Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista - Nyheter Kommun & politik

Nyheter Kommun & politik

 • Ett nytt bolag har bildats - Västra Mälardalens Energi och Miljö AB

  En historisk milstolpe ägde rum i Köpings rådhus fredagen den 1 juli. Då undertecknades avtalet mellan Arboga kommun och Köpings kommun om övertagandet av Arboga Energi AB.

  2016-07-01
 • Välfärden i centrum när majoriteten presenterar sitt budgetförslag för 2017

  Idag presenterade den politiska majoriteten i Köpings kommun sitt förslag till budgetramar för 2017. Förslaget innehåller oförändrad skatt och en förstärkning av driftbudgeten med 43,3 miljoner kronor. Investeringarna uppgår till drygt 102 Mkr.

  2016-06-09
 • Köpings kommun är det långsiktigt bästa alternativet

  Idag skickar Arboga kommun ut en pressinformation om att försäljningen av Arboga Energi AB till Köpings kommun kan bli verklighet då båda kommunernas kommunstyrelser kommer att föreslå detta på respektive kommande fullmäktigemöten. Detta trots att Köpings kommun inte har lämnat det högsta budet.

  2016-06-07
 • David summerar första tiden som tillförordnad kommunchef

  Lagspel, lojalitet och respekt för tagna beslut är viktiga byggstenar för David Schanzer-Larsen, Köping kommuns tillförordnade kommunchef. Nu har han under maj månad börjat träda in i sin nya roll och pusselbitarna börjar falla på plats.

  2016-05-27
 • Så vill vi skapa nytta med vårt extra statsbidrag

  Under förra året beviljade regeringen 16 miljoner kronor i extra statsbidrag till Köpings kommun som kompensation för kostnader i samband med kommunens flyktingmottagande. Nu har kommunstyrelsen sammanställt samtliga förvaltningars förslag p�� hur pengarna kan komma till bäst nytta för en god integration i en rad konkreta aktiviteter.

  2016-05-19
 • Feelgood-film filmas i Köping

  Äntligen kom slutbeskedet – filmatiseringen av romanen ”Tårtgeneralen” blir verklighet. Filip Hammars och Fredrik Wikingssons planer om att göra en långfilm om Hasse P och världens längsta smörgåstårta, med Robert Gustavsson i huvudrollen, skrider till verket.

  2016-05-12
 • David Schanzer-Larsen tillförordnad kommunchef

  Kommunstyrelsen har för avsikt att utse David Schanzer-Larsen till tillförordnad kommunchef i Köpings kommun. David är idag förvaltningschef på Social & Arbetsmarknad.

  2016-04-20
 • Bissen Brainwalk-pris till kommunen

  Vid Bissen Brainwalkgalan i fredags tilldelades Köping priset "Guldsteget 2015".

  2016-04-18
 • Kommunchef Olle Emanuelsson lämnar Köpings kommun

  Under tisdagsförmiddagen lämnade Olle Emanuelsson beskedet att han avslutar sitt uppdrag som kommunchef i Köpings kommun.

  2016-04-12
 • Köping får en sommar full med gratis aktiviteter för barn och unga

  Köpings kommun har fått drygt 900 000 kronor i statligt bidrag för att utveckla och genomföra gratis sommarlovsaktiviteter för barn och unga. Pengarna är en del av ett större nationellt projekt som går ut på att stärka barns och ungas roll i samhället.

  2016-04-01
Föregående1234567...

Tipsa en vän om sidan

E-postmeddelandet kommer att skickas med din e-postadress som avsändare.

Snabbfakta om

Köping - miljöcertifierad kommun

Logotyp BMG Trada CertifieringSedan 2012 är Köpings kommuns organisation miljöcertifierad enligt standarden ISO 14 001. Köping är en av de första kommunerna med miljöcertifikat för alla förvaltningar och bolag.  Köping producerar också fjärrvärme med fossilfria bränslen och stora investeringar görs i fastigheterna för att spara miljön och förbättra klimatet.

Läs mer om Köpings kommuns miljöarbete

Flytta till Köping

Tre goda argument för att flytta till Köping

En enklare vardag; nära till förskola, skola, affärer och fritidsanläggningar.
Mer för pengarna; behagligt låga priser på hus och rimliga kommunala taxor. 
Centralt läge i Mälardalen; pendelavstånd till Västerås, Eskilstuna och Örebro.

 Läs mer om Köpings fördelar

Besök Köping

Foto på vägskylt museistråketI Köpings kommun möter Mälarlandskapet Bergslagens skogrika marker. Stadens centrum med vackra sekelskifteshus runt Stora torget, åpromenaden, parkerna och hamnen ger Köping dess karaktär. Shoppa i stadens affärer eller varför inte ta en paus på ett mysigt café.

I Gamla stan finns Köpings museum med apoteksavdelningen Scheeles minne. Sommartid finns fler intressanta museer öppna längs Museistråket, bland annat Bil & teknikhistoriska samlingarna med världsunika bilar. Flera av våra museer öppnar även på vintern för förbokade grupper.

Läs mer om vad Köping kan erbjuda dig som besökare.                  

Historia

De första människorna bosätter sig i Köpingstrakten omkring 2 000 f Kr. Från den tiden, visar hällristningar vid bland annat Häljesta, att sjöfarten var tidigt utvecklad i regionen.

Köping nämns första gången år 1257 under namnet Laglösaköping, vilket visar att orten ännu inte blivit stad. Köpingssigillet är känt från 1349 och 1474 fick Köping stadsrättigheter.
Läs mer om Köpings spännande historia.