Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista - Nyheter Barn & utbildning - Film om framtidslärande i Köping

Film om framtidslärande i Köping

2011-08-18 14.03

Barn & Utbildning har gjort en film om det nya sättet att arbeta i skolan som praktiseras på Karlbergsskolan, Scheeleskolan och Ullvigymnasiet. Sedan förra året har alla elever tillgång till egen dator och skolorna vill nu visa hur undervisningen förändras med den nya tekniken.

- Istället för att skriva en traditionell IT-plan så gjorde vi en film om hur vi vill arbeta i framtiden och vår vision, säger Anders Olsson, projektledare.

Filmen publicerades igår och under eftermiddagen strömmade e-post in till projektledaren.

- Det är helt otroligt vilket genomslag filmen fått och så snabbt, säger en nöjd Anders Olsson.

Filmen finns också på Sverges kommuners och landstings webbplats för spridning till alla kommuner i Sverige.

Du kan se filmen och läsa mer om en-till-en-projektet här på koping.se

Länk till sidan med filmen

Snabbfakta om

Köping - miljöcertifierad kommun

Logotyp BMG Trada CertifieringSedan 2012 är Köpings kommuns organisation miljöcertifierad enligt standarden ISO 14 001. Köping är en av de första kommunerna med miljöcertifikat för alla förvaltningar och bolag.  Köping producerar också fjärrvärme med fossilfria bränslen och stora investeringar görs i fastigheterna för att spara miljön och förbättra klimatet.

Läs mer om Köpings kommuns miljöarbete

Flytta till Köping

Tre goda argument för att flytta till Köping

En enklare vardag; nära till förskola, skola, affärer och fritidsanläggningar.
Mer för pengarna; behagligt låga priser på hus och rimliga kommunala taxor. 
Centralt läge i Mälardalen; pendelavstånd till Västerås, Eskilstuna och Örebro.

 Läs mer om Köpings fördelar

Besök Köping

Foto på vägskylt museistråketI Köpings kommun möter Mälarlandskapet Bergslagens skogrika marker. Stadens centrum med vackra sekelskifteshus runt Stora torget, åpromenaden, parkerna och hamnen ger Köping dess karaktär. Shoppa i stadens affärer eller varför inte ta en paus på ett mysigt café.

I Gamla stan finns Köpings museum med apoteksavdelningen Scheeles minne. Sommartid finns fler intressanta museer öppna längs Museistråket, bland annat Bil & teknikhistoriska samlingarna med världsunika bilar. Flera av våra museer öppnar även på vintern för förbokade grupper.

Läs mer om vad Köping kan erbjuda dig som besökare.                  

Historia

De första människorna bosätter sig i Köpingstrakten omkring 2 000 f Kr. Från den tiden, visar hällristningar vid bland annat Häljesta, att sjöfarten var tidigt utvecklad i regionen.

Köping nämns första gången år 1257 under namnet Laglösaköping, vilket visar att orten ännu inte blivit stad. Köpingssigillet är känt från 1349 och 1474 fick Köping stadsrättigheter.
Läs mer om Köpings spännande historia.