Visa webbversion
Meny
Hem - Sidor utanför huvudmenyn - Om webbplatsen

Om webbplatsen

Koping.se är Köpings kommuns officiella webbplats. Den är en viktig kanal för kommunens information och tjänster till allmänheten. Den är också ett viktigt verktyg för att ge dig som besökare möjlighet att komma i kontakt med kommunen.

Webbplatsen har flera syften, bland annat att

  • ge aktuell information om kommunen till kommuninvånare, näringslivet och andra intressenter
  • underlätta dialog med politiker och tjänstemän
  • informera turister och andra besökare vad man kan uppleva och göra i Köping
  • marknadsföra Köpings kommun

Bilder

De bilder som finns på webbplatsen ägs av Köpings kommun eller fotografen. De får inte kopieras eller användas utan överenskommelse.

Länkar

Länkar som leder till en annan sida på koping.se öppnas i befintligt fönster. Länkar som leder till ett dokument, en webbapplikation eller till en annan webbplats öppnas i nytt fönster.

Texter

Varje förvaltning har webbredaktörer som skriver och lägger ut texter om förvaltningens verksamhet. Längst ner på varje sida finns namnet på den aktuella förvaltningen. Vill du kontakta förvaltningen är det bara att klicka på namnet så får du upp ett formulär där du skicka en kommentar eller synpunkter.

Skribenter

Alla förvaltningar inom kommunen har en eller flera webbskribenter som publicerar information under olika områden på koping.se.

Tipsa en vän om sidan

E-postmeddelandet kommer att skickas med din e-postadress som avsändare.

Snabbfakta om

Köping - miljöcertifierad kommun

Logotyp BMG Trada CertifieringSedan 2012 är Köpings kommuns organisation miljöcertifierad enligt standarden ISO 14 001. Köping är en av de första kommunerna med miljöcertifikat för alla förvaltningar och bolag.  Köping producerar också fjärrvärme med fossilfria bränslen och stora investeringar görs i fastigheterna för att spara miljön och förbättra klimatet.

Läs mer om Köpings kommuns miljöarbete

Flytta till Köping

Tre goda argument för att flytta till Köping

En enklare vardag; nära till förskola, skola, affärer och fritidsanläggningar.
Mer för pengarna; behagligt låga priser på hus och rimliga kommunala taxor. 
Centralt läge i Mälardalen; pendelavstånd till Västerås, Eskilstuna och Örebro.

 Läs mer om Köpings fördelar

Besök Köping

Foto på vägskylt museistråketI Köpings kommun möter Mälarlandskapet Bergslagens skogrika marker. Stadens centrum med vackra sekelskifteshus runt Stora torget, åpromenaden, parkerna och hamnen ger Köping dess karaktär. Shoppa i stadens affärer eller varför inte ta en paus på ett mysigt café.

I Gamla stan finns Köpings museum med apoteksavdelningen Scheeles minne. Sommartid finns fler intressanta museer öppna längs Museistråket, bland annat Bil & teknikhistoriska samlingarna med världsunika bilar. Flera av våra museer öppnar även på vintern för förbokade grupper.

Läs mer om vad Köping kan erbjuda dig som besökare.                  

Historia

De första människorna bosätter sig i Köpingstrakten omkring 2 000 f Kr. Från den tiden, visar hällristningar vid bland annat Häljesta, att sjöfarten var tidigt utvecklad i regionen.

Köping nämns första gången år 1257 under namnet Laglösaköping, vilket visar att orten ännu inte blivit stad. Köpingssigillet är känt från 1349 och 1474 fick Köping stadsrättigheter.
Läs mer om Köpings spännande historia.