Meny
Hem - Uppleva & göra - Bibliotek - Ungsidan

Ungsidan

Ikon för För unga. Illustration Filippa WidlundPå biblioteket i Köping finns det en särskild avdelning för dig som är ung.

Mer än bara böcker

Visste du att det finns mycket annat än böcker på biblioteket att låna hem? Det finns ljudböcker på cd och mp3, musik och tidningar. För dig som har fyllt 15 år finns det även dvd-filmer..

Logotype för Linje 500Ta boken på bussen

Det är inte längre bara på biblioteket som du kan låna böcker. På busslinje 500 som kör genom Köping, Kolsva, Skinnskatteberg, Fagersta, Norberg och Avesta finns det böcker som du kan ta med dig hem, läsa och lämna vidare till kompisar eller lägga tillbaka på bussen. Du kan också följa bloggen "Linje 500". Där hittar du bland annat boktips och tävlingar och du kan själv berätta om en bra bok som du läst och vill tipsa andra om. Länken till Linje 500-bloggen hittar du under rubriken "Länkar" till höger i fönstret.

Visa upp dina grejer

Om du har något du vill visa för andra kan du göra en utställning eller ett programinslag på biblioteket. Du kanske målar, fotograferar, skriver, sjunger eller gör något annat som andra kan vara intresserade att ta del av. Hör av dig till oss med dina idéer direkt på biblioteket, ring eller maila.

Ta det lugnt en stund

Välkommen att sitta ned i soffan en stund, ta det lugnt och kanske ta en fika.

Föreslå böcker som du vill ha

Du kan själv vara med och påverka vad vi ska köpa för böcker eller annan media. Kontakta personalen, ring eller maila.

Tipsa en vän om sidan

E-postmeddelandet kommer att skickas med din e-postadress som avsändare.

Kontakta oss

Köpings stadsbibliotek
0221-251 82
Fax: 0221-251 98
Postadress: Folkets hus
731 41 Köping
Öppettider:

Måndag-torsdag: 9.30-19.00
Fredag: 9.30-18.00
Lördag: 11.00-15.00

Öppettider i påsk
Skärtorsdag: 9.30-16.00
Långfredag: Stängt
Påskafton: Stängt
Annandag påsk: Stängt

Snabbfakta om

Flytta till Köping

Tre goda argument för att flytta till Köping

En enklare vardag; nära till förskola, skola, affärer och fritidsanläggningar.
Mer för pengarna; behagligt låga priser på hus och rimliga kommunala taxor. 
Centralt läge i Mälardalen; pendelavstånd till Västerås, Eskilstuna och Örebro.

 Läs mer om Köpings fördelar

Besök Köping

Foto på vägskylt museistråketI Köpings kommun möter Mälarlandskapet Bergslagens skogrika marker. Stadens centrum med vackra sekelskifteshus runt Stora torget, åpromenaden, parkerna och hamnen ger Köping dess karaktär. Shoppa i stadens affärer eller varför inte ta en paus på ett mysigt café.

I Gamla stan finns Köpings museum med apoteksavdelningen Scheeles minne. Sommartid finns fler intressanta museer öppna längs Museistråket, bland annat Bil & teknikhistoriska samlingarna med världsunika bilar. Flera av våra museer öppnar även på vintern för förbokade grupper.

Läs mer om vad Köping kan erbjuda dig som besökare.                  

Köping - miljöcertifierad kommun

Logotypen för miljöcertifieringSedan 2012 är Köpings kommuns organisation miljöcertifierad enligt standarden ISO 14 001. Köping är en av de första kommunerna med miljöcertifikat för alla förvaltningar och bolag.  Köping producerar också fjärrvärme med fossilfria bränslen och stora investeringar görs i fastigheterna för att spara miljön och förbättra klimatet.

Läs mer om Köpings kommuns miljöarbete

Historia

De första människorna bosätter sig i Köpingstrakten omkring 2 000 f Kr. Från den tiden, visar hällristningar vid bland annat Häljesta, att sjöfarten var tidigt utvecklad i regionen.

Köping nämns första gången år 1257 under namnet Laglösaköping, vilket visar att orten ännu inte blivit stad. Köpingssigillet är känt från 1349 och 1474 fick Köping stadsrättigheter.
Läs mer om Köpings spännande historia.