Visa webbversion
Meny
Hem - Stöd & omsorg - Funktionsnedsättning

Funktionsnedsättning

I Köpings kommun ska alla, oberoende av fysisk eller psykisk funktionsnedsättning, kunna leva ett självständigt liv med möjlighet att delta i och påverka samhällslivet.

Vi erbjuder dig som har en funktionsnedsättning olika tjänster och insatser. Vissa insatser är mindre, som till exempel att ta bort trösklarna i din bostad, medan andra omfattar hela din vardag, som när du beviljas personlig assistans.

För personer med viss funktionsnedsättning och med särskilt stora behov gäller Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS. Omfattas du av LSS har du ännu större rätt till stöd och hjälp. De insatserna har vi samlat under en egen rubrik i menyn.

Kontakta oss

Vård & Omsorg
0221-250 00
Besöksadress: Nibblesbackevägen 17
Postadress: Köpings kommun, Vård & Omsorg
731 85 Köping

Öppettider: måndag-torsdag 08.00-16.00 samt fredag 08.00-15.00

Lunchstängt 12.00-13.00

Öppettider under Kristi himmelsfärdshelgen:
Onsdag 4 maj, 8.00 - 12.00
Torsdag 5 maj, stängt
Fredag 6 maj, 8.00-12.00

Snabbfakta om

Köping - miljöcertifierad kommun

Logotyp BMG Trada CertifieringSedan 2012 är Köpings kommuns organisation miljöcertifierad enligt standarden ISO 14 001. Köping är en av de första kommunerna med miljöcertifikat för alla förvaltningar och bolag.  Köping producerar också fjärrvärme med fossilfria bränslen och stora investeringar görs i fastigheterna för att spara miljön och förbättra klimatet.

Läs mer om Köpings kommuns miljöarbete

Flytta till Köping

Tre goda argument för att flytta till Köping

En enklare vardag; nära till förskola, skola, affärer och fritidsanläggningar.
Mer för pengarna; behagligt låga priser på hus och rimliga kommunala taxor. 
Centralt läge i Mälardalen; pendelavstånd till Västerås, Eskilstuna och Örebro.

 Läs mer om Köpings fördelar

Besök Köping

Foto på vägskylt museistråketI Köpings kommun möter Mälarlandskapet Bergslagens skogrika marker. Stadens centrum med vackra sekelskifteshus runt Stora torget, åpromenaden, parkerna och hamnen ger Köping dess karaktär. Shoppa i stadens affärer eller varför inte ta en paus på ett mysigt café.

I Gamla stan finns Köpings museum med apoteksavdelningen Scheeles minne. Sommartid finns fler intressanta museer öppna längs Museistråket, bland annat Bil & teknikhistoriska samlingarna med världsunika bilar. Flera av våra museer öppnar även på vintern för förbokade grupper.

Läs mer om vad Köping kan erbjuda dig som besökare.                  

Historia

De första människorna bosätter sig i Köpingstrakten omkring 2 000 f Kr. Från den tiden, visar hällristningar vid bland annat Häljesta, att sjöfarten var tidigt utvecklad i regionen.

Köping nämns första gången år 1257 under namnet Laglösaköping, vilket visar att orten ännu inte blivit stad. Köpingssigillet är känt från 1349 och 1474 fick Köping stadsrättigheter.
Läs mer om Köpings spännande historia.