Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista - Nyheter Uppleva & göra - Programmet för Kulturkalaset är klart

Programmet för Kulturkalaset är klart

2012-03-16 13.00

Nu är programmet för Kulturkalaset 21-29 april färdigt och det består av ett hundratal programpunkter. Det bjuds på aktiviteter på alla håll i staden, i olika lokaler och även underhållning i gatumiljö. Musik, sång, teater, dans och konst är exempel på vad som kommer att presenteras under veckan och 30 föreningar, kyrkor, studieförbund och kommunala verksamheter medverkar och står för arrangemangen.

-Det har varit en otrolig uppslutning och vi kan nu presentera ett imponerande program med stor variation där det finns något för alla, säger Thomas Ek, Kultur & Fritid.

Initiativtagare är kulturarbetaren Tomas Winter som kom med sin idé för mer än ett år sedan.

- Jag tog kontakt med Kultur & Fritid och sedan kom vi igång med diskussionerna, berättar Tomas Winter.

Syftet med Kulturkalaset är att visa upp Köpings rika kulturutbud och skapa nya mötesplatser för att ta del av olika kulturyttringar.

Det fullständiga programmet för Kulturkalaset hittar du på www.koping.se/kulturkalas eller via länken till höger.

Länkar

Snabbfakta om

Köping - miljöcertifierad kommun

Logotypen för miljöcertifieringSedan 2012 är Köpings kommuns organisation miljöcertifierad enligt standarden ISO 14 001. Köping är en av de första kommunerna med miljöcertifikat för alla förvaltningar och bolag.  Köping producerar också fjärrvärme med fossilfria bränslen och stora investeringar görs i fastigheterna för att spara miljön och förbättra klimatet.

Läs mer om Köpings kommuns miljöarbete

Flytta till Köping

Tre goda argument för att flytta till Köping

En enklare vardag; nära till förskola, skola, affärer och fritidsanläggningar.
Mer för pengarna; behagligt låga priser på hus och rimliga kommunala taxor. 
Centralt läge i Mälardalen; pendelavstånd till Västerås, Eskilstuna och Örebro.

 Läs mer om Köpings fördelar

Besök Köping

Foto på vägskylt museistråketI Köpings kommun möter Mälarlandskapet Bergslagens skogrika marker. Stadens centrum med vackra sekelskifteshus runt Stora torget, åpromenaden, parkerna och hamnen ger Köping dess karaktär. Shoppa i stadens affärer eller varför inte ta en paus på ett mysigt café.

I Gamla stan finns Köpings museum med apoteksavdelningen Scheeles minne. Sommartid finns fler intressanta museer öppna längs Museistråket, bland annat Bil & teknikhistoriska samlingarna med världsunika bilar. Flera av våra museer öppnar även på vintern för förbokade grupper.

Läs mer om vad Köping kan erbjuda dig som besökare.                  

Historia

De första människorna bosätter sig i Köpingstrakten omkring 2 000 f Kr. Från den tiden, visar hällristningar vid bland annat Häljesta, att sjöfarten var tidigt utvecklad i regionen.

Köping nämns första gången år 1257 under namnet Laglösaköping, vilket visar att orten ännu inte blivit stad. Köpingssigillet är känt från 1349 och 1474 fick Köping stadsrättigheter.
Läs mer om Köpings spännande historia.