Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista - Nyheter Uppleva & göra - Full fart på Gammelgården

Full fart på Gammelgården

2011-06-21 15.38

Foto på Gammelgårdens caféGammelgårdens sommaraktiviteter har dragit igång för i år och det är redan full fart. Hittills har det varit väldigt populärt och det finns mycket mer att erbjuda hela sommaren.

Säsongen startade på nationaldagen med nationaldagsfirande där musikunderhållning, fanutdelning, sång, dans och högtidstal fanns med i programmet. Sedan dess har aktiviteterna avlöst varandra; smyckestillverkning, ponnyridning, barnbingo, sagovandringar, pinnbrödsbak, lekar från förr, sommarkonserter och mycket, mycket mer.

Tillsammans med Kultur & Fritid är det barnen och ungdomarna själva som tycker till om hur programmet ska se ut och sedan planerar och arrangerar aktiviteterna.

-Lekar från förr är ett exempel på en aktivitet som barnen och ungdomarna kommit på själva. Då har de också fått forska om och hämta material i ämnet, och sedan får de förbereda och hålla i själva aktiviteten, berättar Pernilla Einan, enhetschef på Barn- och ungdomsenheten.

Pernilla Einan berättar också att aktiviteterna varit mycket populära och att det varit många besökare på Gammelgården. Hon hoppas att det kommer fortsätta så, för de har mycket att erbjuda hela sommaren. Vad sägs till exempel om allsång för barn, framträdande av cirkusskolan, midsommarlekar, topsbandy, skattjakt, Hantverkets dag och fler sommarkonserter. Dessutom ger Hagateatern familjeföreställningen ”Pulver & makadam” under hela juli med premiär torsdagen den 30 juni kl. 18.

Du kan läsa mer om Gammelgårdens sommarprogram på sidan om Gammelgården under Museer på Uppleva & göra.

Snabbfakta om

Köping - miljöcertifierad kommun

Logotypen för miljöcertifieringSedan 2012 är Köpings kommuns organisation miljöcertifierad enligt standarden ISO 14 001. Köping är en av de första kommunerna med miljöcertifikat för alla förvaltningar och bolag.  Köping producerar också fjärrvärme med fossilfria bränslen och stora investeringar görs i fastigheterna för att spara miljön och förbättra klimatet.

Läs mer om Köpings kommuns miljöarbete

Flytta till Köping

Tre goda argument för att flytta till Köping

En enklare vardag; nära till förskola, skola, affärer och fritidsanläggningar.
Mer för pengarna; behagligt låga priser på hus och rimliga kommunala taxor. 
Centralt läge i Mälardalen; pendelavstånd till Västerås, Eskilstuna och Örebro.

 Läs mer om Köpings fördelar

Besök Köping

Foto på vägskylt museistråketI Köpings kommun möter Mälarlandskapet Bergslagens skogrika marker. Stadens centrum med vackra sekelskifteshus runt Stora torget, åpromenaden, parkerna och hamnen ger Köping dess karaktär. Shoppa i stadens affärer eller varför inte ta en paus på ett mysigt café.

I Gamla stan finns Köpings museum med apoteksavdelningen Scheeles minne. Sommartid finns fler intressanta museer öppna längs Museistråket, bland annat Bil & teknikhistoriska samlingarna med världsunika bilar. Flera av våra museer öppnar även på vintern för förbokade grupper.

Läs mer om vad Köping kan erbjuda dig som besökare.                  

Historia

De första människorna bosätter sig i Köpingstrakten omkring 2 000 f Kr. Från den tiden, visar hällristningar vid bland annat Häljesta, att sjöfarten var tidigt utvecklad i regionen.

Köping nämns första gången år 1257 under namnet Laglösaköping, vilket visar att orten ännu inte blivit stad. Köpingssigillet är känt från 1349 och 1474 fick Köping stadsrättigheter.
Läs mer om Köpings spännande historia.