Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista - Nyheter Uppleva & göra - Barn- och ungdomsfestivalen på stadsfesten

Barn- och ungdomsfestivalen på stadsfesten

2011-05-25 10.08

Bild på affischen för Barn- och ungdomsfestivalenFör elfte året arrangeras i helgen Barn- och ungdomsfestivalen på Hökartorget, mitt under pågående stadsfest. Det pågår fredag och lördag kl. 10-01 och inträdet är gratis.

Nytt för i år är ungdomsbikten, trollkarl och WoW! (Words on Wheels), bibliotekets bokbuss. På WoW-bussen kan du göra många roliga saker, bland annat spela asfaltsmemory, skriva buss- och magnetpoesi, få en ansiktsmålning och, förstås, låna böcker. Festivalen avslutas med ett skumdisco vid midnatt på lördag kväll.

- Det roligaste med festivalen är att se alla ungdomar som uppträder och medverkar på olika sätt. Jag är otroligt stolt att vi kan erbjuda en riktig scen, ljud och ljus att uppträda på. Det tillsammans med att ungdomarna får vara med att ta fram programmet och jobba på festivalen gör att det blir ett trevligt arrangemang för och med ungdomar. Naturligtvis är alla välkomna – gammal som ung, säger Lina Ekdahl, fritidsassistent och en av arrangörerna till Barn- och ungdomsfestivalen.

Barn- och ungdomsfestivalen arrangeras av Kultur & Fritid tillsammans med Svenska Kyrkan och är ett drogfritt evenemang.

Du kan läsa mer om programmet på Barn- och ungdomsfestivalens webbplats.

Snabbfakta om

Köping - miljöcertifierad kommun

Logotypen för miljöcertifieringSedan 2012 är Köpings kommuns organisation miljöcertifierad enligt standarden ISO 14 001. Köping är en av de första kommunerna med miljöcertifikat för alla förvaltningar och bolag.  Köping producerar också fjärrvärme med fossilfria bränslen och stora investeringar görs i fastigheterna för att spara miljön och förbättra klimatet.

Läs mer om Köpings kommuns miljöarbete

Flytta till Köping

Tre goda argument för att flytta till Köping

En enklare vardag; nära till förskola, skola, affärer och fritidsanläggningar.
Mer för pengarna; behagligt låga priser på hus och rimliga kommunala taxor. 
Centralt läge i Mälardalen; pendelavstånd till Västerås, Eskilstuna och Örebro.

 Läs mer om Köpings fördelar

Besök Köping

Foto på vägskylt museistråketI Köpings kommun möter Mälarlandskapet Bergslagens skogrika marker. Stadens centrum med vackra sekelskifteshus runt Stora torget, åpromenaden, parkerna och hamnen ger Köping dess karaktär. Shoppa i stadens affärer eller varför inte ta en paus på ett mysigt café.

I Gamla stan finns Köpings museum med apoteksavdelningen Scheeles minne. Sommartid finns fler intressanta museer öppna längs Museistråket, bland annat Bil & teknikhistoriska samlingarna med världsunika bilar. Flera av våra museer öppnar även på vintern för förbokade grupper.

Läs mer om vad Köping kan erbjuda dig som besökare.                  

Historia

De första människorna bosätter sig i Köpingstrakten omkring 2 000 f Kr. Från den tiden, visar hällristningar vid bland annat Häljesta, att sjöfarten var tidigt utvecklad i regionen.

Köping nämns första gången år 1257 under namnet Laglösaköping, vilket visar att orten ännu inte blivit stad. Köpingssigillet är känt från 1349 och 1474 fick Köping stadsrättigheter.
Läs mer om Köpings spännande historia.