Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista - Nyheter Uppleva & göra

Nyheter Uppleva & göra

 • Vill du ha hjälp med läxorna?

  Torsdag 1 september drar stadsbibliotekets läxhjälp för vuxenstuderande som läser grundskole- och gymnasieämnen eller på SFI igång igen. Varje torsdag till och med 15 december¨mellan kl. 16 och 18, kan du få hjälp med dina läxor. Välkommen!

  2016-08-31
 • Favorit i repris - Köping Kulturnatt!

  Efter förra årets succé är det den 3 september äntligen dags för den andra upplagan av Köping Kulturnatt.

  2016-08-26
 • Dags att nominera årets Kultur- och Idrottsstipendiater

  Kultur- och idrottstipendierna delas ut som ett stöd och en uppmuntran för förtjänstfulla insatser inom kultur och idrott. Ta chansen att nominera någon du känner!

  2016-08-25
 • Kvällsöppet på föreningsenheten

  Från och med 8 september håller föreningsenheten på Barnhemsgatan 2 öppet ända till kl. 19.00 på torsdagarna så att du kan göra dina ärenden där även kvällstid.

  2016-08-16
 • Runjakt och historiejakt för barn i alla åldrar

  Gillar du ”skattjakter” och vill lära dig mer om Köpings historia och natur? Använd då dina allra skarpaste ögon och ge dig ut på jakt efter runor och historiska ledtrådar.

  2016-06-03
 • Kulturarv Västmanland

  Nu kan du lära dig mer om det västmanländska kulturarvet förr och nu. Kulturarv Västmanland är en mötesplats för dig som är intresserad av länets kultur och historia.

  2016-06-01
 • Musik i sommarkvällar

  Njut av musik på kvällarna i sommar. Du kommer få njuta av ett varierat program med fokus på jazz och klassisk musik.

  2016-06-01
 • Utmana dig själv med Sommarboken

  I sommar kan du vara med i vår läsutmaning och få en bok. För att vara med i utmaningen läser eller lyssnar du på minst 5 böcker under sommarlovet. Sommarbokenhäftet hämtar du på Köpings stadsbibliotek eller Kolsva bibliotek.

  2016-05-27
 • Karlbergsbadet stänger för säsongen 4 juni

  Det 4 juni stänger Karlbergsbadet för säsongen och Kristinelundsbadet öppnar 13 juni.

  2016-05-23
 • Program för gratis sommarlovsaktiviteter

  Nu kan du ladda ner programmet med sommarlovets gratis aktiviteter för barn och ungdomar. I juni drar vi igång, så häng med!

  2016-05-23
Föregående12345...

Snabbfakta om

Köping - miljöcertifierad kommun

Logotyp BMG Trada CertifieringSedan 2012 är Köpings kommuns organisation miljöcertifierad enligt standarden ISO 14 001. Köping är en av de första kommunerna med miljöcertifikat för alla förvaltningar och bolag.  Köping producerar också fjärrvärme med fossilfria bränslen och stora investeringar görs i fastigheterna för att spara miljön och förbättra klimatet.

Läs mer om Köpings kommuns miljöarbete

Flytta till Köping

Tre goda argument för att flytta till Köping

En enklare vardag; nära till förskola, skola, affärer och fritidsanläggningar.
Mer för pengarna; behagligt låga priser på hus och rimliga kommunala taxor. 
Centralt läge i Mälardalen; pendelavstånd till Västerås, Eskilstuna och Örebro.

 Läs mer om Köpings fördelar

Besök Köping

Foto på vägskylt museistråketI Köpings kommun möter Mälarlandskapet Bergslagens skogrika marker. Stadens centrum med vackra sekelskifteshus runt Stora torget, åpromenaden, parkerna och hamnen ger Köping dess karaktär. Shoppa i stadens affärer eller varför inte ta en paus på ett mysigt café.

I Gamla stan finns Köpings museum med apoteksavdelningen Scheeles minne. Sommartid finns fler intressanta museer öppna längs Museistråket, bland annat Bil & teknikhistoriska samlingarna med världsunika bilar. Flera av våra museer öppnar även på vintern för förbokade grupper.

Läs mer om vad Köping kan erbjuda dig som besökare.                  

Historia

De första människorna bosätter sig i Köpingstrakten omkring 2 000 f Kr. Från den tiden, visar hällristningar vid bland annat Häljesta, att sjöfarten var tidigt utvecklad i regionen.

Köping nämns första gången år 1257 under namnet Laglösaköping, vilket visar att orten ännu inte blivit stad. Köpingssigillet är känt från 1349 och 1474 fick Köping stadsrättigheter.
Läs mer om Köpings spännande historia.