Meny
Hem - Stöd & omsorg

Stöd och omsorg

Foto på Ha-roligt-kören på Tunadal

Har du behov av hjälp och stöd i vardagen? Kommunen har åtgärder för många olika behov. Från försörjningstöd, hemtjänst och särskilt boende till stöd vid psykisk ohälsa eller missbruk är några exempel.  

Aktuellt

 • Foto på händer

  Familjehem sökes

  KAK-kommunerna har skrivit avtal med Migrationsverket och kommer att ta emot ett antal ensamkommande flyktingbarn. Dessa barn/ungdomar behöver familjer att bo i och få stöd från. Vi söker även familjehem och jourhem för barn/ungdomar med varierande behov av stöd.

 • Foto på tre killar

  Kontaktperson –förebild och kamrat med tid och engagemang

  Just nu finns 70-talet kontaktpersoner för funktionshindrade i Köpings kommun och det behövs fler intresserade personer. Att ha tid, engagemang och intresse är kanske de viktigaste förutsättningarna som ska finnas hos dem som vill vara kontaktperson.

 • Foto på kille bakifrån

  Ung och mår dåligt?

  Här har vi samlat information om de problem och svårigheter som kan leda till att barn, ungdomar eller föräldrar mår dåligt. Här hittar du också uppgifter om vart du kan vända dig om du behöver hjälp, stöd och råd.

Nyheter

 • Traineeprogram populärt i socialtjänsten

  Arbetet som socialsekreterare, inom kommunal individ- och familjeomsorg ställer höga krav på medarbetaren. Många nyexaminerade socionomer får tjänster i kommunen som första arbete efter examen och ett traineeprogram är en bra ingång till jobbet.

  2014-04-04
 • "Trygg hemgång" byter namn till Trygghetsteamet

  ”Trygg hemgång” är en biståndsinsats som har funnits i kommunen sedan 1 oktober 2013. Den 1 april byter ”Trygg hemgång” namn till Trygghetsteamet.

  2014-04-01
 • Kontaktpersoner sökes till personer med psykisk ohälsa

  Köpings kommun behöver fler kontaktpersoner till vuxna personer med psykiska funktionsnedsättningar.

  2014-02-20
 • Möten med minnen för dementa

  I vår startar Köpings museum projektet ”Möten med minnen”, där personer med demensdiagnos i sällskap med närstående eller följeslagare, samtalar och diskuterar kring museets samlingar.

  2014-02-18
Föregående1234567...

Kontakta oss

Vård & Omsorg
0221-250 00
Besöksadress: Nibblesbackevägen 17
Postadress: Köpings kommun, Vård och omsorg
731 85 Köping
Social & Arbetsmarknad
0221-250 00
Fax: 0221-254 13
Besöksadress: Nibblesbackevägen 17
Postadress: Köpings kommun, Social och arbetsmarknad
731 85 Köping
Öppettider:

Telefontid måndag-onsdag samt fredag kl. 8.30-9.30.

Kolsva kommundel
0221-250 00
Besöksadress: Bergslagsvägen 100
Postadress: Köpings kommun, Kolsva kommundel
731 10 Kolsva
Öppettider:

Måndag-Fredag: 8.00-16.00
Lunchstängt: 12.00-13.00

Skärtorsdag 8.00-12.00

Långfredag Stängt

Annandag påsk Stängt

Snabbfakta om

Flytta till Köping

Tre goda argument för att flytta till Köping

En enklare vardag; nära till förskola, skola, affärer och fritidsanläggningar.
Mer för pengarna; behagligt låga priser på hus och rimliga kommunala taxor. 
Centralt läge i Mälardalen; pendelavstånd till Västerås, Eskilstuna och Örebro.

 Läs mer om Köpings fördelar

Besök Köping

Foto på vägskylt museistråketI Köpings kommun möter Mälarlandskapet Bergslagens skogrika marker. Stadens centrum med vackra sekelskifteshus runt Stora torget, åpromenaden, parkerna och hamnen ger Köping dess karaktär. Shoppa i stadens affärer eller varför inte ta en paus på ett mysigt café.

I Gamla stan finns Köpings museum med apoteksavdelningen Scheeles minne. Sommartid finns fler intressanta museer öppna längs Museistråket, bland annat Bil & teknikhistoriska samlingarna med världsunika bilar. Flera av våra museer öppnar även på vintern för förbokade grupper.

Läs mer om vad Köping kan erbjuda dig som besökare.                  

Köping - miljöcertifierad kommun

Logotypen för miljöcertifieringSedan 2012 är Köpings kommuns organisation miljöcertifierad enligt standarden ISO 14 001. Köping är en av de första kommunerna med miljöcertifikat för alla förvaltningar och bolag.  Köping producerar också fjärrvärme med fossilfria bränslen och stora investeringar görs i fastigheterna för att spara miljön och förbättra klimatet.

Läs mer om Köpings kommuns miljöarbete

Historia

De första människorna bosätter sig i Köpingstrakten omkring 2 000 f Kr. Från den tiden, visar hällristningar vid bland annat Häljesta, att sjöfarten var tidigt utvecklad i regionen.

Köping nämns första gången år 1257 under namnet Laglösaköping, vilket visar att orten ännu inte blivit stad. Köpingssigillet är känt från 1349 och 1474 fick Köping stadsrättigheter.
Läs mer om Köpings spännande historia.