Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista - Nyheter Uppleva & göra

Nyheter Uppleva & göra

 • Kvällsöppet på föreningsenheten

  Från och med 8 september håller föreningsenheten på Barnhemsgatan 2 öppet ända till kl. 19.00 på torsdagarna så att du kan göra dina ärenden där även kvällstid.

  2016-08-16
 • Bokbussen på sommarturné

  Under vecka 25 åker bokbussen på en liten sommarturné och besöker Gammelgården, Nygårdsområdet, Kråkbacken och brukskyrkan i Kolsva. Välkommen ombord!

  2016-06-13
 • Skejthallen är stängd i sommar

  Nu har vi stängt skejthallen för sommaren och öppnar igen i augusti. Vi hoppas att du skejtar massor ute i sommaren!

  2016-06-10
 • Gratis bad på Kristinelundsbadet hela sommaren

  För dig upp till 15 år. OBS! Under 12 år i målsmans eller ledares sällskap.

  2016-06-10
 • Vernissage i utställningshallen 11 juni

  På lördag är det vernissage för en ny utställning. I tre veckor kommer verk från Stig Schenvin att visas. Han målar i olja och bilderna ligger ofta på gränsen till icke föreställande, hämtade från minnen och upplevelser.

  2016-06-09
 • Fira nationaldagen

  På måndag den 6 juni är det Sveriges nationaldag och det kan du fira hela dagen med oss. Först är det nationaldagsfrukost i Dybecksgården

  2016-06-03
 • Runjakt och historiejakt för barn i alla åldrar

  Gillar du ”skattjakter” och vill lära dig mer om Köpings historia och natur? Använd då dina allra skarpaste ögon och ge dig ut på jakt efter runor och historiska ledtrådar.

  2016-06-03
 • Kulturarv Västmanland

  Nu kan du lära dig mer om det västmanländska kulturarvet förr och nu. Kulturarv Västmanland är en mötesplats för dig som är intresserad av länets kultur och historia.

  2016-06-01
 • Musik i sommarkvällar

  Njut av musik på kvällarna i sommar. Du kommer få njuta av ett varierat program med fokus på jazz och klassisk musik.

  2016-06-01
 • Utmana dig själv med Sommarboken

  I sommar kan du vara med i vår läsutmaning och få en bok. För att vara med i utmaningen läser eller lyssnar du på minst 5 böcker under sommarlovet. Sommarbokenhäftet hämtar du på Köpings stadsbibliotek eller Kolsva bibliotek.

  2016-05-27
Föregående12345...

Snabbfakta om

Köping - miljöcertifierad kommun

Logotyp BMG Trada CertifieringSedan 2012 är Köpings kommuns organisation miljöcertifierad enligt standarden ISO 14 001. Köping är en av de första kommunerna med miljöcertifikat för alla förvaltningar och bolag.  Köping producerar också fjärrvärme med fossilfria bränslen och stora investeringar görs i fastigheterna för att spara miljön och förbättra klimatet.

Läs mer om Köpings kommuns miljöarbete

Flytta till Köping

Tre goda argument för att flytta till Köping

En enklare vardag; nära till förskola, skola, affärer och fritidsanläggningar.
Mer för pengarna; behagligt låga priser på hus och rimliga kommunala taxor. 
Centralt läge i Mälardalen; pendelavstånd till Västerås, Eskilstuna och Örebro.

 Läs mer om Köpings fördelar

Besök Köping

Foto på vägskylt museistråketI Köpings kommun möter Mälarlandskapet Bergslagens skogrika marker. Stadens centrum med vackra sekelskifteshus runt Stora torget, åpromenaden, parkerna och hamnen ger Köping dess karaktär. Shoppa i stadens affärer eller varför inte ta en paus på ett mysigt café.

I Gamla stan finns Köpings museum med apoteksavdelningen Scheeles minne. Sommartid finns fler intressanta museer öppna längs Museistråket, bland annat Bil & teknikhistoriska samlingarna med världsunika bilar. Flera av våra museer öppnar även på vintern för förbokade grupper.

Läs mer om vad Köping kan erbjuda dig som besökare.                  

Historia

De första människorna bosätter sig i Köpingstrakten omkring 2 000 f Kr. Från den tiden, visar hällristningar vid bland annat Häljesta, att sjöfarten var tidigt utvecklad i regionen.

Köping nämns första gången år 1257 under namnet Laglösaköping, vilket visar att orten ännu inte blivit stad. Köpingssigillet är känt från 1349 och 1474 fick Köping stadsrättigheter.
Läs mer om Köpings spännande historia.