Meny
Hem - Uppleva & göra - Bibliotek - Sök i katalogen

Sök i katalogen

I bibliotekets katalog kan du söka för att ta reda på om biblioteket har den bok du söker. Du kan även se om den är utlånad för tillfället.

Du som har lånekort och en PIN-kod kan logga in på ditt bibliotekskonto och få en lista över dina lån och reservationer och du kan även låna om dina lån. Dessutom kan du lämna förslag på vilka böcker som du vill ska köpas in till biblioteket.

Har du inget lånekort ännu kan du registrera dig för ett genom att fylla i ett formulär och sedan kvittera ut ett lånekort på biblioteket. Kom ihåg att ta med dig giltig legitimation.

Nytt utseende

Vi har uppgraderat bibliotekskatalogen och den ser nu annorlunda ut, den har ett modernare utseende och är också enklare att använda. Dessutom är den responsiv, det vill säga, den anpassar sig automatiskt till storleken på din skärm.

Kampanjer och händelser

Banner till katalogsök

Snabbfakta om

Flytta till Köping

Tre goda argument för att flytta till Köping

En enklare vardag; nära till förskola, skola, affärer och fritidsanläggningar.
Mer för pengarna; behagligt låga priser på hus och rimliga kommunala taxor. 
Centralt läge i Mälardalen; pendelavstånd till Västerås, Eskilstuna och Örebro.

 Läs mer om Köpings fördelar

Besök Köping

Foto på vägskylt museistråketI Köpings kommun möter Mälarlandskapet Bergslagens skogrika marker. Stadens centrum med vackra sekelskifteshus runt Stora torget, åpromenaden, parkerna och hamnen ger Köping dess karaktär. Shoppa i stadens affärer eller varför inte ta en paus på ett mysigt café.

I Gamla stan finns Köpings museum med apoteksavdelningen Scheeles minne. Sommartid finns fler intressanta museer öppna längs Museistråket, bland annat Bil & teknikhistoriska samlingarna med världsunika bilar. Flera av våra museer öppnar även på vintern för förbokade grupper.

Läs mer om vad Köping kan erbjuda dig som besökare.                  

Köping - miljöcertifierad kommun

Logotypen för miljöcertifieringSedan 2012 är Köpings kommuns organisation miljöcertifierad enligt standarden ISO 14 001. Köping är en av de första kommunerna med miljöcertifikat för alla förvaltningar och bolag.  Köping producerar också fjärrvärme med fossilfria bränslen och stora investeringar görs i fastigheterna för att spara miljön och förbättra klimatet.

Läs mer om Köpings kommuns miljöarbete

Historia

De första människorna bosätter sig i Köpingstrakten omkring 2 000 f Kr. Från den tiden, visar hällristningar vid bland annat Häljesta, att sjöfarten var tidigt utvecklad i regionen.

Köping nämns första gången år 1257 under namnet Laglösaköping, vilket visar att orten ännu inte blivit stad. Köpingssigillet är känt från 1349 och 1474 fick Köping stadsrättigheter.
Läs mer om Köpings spännande historia.