Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista - Nyheter Uppleva & göra - Vill du medverka i ett konstprojekt?

Vill du medverka i ett konstprojekt?

2012-04-13 10.58

I slutet av maj kommer Sveriges television att spela in ett konstprojekt i Köping. Programmet heter Den stora invigningen och konstnären Marianne Lindberg de Geer, uppvuxen i Köping, kommer att medverka. Hon och produktionsbolaget Art89 söker nu personer som vill medverka i projektet.

Marianne Lindberg De Geer förlorade sin pappa som 13-åring då han tog livet av sig i familjens bostad. Marianne söker nu andra i Köping med omnejd som också har en förälder som tagit sitt liv. Marianne vill komma i kontakt med dig för ett kommande konstprojekt!

Konstprojektet kommer att dokumenteras för SVT:s nya program ”Den stora Invigningen”. Programmet produceras för SVT av ART89 Television och vi hoppas att du hör av dig till oss med din berättelse. Skicka ett mail till medverkan@art89.se

Statister sökes till konstprojekt

I SVT:s nya programsatsning ”Den Stora Invigningen” får vi möta sex olika konstnärer som med sitt speciella konstnärskap ska skapa ett avtryck i sex olika svenska städer. Till Köping kommer Marianne Lindberg De Geer och under 5 dagar ska hon verka i staden och kommer behöva hjälp av Köpingsbor.

Vi söker ca 200 personer till en fotografering på onsdagen den 30 maj kl 12 vid Stora torget. Kom som du är! Är du intresserad av att vara med eller vill veta mer maila oss på medverkan@art89.se

Programmet produceras för Sveriges Television av ART89 Television.

Snabbfakta om

Köping - miljöcertifierad kommun

Logotypen för miljöcertifieringSedan 2012 är Köpings kommuns organisation miljöcertifierad enligt standarden ISO 14 001. Köping är en av de första kommunerna med miljöcertifikat för alla förvaltningar och bolag.  Köping producerar också fjärrvärme med fossilfria bränslen och stora investeringar görs i fastigheterna för att spara miljön och förbättra klimatet.

Läs mer om Köpings kommuns miljöarbete

Flytta till Köping

Tre goda argument för att flytta till Köping

En enklare vardag; nära till förskola, skola, affärer och fritidsanläggningar.
Mer för pengarna; behagligt låga priser på hus och rimliga kommunala taxor. 
Centralt läge i Mälardalen; pendelavstånd till Västerås, Eskilstuna och Örebro.

 Läs mer om Köpings fördelar

Besök Köping

Foto på vägskylt museistråketI Köpings kommun möter Mälarlandskapet Bergslagens skogrika marker. Stadens centrum med vackra sekelskifteshus runt Stora torget, åpromenaden, parkerna och hamnen ger Köping dess karaktär. Shoppa i stadens affärer eller varför inte ta en paus på ett mysigt café.

I Gamla stan finns Köpings museum med apoteksavdelningen Scheeles minne. Sommartid finns fler intressanta museer öppna längs Museistråket, bland annat Bil & teknikhistoriska samlingarna med världsunika bilar. Flera av våra museer öppnar även på vintern för förbokade grupper.

Läs mer om vad Köping kan erbjuda dig som besökare.                  

Historia

De första människorna bosätter sig i Köpingstrakten omkring 2 000 f Kr. Från den tiden, visar hällristningar vid bland annat Häljesta, att sjöfarten var tidigt utvecklad i regionen.

Köping nämns första gången år 1257 under namnet Laglösaköping, vilket visar att orten ännu inte blivit stad. Köpingssigillet är känt från 1349 och 1474 fick Köping stadsrättigheter.
Läs mer om Köpings spännande historia.