Visa webbversion
Meny
Hem - Stöd & omsorg

Stöd och omsorg

Foto på Ulrika Lundblad hos Vivianne Löfgren

Nästan alla behöver någon gång stöd och hjälp för att klara sig igenom en period i livet. Man kan hamna i ekonomisk knipa, bli för sjuk för att klara sig själv, eller behöva hjälp att komma in i sitt nya hemland. Vi erbjuder många tjänster för att underlätta för dig i livets alla skeden. Vissa är permanenta lösningar, som en plats i ett äldreboende, medan andra är ett tillfälligt stöd, som till exempel hjälp att komma ur ett missbruk. Vi erbjuder även tjänster som man bara använder ett fåtal gånger, exempelvis fastställande av faderskap eller konsumentrådgivning.

Till flera av våra tjänster behöver vi frivilliga medborgare som hjälper till. Det handlar både om mindre uppdrag som väntjänst, så väl som om lite större åtaganden som familjehem. Surfa gärna runt på våra sidor och hör av dig om du är intresserad av att lägga tid på att hjälpa en medmänniska!

Aktuellt

 • Logotyp för projektet Tillsammans för god psykisk hälsa

  Tillsammans för god psykisk hälsa

  "Tillsammans - för god psykisk hälsa" är en vecka för att öka kunskapen kring, samtalen om, och hoppet hos de som lever med psykisk ohälsa. Hela veckan den 12-18 mars ordnas olika spännande arrangemang i länet. Torsdag den 17 mars är du välkommen på mingel och föreläsning på stadsbiblioteket i Köping. Det är gratis inträde. Välkommen!

 • Bild på vänner som fikar

  Hjälp oss stödja våra barn och ungdomar med funktionsnedsättning!

  Vi behöver kontaktpersoner, avlösare och stödfamiljer till barn och ungdomar med funktionsnedsättning. Det är enkla och trevliga uppdrag och du behöver inga andra kvalifikationer än din personliga lämplighet. Du får även betalt. Läs vidare här och tipsa gärna en kompis om det inte passar just dig!

 • Foto på prisutdelning Hygienföredöme 2015

  Äldreomsorgen i Kolsva utsedd till Hygienföredöme 2015

  Äldreomsorgen i Kolsva kommundel har tilldelats priset Hygienföredöme 2015. Priset ses som en bekräftelse på att arbetet har involverat och engagerat samtliga medarbetare i äldreomsorgen på ett föredömligt sätt.

 • Människor bakifrån håller hand

  Nya informationssidor om flyktingmottagande

  Vem gör vad i flyktingmottagandet? Vad innebär de olika slags boendeformer som det pratas om egentligen? Och hur kan jag hjälpa till?

Nyheter

 • Möt frivilliga och väntjänstare under "VÄN-liga veckan"

  Möt frivilliga och väntjänstare under ”VÄN-liga veckan” 23 maj - 27 maj!

  2016-05-23
 • Vi söker stödfamiljer!

  Vill du göra en värdefull insats för en tonåring i kommunen? Vi söker just nu två stödfamiljer åt ungdomar med funktionsnedsättning. Hör av dig om du känner att din familj har möjlighet att ge trygghet, struktur och stimulans åt någon som behöver det.

  2015-11-12
 • E-tjänsten En bra plats upphör

  Vård- och omsorgsförvaltningen har beslutat att avsluta e-tjänsten En bra plats (tidigare Gapet) från och med den 28 november 2015. Tjänsten har i dagsläget inte tillräckligt många användare för att kunna motivera kostnaden. Du är istället varmt välkommen att vända dig till våra anhörigkonsulenter för att få hjälp att hitta alternativa forum.

  2015-11-04
 • Nationella anhörigveckan

  Under vecka 41 uppmärksammar vi nationella anhörigveckan. Vi vill tillsammans med lokala organisationer informera om vårt arbete för anhöriga, och ge dig som vårdar en närstående möjlighet att fylla på energi.

  2015-10-02
Föregående1234567...

Lämna synpunkt om sidan

Din synpunkt kommer att skickas till innehållsansvarige för den aktuella sidan.

Max 1000 tecken
Ange kontrollord: GWHN

Kontakta oss

Vård & Omsorg
0221-250 00
Besöksadress: Nibblesbackevägen 17
Postadress: Köpings kommun, Vård & Omsorg
731 85 Köping

Öppettider: måndag-torsdag 08.00-16.00 samt fredag 08.00-15.00

Lunchstängt 12.00-13.00

Öppettider under Kristi himmelsfärdshelgen:
Onsdag 4 maj, 8.00 - 12.00
Torsdag 5 maj, stängt
Fredag 6 maj, 8.00-12.00

Social & Arbetsmarknad
0221-250 00
Fax: 0221-254 13
Besöksadress: Nibblesbackevägen 17
Postadress: Köpings kommun, Social & Arbetsmarknad
731 85 Köping

Telefontid måndag-onsdag samt fredag kl. 8.30-9.30.

Öppettider under Kristi himmelsfärdshelgen:
Onsdag 4 maj, 8.00 - 12.00
Torsdag 5 maj, stängt
Fredag 6 maj, 8.00 - 12.00

Kolsva kommundel
0221-256 50
Besöksadress: Bergslagsvägen 100
Postadress: Köpings kommun, Kolsva kommundel
731 10 Kolsva

 

Kommundelskontoret

Måndag-Torsdag: 8.00-16.30
Fredag: 8.00-16.00
Lunchstängt: 12.00-13.00 

www.facebook.com/kolsvakommundel

Snabbfakta om

Köping - miljöcertifierad kommun

Logotyp BMG Trada CertifieringSedan 2012 är Köpings kommuns organisation miljöcertifierad enligt standarden ISO 14 001. Köping är en av de första kommunerna med miljöcertifikat för alla förvaltningar och bolag.  Köping producerar också fjärrvärme med fossilfria bränslen och stora investeringar görs i fastigheterna för att spara miljön och förbättra klimatet.

Läs mer om Köpings kommuns miljöarbete

Flytta till Köping

Tre goda argument för att flytta till Köping

En enklare vardag; nära till förskola, skola, affärer och fritidsanläggningar.
Mer för pengarna; behagligt låga priser på hus och rimliga kommunala taxor. 
Centralt läge i Mälardalen; pendelavstånd till Västerås, Eskilstuna och Örebro.

 Läs mer om Köpings fördelar

Besök Köping

Foto på vägskylt museistråketI Köpings kommun möter Mälarlandskapet Bergslagens skogrika marker. Stadens centrum med vackra sekelskifteshus runt Stora torget, åpromenaden, parkerna och hamnen ger Köping dess karaktär. Shoppa i stadens affärer eller varför inte ta en paus på ett mysigt café.

I Gamla stan finns Köpings museum med apoteksavdelningen Scheeles minne. Sommartid finns fler intressanta museer öppna längs Museistråket, bland annat Bil & teknikhistoriska samlingarna med världsunika bilar. Flera av våra museer öppnar även på vintern för förbokade grupper.

Läs mer om vad Köping kan erbjuda dig som besökare.                  

Historia

De första människorna bosätter sig i Köpingstrakten omkring 2 000 f Kr. Från den tiden, visar hällristningar vid bland annat Häljesta, att sjöfarten var tidigt utvecklad i regionen.

Köping nämns första gången år 1257 under namnet Laglösaköping, vilket visar att orten ännu inte blivit stad. Köpingssigillet är känt från 1349 och 1474 fick Köping stadsrättigheter.
Läs mer om Köpings spännande historia.