Visa webbversion
Meny
Hem - Stöd & omsorg

Stöd och omsorg

Foto på Ulrika Lundblad hos Vivianne Löfgren

Nästan alla behöver någon gång stöd och hjälp för att klara sig igenom en period i livet. Man kan hamna i ekonomisk knipa, bli för sjuk för att klara sig själv, eller behöva hjälp att komma in i sitt nya hemland. Vi erbjuder många tjänster för att underlätta för dig i livets alla skeden. Vissa är permanenta lösningar, som en plats i ett äldreboende, medan andra är ett tillfälligt stöd, som till exempel hjälp att komma ur ett missbruk. Vi erbjuder även tjänster som man bara använder ett fåtal gånger, exempelvis fastställande av faderskap eller konsumentrådgivning.

Till flera av våra tjänster behöver vi frivilliga medborgare som hjälper till. Det handlar både om mindre uppdrag som väntjänst, så väl som om lite större åtaganden som familjehem. Surfa gärna runt på våra sidor och hör av dig om du är intresserad av att lägga tid på att hjälpa en medmänniska!

Aktuellt

 • Bild på fåtölj med filt och tekopp

  Nationella anhörigveckan

  Under vecka 41 uppmärksammar vi nationella anhörigveckan. Vi vill tillsammans med lokala organisationer informera om vårt arbete för anhöriga, och ge dig som vårdar en närstående möjlighet att fylla på energi.

 • Två kvinnor på väg in i en taxi

  Beställ färdtjänst i god tid inför jul och nyår!

  För att de resor du planerar över jul och nyår ska kunna genomföras på de tider du önskar är det bra att du redan nu funderar kring att beställa färdtjänst - särskilt riksfärdtjänst.

 • Bättre balans - kampanj för äldres säkerhet

  Visste du att fall ligger bakom hälften av alla dödsolyckor, och att minst fyra äldre dör varje dag till följd av ett fall? Kommunen ordnar en dag med gratis aktiviteter och föreläsningar för att öka kunskapen kring fallolyckor och hur de kan förebyggas. Välkommen till mötesplats Tunadal fredag den 2 oktober för att prova på träning, lära dig om kost och besöka utställare!

Nyheter

 • Trivselträffen fortsätter locka efter nästan 30 år

  Drygt 300 pensionärer kom under fredagseftermiddagen till mötesplats Tunadal för att fika, lyssna på musik, men framför allt för att träffa vänner. Pensionärernas trivselträff anordnas på uppdrag av vård- och omsorgsnämnden och är ett uppskattat evenemang som fortsätter locka år efter år.

  2015-08-28
 • Välkommen till årets trivselträff för pensionärer!

  Fredag den 28 augusti är det trivselträff för dig som är pensionär på mötesplats Tunadal. Vård- och omsorgsnämnden och kommunens aktivitetsteam bjuder in till en eftermiddag med underhållning och fika. Passa på att träffa andra daglediga och ha en trevlig stund!

  2015-08-20
 • Strålande insatser av Alexander i USA

  Under en vecka i somras var Alexander Engström i Los Angeles och deltog i Special Olympics World Summer Games. Alexander som tävlade i bowling tog hem tre medaljer – en guldmedalj i herrarnas singelspel och en i herrarnas dubbel samt en silvermedalj tillsammans med det svenska laget.

  2015-08-19
 • Nyheter som hörs - Taltidningen

  Taltidningen vänder sig till synskadade och läshandikappade i Västmanlands län. En prenumeration på Taltidningen är kostnadsfri och tidningen skickas på cd-skiva direkt hem till prenumerantens brevlåda.

  2015-07-31
Föregående1234567...

Lämna synpunkt om sidan

Din synpunkt kommer att skickas till innehållsansvarige för den aktuella sidan.

Max 1000 tecken
Ange kontrollord: PSCD

Kontakta oss

Vård & Omsorg
0221-250 00
Besöksadress: Nibblesbackevägen 17
Postadress: Köpings kommun, Vård & Omsorg
731 85 Köping

Öppettider: måndag-torsdag 08.00-16.00 samt fredag 08.00-15.00

Lunchstängt 12.00-13.00

Social & Arbetsmarknad
0221-250 00
Fax: 0221-254 13
Besöksadress: Nibblesbackevägen 17
Postadress: Köpings kommun, Social och arbetsmarknad
731 85 Köping

Telefontid måndag-onsdag samt fredag kl. 8.30-9.30.

Kolsva kommundel
0221-256 50
Besöksadress: Bergslagsvägen 100
Postadress: Köpings kommun, Kolsva kommundel
731 10 Kolsva

 

Kommundelskontoret

Måndag-Fredag: 8.00-16.30
Lunchstängt: 12.00-13.00

www.facebook.com/kolsvakommundel

 

 

Snabbfakta om

Köping - miljöcertifierad kommun

Logotypen för miljöcertifieringSedan 2012 är Köpings kommuns organisation miljöcertifierad enligt standarden ISO 14 001. Köping är en av de första kommunerna med miljöcertifikat för alla förvaltningar och bolag.  Köping producerar också fjärrvärme med fossilfria bränslen och stora investeringar görs i fastigheterna för att spara miljön och förbättra klimatet.

Läs mer om Köpings kommuns miljöarbete

Flytta till Köping

Tre goda argument för att flytta till Köping

En enklare vardag; nära till förskola, skola, affärer och fritidsanläggningar.
Mer för pengarna; behagligt låga priser på hus och rimliga kommunala taxor. 
Centralt läge i Mälardalen; pendelavstånd till Västerås, Eskilstuna och Örebro.

 Läs mer om Köpings fördelar

Besök Köping

Foto på vägskylt museistråketI Köpings kommun möter Mälarlandskapet Bergslagens skogrika marker. Stadens centrum med vackra sekelskifteshus runt Stora torget, åpromenaden, parkerna och hamnen ger Köping dess karaktär. Shoppa i stadens affärer eller varför inte ta en paus på ett mysigt café.

I Gamla stan finns Köpings museum med apoteksavdelningen Scheeles minne. Sommartid finns fler intressanta museer öppna längs Museistråket, bland annat Bil & teknikhistoriska samlingarna med världsunika bilar. Flera av våra museer öppnar även på vintern för förbokade grupper.

Läs mer om vad Köping kan erbjuda dig som besökare.                  

Historia

De första människorna bosätter sig i Köpingstrakten omkring 2 000 f Kr. Från den tiden, visar hällristningar vid bland annat Häljesta, att sjöfarten var tidigt utvecklad i regionen.

Köping nämns första gången år 1257 under namnet Laglösaköping, vilket visar att orten ännu inte blivit stad. Köpingssigillet är känt från 1349 och 1474 fick Köping stadsrättigheter.
Läs mer om Köpings spännande historia.