Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista - Nyheter Uppleva & göra - Föredrag om motivation, inspiration och engagemang för dig som arbetar med unga

Föredrag om motivation, inspiration och engagemang för dig som arbetar med unga

2012-03-01 11.00

Torsdag den 8 mars kl. 13 kommer Mia Börjesson till Teatern Forum och håller föredrag för dig som arbetar med unga. Hon pratar hon om motivation, inspiration och engagemang, om förhållningssätt i barn- och ungdomsarbetet. Hur man sätter sig själv och andra i handling och på så sätt påverkar positiv utveckling.

Mia Börjesson arbetar som handledare och inspiratör för olika projekt när det gäller hälsofrämjande psykosocialt arbete, främst barn- och ungdomsarbete. Återkommande tema i dessa uppdrag är metodik i barn- och ungdomsarbete, kommunikation, ledarskap och professionell samtalsmetodik.

Anmäl dig till Pernilla Einan på e-post pernilla.einan@koping.se. Ange namn och fakturaadress. Föreläsningen är kostnadsfri, men om du anmält dig och inte deltar faktureras du 250 kr.

Snabbfakta om

Köping - miljöcertifierad kommun

Logotypen för miljöcertifieringSedan 2012 är Köpings kommuns organisation miljöcertifierad enligt standarden ISO 14 001. Köping är en av de första kommunerna med miljöcertifikat för alla förvaltningar och bolag.  Köping producerar också fjärrvärme med fossilfria bränslen och stora investeringar görs i fastigheterna för att spara miljön och förbättra klimatet.

Läs mer om Köpings kommuns miljöarbete

Flytta till Köping

Tre goda argument för att flytta till Köping

En enklare vardag; nära till förskola, skola, affärer och fritidsanläggningar.
Mer för pengarna; behagligt låga priser på hus och rimliga kommunala taxor. 
Centralt läge i Mälardalen; pendelavstånd till Västerås, Eskilstuna och Örebro.

 Läs mer om Köpings fördelar

Besök Köping

Foto på vägskylt museistråketI Köpings kommun möter Mälarlandskapet Bergslagens skogrika marker. Stadens centrum med vackra sekelskifteshus runt Stora torget, åpromenaden, parkerna och hamnen ger Köping dess karaktär. Shoppa i stadens affärer eller varför inte ta en paus på ett mysigt café.

I Gamla stan finns Köpings museum med apoteksavdelningen Scheeles minne. Sommartid finns fler intressanta museer öppna längs Museistråket, bland annat Bil & teknikhistoriska samlingarna med världsunika bilar. Flera av våra museer öppnar även på vintern för förbokade grupper.

Läs mer om vad Köping kan erbjuda dig som besökare.                  

Historia

De första människorna bosätter sig i Köpingstrakten omkring 2 000 f Kr. Från den tiden, visar hällristningar vid bland annat Häljesta, att sjöfarten var tidigt utvecklad i regionen.

Köping nämns första gången år 1257 under namnet Laglösaköping, vilket visar att orten ännu inte blivit stad. Köpingssigillet är känt från 1349 och 1474 fick Köping stadsrättigheter.
Läs mer om Köpings spännande historia.