Visa webbversion
Meny
Hem - Uppleva & göra - Bibliotek - Läsa, lyssna, se - Läsa på annat sätt

Läsa på annat sätt

Om du har svårt att läsa vanliga böcker finns talböcker som du kan lyssna på. De flesta nya böcker finns inlästa som talbok. Säg bara till vilken bok du vill läsa så hjälper vi dig.

En talbok är en cd-rom-skiva som kallas Daisy-talbok. De är till för alla som har svårt att läsa en vanlig bok på grund av till exempel dålig syn, dyslexi, koncentrationssvårigheter eller ett fysiskt funktionshinder.

Daisy-talboken läser du med en särskild spelare eller i en dator med ett särskilt läsprogram för Daisy-talböcker eller i en mp3-cdspelare.


Se filmen om Talböcker genom att trycka på play

Nytt i Daisy-hyllan

  • "Mayas dagbok" av Isabel Allende
  • "Stjärnlösa nätter" av Arkan Asaad
  • "Min mormor hälsar och säger förlåt" av Fredrik Backman
  • "De oskyldiga" av David Baldacci
  • "Blekingegatan 32" av Lena Einhorn
  • "Gone girl" av Gillian Flynn
  • "Mellan rött och svart" av Jan Guillou
  • "Vindsjälar" av Mons Kallentoft
  • "Rörgast" av Johan Theorin

Finns boken inne?

Snabbfakta om

Köping - miljöcertifierad kommun

Logotypen för miljöcertifieringSedan 2012 är Köpings kommuns organisation miljöcertifierad enligt standarden ISO 14 001. Köping är en av de första kommunerna med miljöcertifikat för alla förvaltningar och bolag.  Köping producerar också fjärrvärme med fossilfria bränslen och stora investeringar görs i fastigheterna för att spara miljön och förbättra klimatet.

Läs mer om Köpings kommuns miljöarbete

Flytta till Köping

Tre goda argument för att flytta till Köping

En enklare vardag; nära till förskola, skola, affärer och fritidsanläggningar.
Mer för pengarna; behagligt låga priser på hus och rimliga kommunala taxor. 
Centralt läge i Mälardalen; pendelavstånd till Västerås, Eskilstuna och Örebro.

 Läs mer om Köpings fördelar

Besök Köping

Foto på vägskylt museistråketI Köpings kommun möter Mälarlandskapet Bergslagens skogrika marker. Stadens centrum med vackra sekelskifteshus runt Stora torget, åpromenaden, parkerna och hamnen ger Köping dess karaktär. Shoppa i stadens affärer eller varför inte ta en paus på ett mysigt café.

I Gamla stan finns Köpings museum med apoteksavdelningen Scheeles minne. Sommartid finns fler intressanta museer öppna längs Museistråket, bland annat Bil & teknikhistoriska samlingarna med världsunika bilar. Flera av våra museer öppnar även på vintern för förbokade grupper.

Läs mer om vad Köping kan erbjuda dig som besökare.                  

Historia

De första människorna bosätter sig i Köpingstrakten omkring 2 000 f Kr. Från den tiden, visar hällristningar vid bland annat Häljesta, att sjöfarten var tidigt utvecklad i regionen.

Köping nämns första gången år 1257 under namnet Laglösaköping, vilket visar att orten ännu inte blivit stad. Köpingssigillet är känt från 1349 och 1474 fick Köping stadsrättigheter.
Läs mer om Köpings spännande historia.