Meny
Hem - Uppleva & göra

Uppleva och göra

Foto från Bil- och teknikhistoriska samlingarna

I Köpings kommun finns mycket att uppleva och göra. Många föreningar, brett kulturutbud och bra idrottsanläggningar ger förutsättningar för en aktiv fritid.

Aktuellt

 • Här kan du köpa nya fotoboken "Köping i bild"

  Succéöppning blev det för fotoutställningen ”Köping i bild” i lördags då det också var premiär för fotoboken som skildrar Köping från stadens bästa sidor. Boken är på drygt 200 sidor med lika många nytagna Köpingsbilder.

 • Del av Turist i Västra Mälardalens framsida

  Turist i Västra Mälardalen 2014

  Nu finns årets turisttidning för Västra Mälardalen på plats här på turistbyrån. Som vanligt är den fullspäckad med tips på evenemang, utflykter och sevärdheter. Hämta direkt eller beställ och få den hemskickad!

 • Möten med minnen för dementa

  I vår startar Köpings museum projektet ”Möten med minnen”; visningar där personer med demensdiagnos i sällskap med närstående eller följeslagare samtalar och diskuterar kring museets samlingar.

Nyheter

 • Publikstorm när Herman Lindqvist turnerade i länet

  I torsdags kväll sattes det nytt publikrekord på Kolsva biblioteket när Herman Lindqvist kom på besök. Det var en lyckad kväll med ett intressant föredrag och en engagerad publik.

  2014-04-04
 • Sveriges största klädbytardag slår rekord i år

  På lördag är det dags för Sveriges största klädbytardag, som i år slår rekord i antal klädbyten med över 100 arrangemang över hela landet. I Köping kan du byta kläder på stadsbibliotekt mellan kl. 12 och 15 och på Kolsva bibliotek kl. 10-14.

  2014-04-04
 • Vill du vara värd för nya Mötesplats Kolsva?

  Den 4 april kl. 10 bjuder Kolsva bibliotek, äldreomsorgen och Svenska kyrkan i Kolsva in till informationsträff för värdar till Mötesplats Kolsva som planeras att starta i vår.

  2014-04-01
Föregående1234567...

Kontakta oss

Kultur & Fritid
0221-250 00
Besöksadress: Barnhemsgatan 2
Postadress: Köpings kommun, Kultur & Fritid
731 85 Köping
Öppettider:

Måndag-fredag: 8.00-17.00
Lunchstängt: 12.00-13.00

Öppettider i påsk
Skärtorsdag: 8.00-16.00
(lunchstängt: 12.00-13.00)
Långfredag: Stängt
Annandag påsk: Stängt

Se bilder från kulturkalaset

Snabbfakta om

Flytta till Köping

Tre goda argument för att flytta till Köping

En enklare vardag; nära till förskola, skola, affärer och fritidsanläggningar.
Mer för pengarna; behagligt låga priser på hus och rimliga kommunala taxor. 
Centralt läge i Mälardalen; pendelavstånd till Västerås, Eskilstuna och Örebro.

 Läs mer om Köpings fördelar

Besök Köping

Foto på vägskylt museistråketI Köpings kommun möter Mälarlandskapet Bergslagens skogrika marker. Stadens centrum med vackra sekelskifteshus runt Stora torget, åpromenaden, parkerna och hamnen ger Köping dess karaktär. Shoppa i stadens affärer eller varför inte ta en paus på ett mysigt café.

I Gamla stan finns Köpings museum med apoteksavdelningen Scheeles minne. Sommartid finns fler intressanta museer öppna längs Museistråket, bland annat Bil & teknikhistoriska samlingarna med världsunika bilar. Flera av våra museer öppnar även på vintern för förbokade grupper.

Läs mer om vad Köping kan erbjuda dig som besökare.                  

Köping - miljöcertifierad kommun

Logotypen för miljöcertifieringSedan 2012 är Köpings kommuns organisation miljöcertifierad enligt standarden ISO 14 001. Köping är en av de första kommunerna med miljöcertifikat för alla förvaltningar och bolag.  Köping producerar också fjärrvärme med fossilfria bränslen och stora investeringar görs i fastigheterna för att spara miljön och förbättra klimatet.

Läs mer om Köpings kommuns miljöarbete

Historia

De första människorna bosätter sig i Köpingstrakten omkring 2 000 f Kr. Från den tiden, visar hällristningar vid bland annat Häljesta, att sjöfarten var tidigt utvecklad i regionen.

Köping nämns första gången år 1257 under namnet Laglösaköping, vilket visar att orten ännu inte blivit stad. Köpingssigillet är känt från 1349 och 1474 fick Köping stadsrättigheter.
Läs mer om Köpings spännande historia.