Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista - Nyheter Näringsliv

Nyheter Näringsliv

 • Välbesökt informations- och dialogträff för livsmedelsföretagare

  Många kom till föreläsning om livsmedelshygien på temat hur man producerar säkra livsmedel och förebygger matförgiftning. En föreläsning som hölls av Marie-Louise Danielsson Tham, professor i livsmedelshygien och känd från tv-programmet Rent hus.

  2016-12-02
 • Upphandling av konsulttjänster

  ALMI Företagspartner AB med projektet Solo-Mikro inbjuder till upphandling av ramavtal av konsulttjänster för kompetensutveckling och utbildning inom ett antal affärsutvecklingsområden.

  2016-11-28
 • Västmanlandssoffan 21 november

  Västmanlandssoffan samlar länets alla kommuner till en stor Morgonsoffa på Aros Congress Center i Västerås den 21 november kl 07.30-10.00

  2016-11-15
 • Premiär för Västmanlandssoffan

  Den 21 november arrangerar länets kommuner en gemensam morgonsoffa - Västmanlandssoffan. Välkommen till Aros Congress Center i Västeråskl 07.30-10.00.

  2016-11-07
 • Välkommen till Morgonsoffan 2 november

  Den 2 november kl 07.30-09.00 är alla företagare och blivande företagare välkomna att besöka Morgonsoffan på Best Western Hotel Scheele.

  2016-10-28
 • Välkommen till Gasellfesten i Västerås 26 oktober

  Den 26 oktober är det dags för årets Gasellfest i Västerås. Här delas det ut pris till Västmanlands läns Gasellvinnare.

  2016-10-24
 • VM-festen - en hyllning till företagandet

  Torsdagen den 20 oktober är det dags för årets VM-fest. För andra året i rad arrangerar kommunerna Köping-Arboga-Kungsör en gemensam Västra Mälardalen-fest och i år håller vi till på Kungsörstorp i Kungsör.

  2016-10-17
 • Välkommen till Morgonsoffan 5 okt

  Onsdagen den 5 oktober kl 07.30-09.00 är du välkommen till Morgonsoffan - mötesplatsen för företagare, blivande företagare, politiker och kommunala tjänstemän. Vi håller till på Best Western Hotel Scheele.

  2016-09-28
 • Roligaste sommarjobbet - starta företag!

  Nu finns ett alternativ för dig som inte söker eller får ett traditionellt sommarjobb. Du kan prova på att starta eget. Om du läser på gymnasiets årskurs 1-3 eller är född 1995-1997 kan du söka till Roligaste Sommarjobbet™.

  2014-02-11
 • Riktlinjer för alkoholservering

  Social- och arbetsmarknadsnämnden har beslutat om riktlinjer för alkoholservering i Köpings kommun. Riktlinjerna är ett stöd för den som vill starta restaurang och servera alkohol.

  2013-10-31

Snabbfakta om

Köping - miljöcertifierad kommun

Logotyp BMG Trada CertifieringSedan 2012 är Köpings kommuns organisation miljöcertifierad enligt standarden ISO 14 001. Köping är en av de första kommunerna med miljöcertifikat för alla förvaltningar och bolag.  Köping producerar också fjärrvärme med fossilfria bränslen och stora investeringar görs i fastigheterna för att spara miljön och förbättra klimatet.

Läs mer om Köpings kommuns miljöarbete

Flytta till Köping

Tre goda argument för att flytta till Köping

En enklare vardag; nära till förskola, skola, affärer och fritidsanläggningar.
Mer för pengarna; behagligt låga priser på hus och rimliga kommunala taxor. 
Centralt läge i Mälardalen; pendelavstånd till Västerås, Eskilstuna och Örebro.

 Läs mer om Köpings fördelar

Besök Köping

Foto på vägskylt museistråketI Köpings kommun möter Mälarlandskapet Bergslagens skogrika marker. Stadens centrum med vackra sekelskifteshus runt Stora torget, åpromenaden, parkerna och hamnen ger Köping dess karaktär. Shoppa i stadens affärer eller varför inte ta en paus på ett mysigt café.

I Gamla stan finns Köpings museum med apoteksavdelningen Scheeles minne. Sommartid finns fler intressanta museer öppna längs Museistråket, bland annat Bil & teknikhistoriska samlingarna med världsunika bilar. Flera av våra museer öppnar även på vintern för förbokade grupper.

Läs mer om vad Köping kan erbjuda dig som besökare.                  

Historia

De första människorna bosätter sig i Köpingstrakten omkring 2 000 f Kr. Från den tiden, visar hällristningar vid bland annat Häljesta, att sjöfarten var tidigt utvecklad i regionen.

Köping nämns första gången år 1257 under namnet Laglösaköping, vilket visar att orten ännu inte blivit stad. Köpingssigillet är känt från 1349 och 1474 fick Köping stadsrättigheter.
Läs mer om Köpings spännande historia.