Visa webbversion
Meny
Hem - Uppleva & göra

Uppleva och göra

Foto på cyklist

I Köpings kommun finns mycket att uppleva och göra. Många föreningar, brett kulturutbud och bra idrottsanläggningar ger förutsättningar för en aktiv fritid.

Aktuellt

 • Redo för ett sommaräventyr?

  Följ med korpen Fenja som levt i Köping i flera tusen år och sett och hört massor av spännande saker. Hennes berättelser får du ta del av i den Pixi-bok som i dagarna kommit rykande färsk från tryckeriet. Ett perfekt sätt att få fart på fantasin inför familjeutflykten till de sevärdheter som Fenja berättar om!

 • Sommar, sol och stadsvandringar

  Sommar och torsdagar är synonymt med guidade stadsturer här i Köping. Så se till att boka din biljett till de populära promenaderna!

 • Välkommen till Gammelgårdens café

  Gammelgården bjuder på aktiviteter för små och stora

  Sommaren är här och den 2 juni öppnade Gammelgårdens friluftsmuseum och café sina dörrar för säsongen. Sommarens program bjuder på något för både stora och små.

 • Foto på ansikten

  Sommarskoj för dig som är ung

  I sommar finns det massor att göra för dig som är ung i kommunen. Du kan till exempel simträna, gå cirkusskola, åka på badresa, spela streetbasket eller vara med på brännbollsturnering.

 • Foto på barn som simmar

  Anmäl ditt barn till sommarens simskolor

  Nu är det dags att anmäla ditt barn till sommarens simskolor på Karlbergsbadet/Kristinelundsbadet och Malmabadet.

 • Foto på Kolsva biblioteks sommapåsar

  Sommarens läsning färdigpackad

  Kolsva bibliotek bjuder på en nyhet i år – Sommarpåsar, en färdigmixad påse av böcker i olika genrer. Det är alltså bara att komma in och grabba tag i en påse så har du sommarens läsning klar.

 • Föräldragruppen Komet kör igång i höst

  I höst kör Köpings kommun programmet Komet, en utbildning för föräldrar med barn i åldern 3-11 år. Det finns några få platser kvar, så anmäl dig så snart som möjligt.

Nyheter

 • Populär läxhjälp söker läxhjälpare

  Läxhjälpen på Köpings stadsbiblioteket har blivit mycket populär och för att möta efterfrågan söker biblioteket nu fler läxhjälpare till höstterminen. Hör av dig så snart som möjligt om du är intresserad.

  2015-07-31
 • Kristinelundsbadet har öppet igen

  Lördagen den 11 juli var det äntligen dags. Då öppnade Kristinelundsbadet efter den tömning och rengöring som gjorts av bassängerna de senaste två veckorna.

  2015-07-08
 • Stolpjakten

  Köping-Kolsva OK har placerat ut 100 st stolpar på olika platser runt om i Köping. En del finns i bostadsområden, andra längs cykelbanor och en del ute i skog och mark. Ditt uppdrag blir att hitta dessa stolpar.

  2015-07-13
Föregående1234567...

Kontakta oss

Kultur & Fritid
0221-250 00
Besöksadress: Barnhemsgatan 2
Postadress: Köpings kommun, Kultur & Fritid
731 85 Köping

Öppettider
Måndag-fredag: 8.00-17.00
(Lunchstängt: 12.00-13.00)

Snabbfakta om

Köping - miljöcertifierad kommun

Logotypen för miljöcertifieringSedan 2012 är Köpings kommuns organisation miljöcertifierad enligt standarden ISO 14 001. Köping är en av de första kommunerna med miljöcertifikat för alla förvaltningar och bolag.  Köping producerar också fjärrvärme med fossilfria bränslen och stora investeringar görs i fastigheterna för att spara miljön och förbättra klimatet.

Läs mer om Köpings kommuns miljöarbete

Flytta till Köping

Tre goda argument för att flytta till Köping

En enklare vardag; nära till förskola, skola, affärer och fritidsanläggningar.
Mer för pengarna; behagligt låga priser på hus och rimliga kommunala taxor. 
Centralt läge i Mälardalen; pendelavstånd till Västerås, Eskilstuna och Örebro.

 Läs mer om Köpings fördelar

Besök Köping

Foto på vägskylt museistråketI Köpings kommun möter Mälarlandskapet Bergslagens skogrika marker. Stadens centrum med vackra sekelskifteshus runt Stora torget, åpromenaden, parkerna och hamnen ger Köping dess karaktär. Shoppa i stadens affärer eller varför inte ta en paus på ett mysigt café.

I Gamla stan finns Köpings museum med apoteksavdelningen Scheeles minne. Sommartid finns fler intressanta museer öppna längs Museistråket, bland annat Bil & teknikhistoriska samlingarna med världsunika bilar. Flera av våra museer öppnar även på vintern för förbokade grupper.

Läs mer om vad Köping kan erbjuda dig som besökare.                  

Historia

De första människorna bosätter sig i Köpingstrakten omkring 2 000 f Kr. Från den tiden, visar hällristningar vid bland annat Häljesta, att sjöfarten var tidigt utvecklad i regionen.

Köping nämns första gången år 1257 under namnet Laglösaköping, vilket visar att orten ännu inte blivit stad. Köpingssigillet är känt från 1349 och 1474 fick Köping stadsrättigheter.
Läs mer om Köpings spännande historia.