Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista - Nyheter Stöd & Omsorg - Fräsch gruppbostad på Byjordsgatan invigd

Fräsch gruppbostad på Byjordsgatan invigd

2012-04-03 15.35

Nybyggt och fräscht blev det första intrycket av den nya gruppbostaden på Byjordsgatan som invigdes idag. Sex lägenheter med gemensamma utrymmen finns nu i det tidigare demensboendet.

Gruppbostaden för personer med funktionsnedsättning, innehåller 6 lägenheter och gemensamma lokaler med kök, vardagsrum, uteplats och rejäl tvättstuga bland annat. Ljus och fräscht i lokalerna som tidigare varit demensboende. De blir nu gemensam bostad för 6 personer och redan i veckan är det tid för inflyttning för de första hyresgästerna.

- Vi är väldigt nöjda med lokalerna och har hållit på med inredningen in i det sista, sa Anna Svensson, enhetschef på för boendet.

Pommac och tårta

Tll invigningen hade många kommit; personal, boende och nämndledamöter, och det bjöds på Pommac och naturligtvis kaffe och tårta efter bandklippningen. Roger Eklund, ordförande i vård- och omsorgsnämnden, invigningstalade och klippte bandet med van hand.

- Fantastiskt fina lokaler som tillsammans med vår kunniga och engagerade personal gör det möjligt att erbjuda en vård och omsorg, bland de bästa i Sverige, vilket också är nämndens målsättning, sade Roger Eklund.

Foto på Roger Eklund, bandklippning
Roger Eklund inviger gruppbostaden Byjordsgatan 3 D.

Snabbfakta om

Köping - miljöcertifierad kommun

Logotyp BMG Trada CertifieringSedan 2012 är Köpings kommuns organisation miljöcertifierad enligt standarden ISO 14 001. Köping är en av de första kommunerna med miljöcertifikat för alla förvaltningar och bolag.  Köping producerar också fjärrvärme med fossilfria bränslen och stora investeringar görs i fastigheterna för att spara miljön och förbättra klimatet.

Läs mer om Köpings kommuns miljöarbete

Flytta till Köping

Tre goda argument för att flytta till Köping

En enklare vardag; nära till förskola, skola, affärer och fritidsanläggningar.
Mer för pengarna; behagligt låga priser på hus och rimliga kommunala taxor. 
Centralt läge i Mälardalen; pendelavstånd till Västerås, Eskilstuna och Örebro.

 Läs mer om Köpings fördelar

Besök Köping

Foto på vägskylt museistråketI Köpings kommun möter Mälarlandskapet Bergslagens skogrika marker. Stadens centrum med vackra sekelskifteshus runt Stora torget, åpromenaden, parkerna och hamnen ger Köping dess karaktär. Shoppa i stadens affärer eller varför inte ta en paus på ett mysigt café.

I Gamla stan finns Köpings museum med apoteksavdelningen Scheeles minne. Sommartid finns fler intressanta museer öppna längs Museistråket, bland annat Bil & teknikhistoriska samlingarna med världsunika bilar. Flera av våra museer öppnar även på vintern för förbokade grupper.

Läs mer om vad Köping kan erbjuda dig som besökare.                  

Historia

De första människorna bosätter sig i Köpingstrakten omkring 2 000 f Kr. Från den tiden, visar hällristningar vid bland annat Häljesta, att sjöfarten var tidigt utvecklad i regionen.

Köping nämns första gången år 1257 under namnet Laglösaköping, vilket visar att orten ännu inte blivit stad. Köpingssigillet är känt från 1349 och 1474 fick Köping stadsrättigheter.
Läs mer om Köpings spännande historia.