Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista - Nyheter Näringsliv

Nyheter Näringsliv

 • Välkommen till Årets Guldfest!

  Den 17 oktober är det dags för Årets Glittrigaste Företagarfest! Då hyllar vi företagandet i Köpings kommun med prisregn till de företagare som utmärkt sig särskilt under året. Anmäl dig senast 7 oktober.

  2014-09-08
 • Funderar du på att starta eget företag?

  Den 2 september kl 17-19.30 har du som funderar på att starta eget möjlighet att få inspiration från flera olika aktörer som kan underlätta din företagsstart. Ni träffas på Glasgatan 20A i Småföretagshuset.

  2014-08-27
 • Kreativa studenter skapar attraktiva miljöer

  I torsdags var det dags för redovisning av projektet ”Sommardesignkontoret”. Sju studenter presenterade nya, kreativa idéer för utformning av områden i Köping och Arboga.

  2014-08-15
 • Företagsdag 2 oktober

  Vill du vara med på två spännande dagar där företagare från Köping, Arboga och Kungsör får möjlighet att träffas, lära känna varandra och inte minst – göra affärer?

  2014-06-27
 • Företagarfrukost på Sjömans 7 maj

  Köpings kommun, Företagarna och dagens frukostvärd Eductus hälsar välkommen till en företagarfrukost med mycket på programmet. Ingen föranmälan behövs.

  2014-06-27
 • Roligaste sommarjobbet - starta företag!

  Nu finns ett alternativ för dig som inte söker eller får ett traditionellt sommarjobb. Du kan prova på att starta eget. Om du läser på gymnasiets årskurs 1-3 eller är född 1995-1997 kan du söka till Roligaste Sommarjobbet™.

  2014-02-11
 • Inspiration Starta eget 6 februari

  Funderar du på hur det är att vara företagare? Bär du på en dröm eller idé som kan utvecklas till ett eget företag?

  2014-02-03
 • Välkommen till Handelsforum 11 februari

  Smaka på Västmanland i samarbete med bland annat Köpings kommun bjuder in dig som producerar, förädlar, säljer eller arbetar med mat till en dag för inspiration och nätverkande på Medborgarhuset i Arboga.

  2014-01-28
 • Riktlinjer för alkoholservering

  Social- och arbetsmarknadsnämnden har beslutat om riktlinjer för alkoholservering i Köpings kommun. Riktlinjerna är ett stöd för den som vill starta restaurang och servera alkohol.

  2013-10-31
 • Coolt företag och förskoleenhet miljöprisade

  Det var näst intill fullsatt i Folkets hus under guldfesten i förra veckan när Köpings företagare hyllades på olika sätt. Ett tiotal priser delades ut, däribland kommunens miljöpris som gick till Nordic Cooling Solutions AB och förskoleenheten Lärkan.

  2013-10-21
Föregående123456...

Snabbfakta om

Köping - miljöcertifierad kommun

Logotypen för miljöcertifieringSedan 2012 är Köpings kommuns organisation miljöcertifierad enligt standarden ISO 14 001. Köping är en av de första kommunerna med miljöcertifikat för alla förvaltningar och bolag.  Köping producerar också fjärrvärme med fossilfria bränslen och stora investeringar görs i fastigheterna för att spara miljön och förbättra klimatet.

Läs mer om Köpings kommuns miljöarbete

Flytta till Köping

Tre goda argument för att flytta till Köping

En enklare vardag; nära till förskola, skola, affärer och fritidsanläggningar.
Mer för pengarna; behagligt låga priser på hus och rimliga kommunala taxor. 
Centralt läge i Mälardalen; pendelavstånd till Västerås, Eskilstuna och Örebro.

 Läs mer om Köpings fördelar

Besök Köping

Foto på vägskylt museistråketI Köpings kommun möter Mälarlandskapet Bergslagens skogrika marker. Stadens centrum med vackra sekelskifteshus runt Stora torget, åpromenaden, parkerna och hamnen ger Köping dess karaktär. Shoppa i stadens affärer eller varför inte ta en paus på ett mysigt café.

I Gamla stan finns Köpings museum med apoteksavdelningen Scheeles minne. Sommartid finns fler intressanta museer öppna längs Museistråket, bland annat Bil & teknikhistoriska samlingarna med världsunika bilar. Flera av våra museer öppnar även på vintern för förbokade grupper.

Läs mer om vad Köping kan erbjuda dig som besökare.                  

Historia

De första människorna bosätter sig i Köpingstrakten omkring 2 000 f Kr. Från den tiden, visar hällristningar vid bland annat Häljesta, att sjöfarten var tidigt utvecklad i regionen.

Köping nämns första gången år 1257 under namnet Laglösaköping, vilket visar att orten ännu inte blivit stad. Köpingssigillet är känt från 1349 och 1474 fick Köping stadsrättigheter.
Läs mer om Köpings spännande historia.