Meny
Hem - Nyhetslista - Nyheter Kommun & politik

Nyheter Kommun & politik

 • Öppettider under påskhelgen

  Under påskhelgen har kommunen begränsade öppettider. Torsdagen den 17 april stänger rådhuset och telefonväxeln klockan 12.00. Här hittar du öppettiderna för kommunens alla verksamheter.

  2014-04-15
 • Klartecken för ombyggnad på S:t Olovsskolan

  Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade på tisdagen att föreslå kommunfullmäktige att besluta om ett anslag på 36 miljoner kronor till ombyggnaden av S:t Olovsskolans huvudbyggnad.

  2014-04-04
 • Köpings kommun uppmärksammar Earth Hour

  Earth Hour är världens största klimatmanifestation. Då visar miljontals människor över hela världen sitt engagemang för miljön genom att under en timme på lördag 29 mars släcka ljuset. I Köpings kommun uppmärksammas detta med olika aktiviteter under veckan.

  2014-03-20
 • Problem med sökmotorn på webbplatsen

  Vi har för tillfället problem med sökmotorn här på vår webbplats koping.se. Just nu fungerar det inte att använda sökrutan för att komma till en speciell sida. Vi arbetar med problemet och under tiden ber vi er använda menyerna istället och klicka er fram till rätt sida.

  2014-03-18
 • Internationella kvinnodagen uppmärksammades på Kompetenscenter

  Under fredagen uppmärksammades Internationella Kvinnodagen på Kompetenscenter. Eleverna hade inför dagen arbetat med att skriva om kvinnor som varit viktiga i historien och detta presenterades i en utställning.

  2014-03-12
 • Köping pingiscentrum med kansli och arena

  I höst flyttar Svenska Bordtennisförbundets kansli till Köping som nu blir landets pingiscentrum. Kansliet får nya kontorslokaler i Köping Arena strax intill bordtennishallen.

  2014-03-10
 • Förskolemoduler föreslås för fler platser i Kolsva

  Stadskansliet föreslår nu kommunstyrelsens arbetsutskott att hyra in två moduler till förskolorna i Kolsva och Odensvi för att ordna plats för 30 köande förskolebarn.

  2014-03-10
 • Framtidsverkstad med demokrati i fokus

  Förra veckan bjöd Kultur & Fritid in Köpings ungdomsfullmäktige, högstadieskolornas elevråd, tjänstemän och politiker till en framtidsverkstad med demokratishow och diskussioner om utveckling av hemorten.

  2014-02-24
 • 25 237 blev befolkningssiffran 2013

  Köpings kommun hade vid årsskiftet 25 237 invånare, en ökning med 383 personer jämfört med årsskiftet 2012/2013 enligt befolkningssiffrorna från Statistiska centralbyrån.

  2014-02-19
 • Plus 28 miljoner för Köpings kommun 2013

  Det blev ett bra ekonomiskt resultat för Köpings kommun 2013 enligt ekonomikontorets beräkningar. Ett preliminärt plusresultat på 28 miljoner kronor är 22 miljoner kronor bättre än det budgeterade resultatet 6 miljoner.

  2014-02-13
Föregående1234567...

Tipsa en vän om sidan

E-postmeddelandet kommer att skickas med din e-postadress som avsändare.

Snabbfakta om

Flytta till Köping

Tre goda argument för att flytta till Köping

En enklare vardag; nära till förskola, skola, affärer och fritidsanläggningar.
Mer för pengarna; behagligt låga priser på hus och rimliga kommunala taxor. 
Centralt läge i Mälardalen; pendelavstånd till Västerås, Eskilstuna och Örebro.

 Läs mer om Köpings fördelar

Besök Köping

Foto på vägskylt museistråketI Köpings kommun möter Mälarlandskapet Bergslagens skogrika marker. Stadens centrum med vackra sekelskifteshus runt Stora torget, åpromenaden, parkerna och hamnen ger Köping dess karaktär. Shoppa i stadens affärer eller varför inte ta en paus på ett mysigt café.

I Gamla stan finns Köpings museum med apoteksavdelningen Scheeles minne. Sommartid finns fler intressanta museer öppna längs Museistråket, bland annat Bil & teknikhistoriska samlingarna med världsunika bilar. Flera av våra museer öppnar även på vintern för förbokade grupper.

Läs mer om vad Köping kan erbjuda dig som besökare.                  

Köping - miljöcertifierad kommun

Logotypen för miljöcertifieringSedan 2012 är Köpings kommuns organisation miljöcertifierad enligt standarden ISO 14 001. Köping är en av de första kommunerna med miljöcertifikat för alla förvaltningar och bolag.  Köping producerar också fjärrvärme med fossilfria bränslen och stora investeringar görs i fastigheterna för att spara miljön och förbättra klimatet.

Läs mer om Köpings kommuns miljöarbete

Historia

De första människorna bosätter sig i Köpingstrakten omkring 2 000 f Kr. Från den tiden, visar hällristningar vid bland annat Häljesta, att sjöfarten var tidigt utvecklad i regionen.

Köping nämns första gången år 1257 under namnet Laglösaköping, vilket visar att orten ännu inte blivit stad. Köpingssigillet är känt från 1349 och 1474 fick Köping stadsrättigheter.
Läs mer om Köpings spännande historia.