Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista - Nyheter Kommun & politik

Nyheter Kommun & politik

 • Grönt ljus för projektering av nytt badhus

  I slutet av 2018 beräknas ett nytt fräscht badhus med en ny idrottshall stoltsera vid Krillans sportfält.

  2015-12-01
 • Köpings kommun köper Arboga Energi AB

  Köpings kommun köper det kommunala bolaget Arboga Energi AB. Affären möjliggör ekonomiska, samhälleliga och miljömässiga samordningsvinster för både Köpings och Arboga kommun.

  2015-11-18
 • Tyst minut för offren i Paris

  Köpings kommun håller en tyst minut för offren vid terrordådet i Paris. Den tysta minuten hålls klockan 12.00 idag måndag 16/11.

  2015-11-16
 • Fyll i vår enkät om tryggheten i Köpings kommun

  Vi vill säkerställa att vi jobbar med rätt saker. Och för att kunna planera inför framtiden vill vi gärna ta del av dina synpunkter på tryggheten i vår kommun. Här har du möjlighet att lämna dina synpunkter genom att besvara en kort enkät.

  2015-11-10
 • Migrationsverket informerar allmänheten om boenden för asylsökande

  Migrationsverkets huvuduppdrag är att ge asylsökande ett värdigt mottagande och se till att de har någonstans att bo under tiden deras ärende prövas. Behovet av platser är emellanåt så stort att verket inte alltid hinner informera allmänheten innan de asylsökande flyttar in.

  2015-10-21
 • Polisen och kommunen avger löften om trygghet

  En gemensam överenskommelse om satsningar på trygghet i Köping har satts på pränt.

  2015-10-16
 • 230 barn intog rådhuset

  Rekordmånga barn kom till årets barnkalas på rådhuset för att träffa spöket Hugo. 80 barn på förmiddagen och 150 barn på eftermiddagen fick höra historien om rådhuset.

  2015-09-30
 • Har du svarat på höstens medborgarundersökning?

  Är du en av de 1200 slumpvis utvalda kommunbor som har fått ett brev från Statistiska centralbyrån (SCB) med en inbjudan att delta höstens medborgarundersökning i Köping? I så fall ta möjligheten att ge dina åsikter.

  2015-09-10
 • Brottsförebyggande rådet i Köping ser fortsatt positiv trend

  Våldet i offentlig miljö fortsätter att minska i Köpings kommun. Det visar den senaste rapporten som Brottsförebyggande rådet i Köping (BRÅ) fått del av. Statistik för det första halvåret visar att anmälda våldsbrott i offentlig miljö har minskat med 56 procent i jämförelse med motsvarande period förra året.

  2015-08-27
 • Kommunens webbplats stängs tillfälligt tisdag kväll

  Köpings kommuns webbplats kommer att stängas den 18 augusti mellan klockan 17.00 och 19.00.

  2015-08-17
Föregående1234567...

Tipsa en vän om sidan

E-postmeddelandet kommer att skickas med din e-postadress som avsändare.

Snabbfakta om

Köping - miljöcertifierad kommun

Logotypen för miljöcertifieringSedan 2012 är Köpings kommuns organisation miljöcertifierad enligt standarden ISO 14 001. Köping är en av de första kommunerna med miljöcertifikat för alla förvaltningar och bolag.  Köping producerar också fjärrvärme med fossilfria bränslen och stora investeringar görs i fastigheterna för att spara miljön och förbättra klimatet.

Läs mer om Köpings kommuns miljöarbete

Flytta till Köping

Tre goda argument för att flytta till Köping

En enklare vardag; nära till förskola, skola, affärer och fritidsanläggningar.
Mer för pengarna; behagligt låga priser på hus och rimliga kommunala taxor. 
Centralt läge i Mälardalen; pendelavstånd till Västerås, Eskilstuna och Örebro.

 Läs mer om Köpings fördelar

Besök Köping

Foto på vägskylt museistråketI Köpings kommun möter Mälarlandskapet Bergslagens skogrika marker. Stadens centrum med vackra sekelskifteshus runt Stora torget, åpromenaden, parkerna och hamnen ger Köping dess karaktär. Shoppa i stadens affärer eller varför inte ta en paus på ett mysigt café.

I Gamla stan finns Köpings museum med apoteksavdelningen Scheeles minne. Sommartid finns fler intressanta museer öppna längs Museistråket, bland annat Bil & teknikhistoriska samlingarna med världsunika bilar. Flera av våra museer öppnar även på vintern för förbokade grupper.

Läs mer om vad Köping kan erbjuda dig som besökare.                  

Historia

De första människorna bosätter sig i Köpingstrakten omkring 2 000 f Kr. Från den tiden, visar hällristningar vid bland annat Häljesta, att sjöfarten var tidigt utvecklad i regionen.

Köping nämns första gången år 1257 under namnet Laglösaköping, vilket visar att orten ännu inte blivit stad. Köpingssigillet är känt från 1349 och 1474 fick Köping stadsrättigheter.
Läs mer om Köpings spännande historia.