Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista - Nyheter Kommun & politik

Nyheter Kommun & politik

 • Kultur- och fritidsnämnden håller öppet sammanträde

  Tisdagen den 18 november klockan 15.00 håller kultur- och fritidsnämnden öppet sammanträde i IP-paviljongen. Välkommen att delta som åhörare!

  2014-11-12
 • Kultur- och fritidschefen nominerad till Årets Offentliga Chef

  På onsdag kväll avslöjas vem som blir vald till Årets Offentliga Chef 2014. En av de nominerade är Christina Axelsson, kultur- och fritidschef i Köpings kommun.

  2014-11-10
 • Öppettider under allhelgonahelgen

  På fredag 31 oktober stänger kommunens växel, rådhuset och de flesta förvaltningar klockan 12.00. Här hittar du öppettider för alla kommunens verksamheter.

  2014-10-28
 • Historisk lottning av mandat är genomförd

  Klockan 11 00 på tisdagsförmiddagen hälsade kommunstyrelsens ordförande Elizabeth Salomonsson välkommen till en historisk sammankomst i Köping kommuns rådhus. 13 mandat skulle tillsättas genom lottning.

  2014-10-21
 • 29 ledamöter valdes på Ungdomsfullmäktiges årsmöte

  Köpings ungdomsfullmäktige har haft årsmöte, och intresset för att delta är större än tidigare. Den nya ordföranden heter Shanyar Ghafour och till vice ordförande valdes Josephine Karlsson.

  2014-10-10
 • Förslag till förbättring av ventilationen på Ullvigymnasiet

  Den 7 oktober lämnade kommunstyrelsens arbetsutskott ett förslag till kommunstyrelsen att anslå 8,8 Mkr till förbättringar av ventilationen på Ullvigymnasiet så att dagens krav på luftkvalitet uppfylls.

  2014-10-07
 • 200 femåringar och ett spöke i rådhuset

  Under onsdagen var det stort barnkalas i Köpings rådhus. Alla kommunens femåringar var inbjudna till rådhuset för att leka och för att träffa spöket Hugo.

  2014-09-24
 • Välkommen på trygghetsvandring i centrala Köping

  Den 23 september bjuder Köpings kommun in alla intresserade till en trygghetsvandring i området kring Torggatan, Nygatan och Sveavägen. Tillsammans kan vi hitta möjligheter till förbättring av vår utomhusmiljö.

  2014-09-16
 • Rödgrön majoritet i Köping

  Valet till riksdag, landsting och kommuner är nu avslutat. Klockan 20.00 i söndags stängde vallokalerna och rösträkningen pågår. Resultatet för riksdagsvalet beräknas vara fastställt den 20 september, och samtliga val cirka 2 veckor efter valdagen.

  2014-09-16
 • Pingiscentrum invigt i Köping

  På torsdagen skedde den officiella invigningen av Svenska Bordtennisförbundets nya kansli i Köping. Många nöjda röster hördes bland de 25-tal personer som samlats för att välkomna kansliets personal.

  2014-09-11
Föregående1234567...

Tipsa en vän om sidan

E-postmeddelandet kommer att skickas med din e-postadress som avsändare.

Snabbfakta om

Köping - miljöcertifierad kommun

Logotypen för miljöcertifieringSedan 2012 är Köpings kommuns organisation miljöcertifierad enligt standarden ISO 14 001. Köping är en av de första kommunerna med miljöcertifikat för alla förvaltningar och bolag.  Köping producerar också fjärrvärme med fossilfria bränslen och stora investeringar görs i fastigheterna för att spara miljön och förbättra klimatet.

Läs mer om Köpings kommuns miljöarbete

Flytta till Köping

Tre goda argument för att flytta till Köping

En enklare vardag; nära till förskola, skola, affärer och fritidsanläggningar.
Mer för pengarna; behagligt låga priser på hus och rimliga kommunala taxor. 
Centralt läge i Mälardalen; pendelavstånd till Västerås, Eskilstuna och Örebro.

 Läs mer om Köpings fördelar

Besök Köping

Foto på vägskylt museistråketI Köpings kommun möter Mälarlandskapet Bergslagens skogrika marker. Stadens centrum med vackra sekelskifteshus runt Stora torget, åpromenaden, parkerna och hamnen ger Köping dess karaktär. Shoppa i stadens affärer eller varför inte ta en paus på ett mysigt café.

I Gamla stan finns Köpings museum med apoteksavdelningen Scheeles minne. Sommartid finns fler intressanta museer öppna längs Museistråket, bland annat Bil & teknikhistoriska samlingarna med världsunika bilar. Flera av våra museer öppnar även på vintern för förbokade grupper.

Läs mer om vad Köping kan erbjuda dig som besökare.                  

Historia

De första människorna bosätter sig i Köpingstrakten omkring 2 000 f Kr. Från den tiden, visar hällristningar vid bland annat Häljesta, att sjöfarten var tidigt utvecklad i regionen.

Köping nämns första gången år 1257 under namnet Laglösaköping, vilket visar att orten ännu inte blivit stad. Köpingssigillet är känt från 1349 och 1474 fick Köping stadsrättigheter.
Läs mer om Köpings spännande historia.