Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista - Nyheter Näringsliv

Nyheter Näringsliv

 • Morgonsoffan tar sommarlov

  Morgonsoffan tar sommarlov under juni, juli och augusti. Vi återkommer i september och kör då som vanligt första onsdagsmorgonen i varje månad.

  2016-06-21
 • Två elever från Ullvi deltar i årets Emax

  Näringslivsenheten i samverkan med Ullvigymnasiet sänder i år två elever från gymnasiet till Emax. Det är Fanny Almersson och Lisa Burén som valts ut bland eleverna i årets avgångskull.

  2016-04-15
 • Handelsforum med fokus på hållbarhet och regional mat

  Måndag den 7 mars bjuder föreningen Smaka på Västmanland, med Köping och Arboga kommun som medarrangör, in till Handelsforum i Arboga. Här finns möjlighet för alla som producerar, förädlar, säljer eller på annat sätt arbetar med mat att träffas, göra affärer och knyta kontakter.

  2016-02-17
 • Bissen Brainwalk-galan för en god sak

  Vill du vara med och göra skillnad? Då kan du delta som sponsor till Bissen Brainwalk-galan den 15 april 2016. Allt överskott från denna kväll går till forskning om hjärnans sjukdomar och kan rädda liv.

  2016-02-17
 • Roligaste Sommarjobbet är igång!

  Roligaste Sommarjobbet i Köping, Arboga och Kungsör har nu startat. Det är ungdomar som provar på att driva eget företag under några sommarlovsveckor. Du känner lätt igen dem på stan i sina lila t-shirts.

  2015-06-23
 • Företagsfrukost med goda råd till studenterna

  I tisdags gick Studentfrukost 2015 av stapeln, då årets avgångsklasser på Ullvigymnasiet blev bjudna på företagsfrukost av skolan och kommunen. Upplägget var som TV:s morgonprogram, med en soffa där personer från näringslivet intervjuades.

  2015-06-03
 • Dags att söka Roligaste Sommarjobbet

  För dig som inte söker eller får ett traditionellt sommarjobb finns nu ett alternativ. Du kan prova på att starta eget och förverkliga en idé, själv eller tillsammans med en eller flera kompisar.

  2015-02-20
 • Bissen Brainwalkgalan 2015 - "Ett steg tillsammans"

  I samband med helgen för den årliga Bissen Brainwalk-promenaden rullar vi fredagen den 27 mars 2015 ut den röda mattan och arrangerar en gala i välgörenhetens fotspår.

  2015-01-27
 • Funderar du på att starta eget?

  Funderar du på hur det är att vara företagare? Då är du välkommen på inspirationsseminarium den 4 februari kl 17.00-19.30 på Glasgatan 20A.

  2015-01-27
 • Välkommen till Årets Guldfest!

  Den 17 oktober är det dags för Årets Glittrigaste Företagarfest! Då hyllar vi företagandet i Köpings kommun med prisregn till de företagare som utmärkt sig särskilt under året. Anmäl dig senast 7 oktober.

  2014-09-08
Föregående1234567...

Snabbfakta om

Köping - miljöcertifierad kommun

Logotyp BMG Trada CertifieringSedan 2012 är Köpings kommuns organisation miljöcertifierad enligt standarden ISO 14 001. Köping är en av de första kommunerna med miljöcertifikat för alla förvaltningar och bolag.  Köping producerar också fjärrvärme med fossilfria bränslen och stora investeringar görs i fastigheterna för att spara miljön och förbättra klimatet.

Läs mer om Köpings kommuns miljöarbete

Flytta till Köping

Tre goda argument för att flytta till Köping

En enklare vardag; nära till förskola, skola, affärer och fritidsanläggningar.
Mer för pengarna; behagligt låga priser på hus och rimliga kommunala taxor. 
Centralt läge i Mälardalen; pendelavstånd till Västerås, Eskilstuna och Örebro.

 Läs mer om Köpings fördelar

Besök Köping

Foto på vägskylt museistråketI Köpings kommun möter Mälarlandskapet Bergslagens skogrika marker. Stadens centrum med vackra sekelskifteshus runt Stora torget, åpromenaden, parkerna och hamnen ger Köping dess karaktär. Shoppa i stadens affärer eller varför inte ta en paus på ett mysigt café.

I Gamla stan finns Köpings museum med apoteksavdelningen Scheeles minne. Sommartid finns fler intressanta museer öppna längs Museistråket, bland annat Bil & teknikhistoriska samlingarna med världsunika bilar. Flera av våra museer öppnar även på vintern för förbokade grupper.

Läs mer om vad Köping kan erbjuda dig som besökare.                  

Historia

De första människorna bosätter sig i Köpingstrakten omkring 2 000 f Kr. Från den tiden, visar hällristningar vid bland annat Häljesta, att sjöfarten var tidigt utvecklad i regionen.

Köping nämns första gången år 1257 under namnet Laglösaköping, vilket visar att orten ännu inte blivit stad. Köpingssigillet är känt från 1349 och 1474 fick Köping stadsrättigheter.
Läs mer om Köpings spännande historia.