simskolor på Karlbergsbadet/Kristinelundsbadet och Malmabadet.

 • Föräldragruppen Komet kör igång i höst

  I höst kör Köpings kommun programmet Komet, en utbildning för föräldrar med barn i åldern 3-11 år. Det finns några få platser kvar, så anmäl dig så snart som möjligt.

Kontakta oss

Barn- och ungdomsenheten
0221-256 78, 0221-256 51
Postadress: Barnhemsgatan 2
731 85 Köping

Snabbfakta om

Köping - miljöcertifierad kommun

Logotypen för miljöcertifieringSedan 2012 är Köpings kommuns organisation miljöcertifierad enligt standarden ISO 14 001. Köping är en av de första kommunerna med miljöcertifikat för alla förvaltningar och bolag.  Köping producerar också fjärrvärme med fossilfria bränslen och stora investeringar görs i fastigheterna för att spara miljön och förbättra klimatet.

Läs mer om Köpings kommuns miljöarbete

Flytta till Köping

Tre goda argument för att flytta till Köping

En enklare vardag; nära till förskola, skola, affärer och fritidsanläggningar.
Mer för pengarna; behagligt låga priser på hus och rimliga kommunala taxor. 
Centralt läge i Mälardalen; pendelavstånd till Västerås, Eskilstuna och Örebro.

 Läs mer om Köpings fördelar

Besök Köping

Foto på vägskylt museistråketI Köpings kommun möter Mälarlandskapet Bergslagens skogrika marker. Stadens centrum med vackra sekelskifteshus runt Stora torget, åpromenaden, parkerna och hamnen ger Köping dess karaktär. Shoppa i stadens affärer eller varför inte ta en paus på ett mysigt café.

I Gamla stan finns Köpings museum med apoteksavdelningen Scheeles minne. Sommartid finns fler intressanta museer öppna längs Museistråket, bland annat Bil & teknikhistoriska samlingarna med världsunika bilar. Flera av våra museer öppnar även på vintern för förbokade grupper.

Läs mer om vad Köping kan erbjuda dig som besökare.                  

Historia

De första människorna bosätter sig i Köpingstrakten omkring 2 000 f Kr. Från den tiden, visar hällristningar vid bland annat Häljesta, att sjöfarten var tidigt utvecklad i regionen.

Köping nämns första gången år 1257 under namnet Laglösaköping, vilket visar att orten ännu inte blivit stad. Köpingssigillet är känt från 1349 och 1474 fick Köping stadsrättigheter.
Läs mer om Köpings spännande historia.