Visa webbversion
Meny
Hem - Stöd & omsorg - Försörjningsstöd, privatekonomi - Jobbcenter - för arbetslösa med försörjningsstöd

Jobbcenter - för arbetslösa med försörjningsstöd

Kvinnor vid datorJobbcenter är av kommunens enhet för arbetsmarknadsfrågor hos Arbete och försörjning. Jobbcenter riktar sig i första hand till personer som får försörjningsstöd och i andra hand till personer som är arbetslösa, där Jobbcenter har avtal med Arbetsförmedlingen.

Verksamheten syftar till att hjälpa människor till arbete eller studier och på sikt en egen försörjning. De som kommer till Jobbcenter erbjuds som regel någon form av sysselsättning inom fyra veckor. Jobbcenter samarbetar med Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, andra organisationer, offentlig förvaltning och näringslivet.

Individuell plan

Är du arbetslös och söker försörjningsstöd så kommer du att komma i kontakt med Jobbcenter. Din första kontakt med Jobbcenter är genom kartläggningsgruppen som ger en information. Direkt efter den gemensamma informationen träffar du en handläggare enskilt och börjar en individuell planering. Kartläggningsgruppen handleder dig och hjälper till att ordna praktikplatser, jobbsökaraktiviteter, skriva CV/personligt brev och få studievägledning med mera.

Praktik ett alternativ

Jobbcenter handlägger även Sysselsättningsfasen (åtgärder för dem som varit arbetslösa längre än 450 dagar) och OSA (Offentlig Skyddad Anställning). Dessa personer kommer till Jobbcenter via avtalet med Arbetsförmedlingen.

Jobbcenter förmedlar också praktikanter och praktikplatser med syfte att ge en möjlighet att komma in på arbetsmarknaden. Jobbcenter har även egna verksamheter där du kan få praktikplats eller arbetspröva.

Snabbfakta om

Köping - miljöcertifierad kommun

Logotypen för miljöcertifieringSedan 2012 är Köpings kommuns organisation miljöcertifierad enligt standarden ISO 14 001. Köping är en av de första kommunerna med miljöcertifikat för alla förvaltningar och bolag.  Köping producerar också fjärrvärme med fossilfria bränslen och stora investeringar görs i fastigheterna för att spara miljön och förbättra klimatet.

Läs mer om Köpings kommuns miljöarbete

Flytta till Köping

Tre goda argument för att flytta till Köping

En enklare vardag; nära till förskola, skola, affärer och fritidsanläggningar.
Mer för pengarna; behagligt låga priser på hus och rimliga kommunala taxor. 
Centralt läge i Mälardalen; pendelavstånd till Västerås, Eskilstuna och Örebro.

 Läs mer om Köpings fördelar

Besök Köping

Foto på vägskylt museistråketI Köpings kommun möter Mälarlandskapet Bergslagens skogrika marker. Stadens centrum med vackra sekelskifteshus runt Stora torget, åpromenaden, parkerna och hamnen ger Köping dess karaktär. Shoppa i stadens affärer eller varför inte ta en paus på ett mysigt café.

I Gamla stan finns Köpings museum med apoteksavdelningen Scheeles minne. Sommartid finns fler intressanta museer öppna längs Museistråket, bland annat Bil & teknikhistoriska samlingarna med världsunika bilar. Flera av våra museer öppnar även på vintern för förbokade grupper.

Läs mer om vad Köping kan erbjuda dig som besökare.                  

Historia

De första människorna bosätter sig i Köpingstrakten omkring 2 000 f Kr. Från den tiden, visar hällristningar vid bland annat Häljesta, att sjöfarten var tidigt utvecklad i regionen.

Köping nämns första gången år 1257 under namnet Laglösaköping, vilket visar att orten ännu inte blivit stad. Köpingssigillet är känt från 1349 och 1474 fick Köping stadsrättigheter.
Läs mer om Köpings spännande historia.