Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista - Nyheter Kommun & politik

Nyheter Kommun & politik

 • Skydda din cykel från stöld

  Den 20 maj kommer polisens volontärer att informera om hur du bäst kan skydda din cykel från att bli stulen.

  2015-05-12
 • Sök stipendium för eftergymnasiala studier

  Är du mellan 18 och 25 år? Ska du plugga på högskola eller universitetet till hösten? Bor du, eller har bott, i Köpings kommun? Då har du chansen att få bidrag från Astrid och Einar Holmgrens understödsfond.

  2015-05-04
 • Ytterligare ny förskola förstärker balansen

  Nu är byggnationen av ytterligare en förskola i full gång. Under första delen av 2016 beräknas förskolan Parkrinken att stå klar. Den kommer att ha fyra avdelningar och inrymma verksamhet för upp till åttio förskolebarn.

  2015-05-04
 • Nya siffror om minskat antal brott förstärker positiv trend

  Siffrorna över antalet anmälda brott i Köpings kommun visar en fortsatt god trend. Mest glädjande är de sjunkande siffror som rör personrån och våld i offentlig miljö.

  2015-04-30
 • Köpings kommun har ny fakturaadress

  Köpings kommun byter faktureringsadress från och med den 7 april 2015. Tidigare skickades alla fakturor till Stockholm, men nu kommer vi att sköta skanningen av fakturorna själva istället, här i Köping.

  2015-04-07
 • Köpings kommuns inställning till vindkraftsetablering

  Köpings kommun har politiskt, över partigränserna, stämt av hur vi ser på den tänkta vindkraftsetableringen norr om Odensvi. Det visade sig att det råder stor enighet om att inställningen till projektet idag är negativ.

  2015-03-31
 • Siffror visar att antalet brott minskar

  Polisen vittnar om att tendensen är att antalet brott minskar. I januari och februari i år har våldsbrotten minskat med 27 procent och inbrottsstölderna med 38 procent i jämförelse med motsvarande period förra året.

  2015-03-18
 • Fullmäktige satsar på samhällsgemenskap

  Köpings kommunfullmäktige har antagit ett nytt program för flyktingmottagande och integration.

  2015-02-23
 • Störningar i Tele2:s telenät

  Uppdatering kl. 15.50 Enligt vår operatör Tele2 så är nu driftstörningarna i mobiltelefonin avhjälpta och endast vissa störningar i utlandstrafiken kvarstår. Läs mer på Tele2:s webbplats.

  2015-02-23
 • Positivt resultat i bokslutet för 2014

  Det preliminära bokslutet för Köpings kommun 2014 visar något bättre resultat än vad som beräknats i budgeten. Resultatet beräknas bli ett plusresultat på omkring sju miljoner kronor istället för de sex miljoner plus kronor som budgeterats.

  2015-02-18
Föregående1234567...

Tipsa en vän om sidan

E-postmeddelandet kommer att skickas med din e-postadress som avsändare.

Snabbfakta om

Köping - miljöcertifierad kommun

Logotypen för miljöcertifieringSedan 2012 är Köpings kommuns organisation miljöcertifierad enligt standarden ISO 14 001. Köping är en av de första kommunerna med miljöcertifikat för alla förvaltningar och bolag.  Köping producerar också fjärrvärme med fossilfria bränslen och stora investeringar görs i fastigheterna för att spara miljön och förbättra klimatet.

Läs mer om Köpings kommuns miljöarbete

Flytta till Köping

Tre goda argument för att flytta till Köping

En enklare vardag; nära till förskola, skola, affärer och fritidsanläggningar.
Mer för pengarna; behagligt låga priser på hus och rimliga kommunala taxor. 
Centralt läge i Mälardalen; pendelavstånd till Västerås, Eskilstuna och Örebro.

 Läs mer om Köpings fördelar

Besök Köping

Foto på vägskylt museistråketI Köpings kommun möter Mälarlandskapet Bergslagens skogrika marker. Stadens centrum med vackra sekelskifteshus runt Stora torget, åpromenaden, parkerna och hamnen ger Köping dess karaktär. Shoppa i stadens affärer eller varför inte ta en paus på ett mysigt café.

I Gamla stan finns Köpings museum med apoteksavdelningen Scheeles minne. Sommartid finns fler intressanta museer öppna längs Museistråket, bland annat Bil & teknikhistoriska samlingarna med världsunika bilar. Flera av våra museer öppnar även på vintern för förbokade grupper.

Läs mer om vad Köping kan erbjuda dig som besökare.                  

Historia

De första människorna bosätter sig i Köpingstrakten omkring 2 000 f Kr. Från den tiden, visar hällristningar vid bland annat Häljesta, att sjöfarten var tidigt utvecklad i regionen.

Köping nämns första gången år 1257 under namnet Laglösaköping, vilket visar att orten ännu inte blivit stad. Köpingssigillet är känt från 1349 och 1474 fick Köping stadsrättigheter.
Läs mer om Köpings spännande historia.