Visa webbversion
Meny
Hem - Stöd & omsorg

Stöd och omsorg

Foto på Ulrika Lundblad hos Vivianne Löfgren

Nästan alla behöver någon gång stöd och hjälp för att klara sig igenom en period i livet. Man kan hamna i ekonomisk knipa, bli för sjuk för att klara sig själv, eller behöva hjälp att komma in i sitt nya hemland. Vi erbjuder många tjänster för att underlätta för dig i livets alla skeden. Vissa är permanenta lösningar, som en plats i ett äldreboende, medan andra är ett tillf��lligt stöd, som till exempel hjälp att komma ur ett missbruk. Vi erbjuder även tjänster som man bara använder ett fåtal gånger, exempelvis fastställande av faderskap eller konsumentrådgivning.

Till flera av våra tjänster behöver vi frivilliga medborgare som hjälper till. Det handlar både om mindre uppdrag som väntjänst, så väl som om lite större åtaganden som familjehem. Surfa gärna runt på våra sidor och hör av dig om du är intresserad av att lägga tid på att hjälpa en medmänniska!

Aktuellt

 • Bild på informationsbrev om hyresändring

  Ändrade hyror i äldreboenden och gruppbostäder

  Från och med den 1 februari 2017 kommer nya hyror att gälla för den som hyr i andra hand av Vård & Omsorg. Hyresändringen ska ge rättvisare hyror satta utifrån varje lägenhets individuella standard och storlek.

 • Johan fixar för dig med dålig balans

  Johan Özgun driver tillsammans med Jens Andersson kommunens fixartjänst. Det är en gratis service för dig som är 75 år eller äldre och behöver hjälp med enkla uppdrag i hemmet.

 • Bild på vänner som fikar

  Hjälp oss stödja våra barn och ungdomar med funktionsnedsättning!

  Vi behöver kontaktpersoner, avlösare och stödfamiljer till barn och ungdomar med funktionsnedsättning. Det är enkla och trevliga uppdrag och du behöver inga andra kvalifikationer än din personliga lämplighet. Du får även betalt. Läs vidare här och tipsa gärna en kompis om det inte passar just dig!

 • Ungcenter - samordnade resurser för ungdomar

  Ungcenter är kommunens insats för att sänka ungdomsarbetslösheten och göra myndighetskontakten så enkel som möjligt för den enskilde personen.

Nyheter

Föregående1234567...

Lämna synpunkt om sidan

Din synpunkt kommer att skickas till innehållsansvarige för den aktuella sidan.

Max 1000 tecken
Ange kontrollord: MYWM

Kontakta oss

Vård & Omsorg
0221-250 00
Besöksadress: Nibblesbackevägen 17
Postadress: Köpings kommun, Vård & Omsorg
731 85 Köping

Öppettider: måndag-torsdag 08.00-16.00 samt fredag 08.00-15.00

Lunchstängt 12.00-13.00

Öppettid fredag 4 november:
8.00 - 12.00

Social & Arbetsmarknad
0221-250 00
Fax: 0221-254 13
Besöksadress: Nibblesbackevägen 17
Postadress: Köpings kommun, Social & Arbetsmarknad
731 85 Köping

Telefontid måndag-onsdag samt fredag kl. 8.30-9.30.

Kolsva kommundel
0221-256 50
Besöksadress: Bergslagsvägen 100
Postadress: Köpings kommun, Kolsva kommundel
731 10 Kolsva

 

Kommundelskontoret

Måndag-Torsdag: 8.00-16.30
Fredag: 8.00-16.00
Lunchstängt: 12.00-13.00 

www.facebook.com/kolsvakommundel

Snabbfakta om

Köping - miljöcertifierad kommun

Logotyp BMG Trada CertifieringSedan 2012 är Köpings kommuns organisation miljöcertifierad enligt standarden ISO 14 001. Köping är en av de första kommunerna med miljöcertifikat för alla förvaltningar och bolag.  Köping producerar också fjärrvärme med fossilfria bränslen och stora investeringar görs i fastigheterna för att spara miljön och förbättra klimatet.

Läs mer om Köpings kommuns miljöarbete

Flytta till Köping

Tre goda argument för att flytta till Köping

En enklare vardag; nära till förskola, skola, affärer och fritidsanläggningar.
Mer för pengarna; behagligt låga priser på hus och rimliga kommunala taxor. 
Centralt läge i Mälardalen; pendelavstånd till Västerås, Eskilstuna och Örebro.

 Läs mer om Köpings fördelar

Besök Köping

Foto på vägskylt museistråketI Köpings kommun möter Mälarlandskapet Bergslagens skogrika marker. Stadens centrum med vackra sekelskifteshus runt Stora torget, åpromenaden, parkerna och hamnen ger Köping dess karaktär. Shoppa i stadens affärer eller varför inte ta en paus på ett mysigt café.

I Gamla stan finns Köpings museum med apoteksavdelningen Scheeles minne. Sommartid finns fler intressanta museer öppna längs Museistråket, bland annat Bil & teknikhistoriska samlingarna med världsunika bilar. Flera av våra museer öppnar även på vintern för förbokade grupper.

Läs mer om vad Köping kan erbjuda dig som besökare.                  

Historia

De första människorna bosätter sig i Köpingstrakten omkring 2 000 f Kr. Från den tiden, visar hällristningar vid bland annat Häljesta, att sjöfarten var tidigt utvecklad i regionen.

Köping nämns första gången år 1257 under namnet Laglösaköping, vilket visar att orten ännu inte blivit stad. Köpingssigillet är känt från 1349 och 1474 fick Köping stadsrättigheter.
Läs mer om Köpings spännande historia.