Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista - Nyheter Kommun & politik

Nyheter Kommun & politik

 • Kommunens webbplats stängs tillfälligt tisdag kväll

  Köpings kommuns webbplats kommer att stängas den 18 augusti mellan klockan 17.00 och 19.00.

  2015-08-17
 • Angående knivattacken på Erikslund i Västerås

  Västerås stad informerar om att det går att ringa 021-39 90 00 för krisstöd med anledning av knivattacken på Erikslund.

  2015-08-10
 • Västerås och Köping får EU-medel till utveckling av hamnarna

  Köping har tillsammans med Västerås och Mälarhamnar AB sökt och föreslås nu att beviljas EU-medel för fortsatta utredningar och projektering i syfte att förbättra i och vid sina hamnar. Projektet ”Development of the inland ports of Mälaren” mötte stor konkurrens från projekt i Sverige såväl som från övriga Europa. Utav över 600 ansökningar var det endast 34 som föreslås beviljas medel – och utvecklingen av Mälarens hamnar är ett av dem.

  2015-06-29
 • Information angående ”brandmannastrejken”

  Uppdaterad 2015-06-17. Brandmannastrejken, som utlöstes klockan 6.00 på måndagen den 15 juni, omfattar endast deltidsbrandmän. Räddningstjänsten bedömer att stridsåtgärderna i dagsläget inte får några större konsekvenser för Arboga, Kungsör, Kolsva och Köping.

  2015-06-15
 • Vi har respekt för det goda engagemanget inom bandyn

  Under de senaste dagarna har uttrycken i olika medier tydligt visat att det fortfarande finns en stark kämparglöd för bandyn i Köping. Den har kommunstyrelsen lyssnat till.

  2015-06-14
 • Barn och äldre prioriteras i majoritetens budgetförslag

  Det är en stram budget som presenteras för 2016 där barn, unga och äldre prioriteras i Köpings kommun. Det framgår när den politiska majoriteten nu lämnar sitt budgetförslag till kommunstyrelsen.

  2015-06-04
 • Skydda din cykel från stöld

  Den 20 maj kommer polisens volontärer att informera om hur du bäst kan skydda din cykel från att bli stulen.

  2015-05-12
 • Ytterligare ny förskola förstärker balansen

  Nu är byggnationen av ytterligare en förskola i full gång. Under första delen av 2016 beräknas förskolan Parkrinken att stå klar. Den kommer att ha fyra avdelningar och inrymma verksamhet för upp till åttio förskolebarn.

  2015-05-04
 • Nya siffror om minskat antal brott förstärker positiv trend

  Siffrorna över antalet anmälda brott i Köpings kommun visar en fortsatt god trend. Mest glädjande är de sjunkande siffror som rör personrån och våld i offentlig miljö.

  2015-04-30
 • Köpings kommun har ny fakturaadress

  Köpings kommun byter faktureringsadress från och med den 7 april 2015. Tidigare skickades alla fakturor till Stockholm, men nu kommer vi att sköta skanningen av fakturorna själva istället, här i Köping.

  2015-04-07
Föregående1234567...

Tipsa en vän om sidan

E-postmeddelandet kommer att skickas med din e-postadress som avsändare.

Snabbfakta om

Köping - miljöcertifierad kommun

Logotypen för miljöcertifieringSedan 2012 är Köpings kommuns organisation miljöcertifierad enligt standarden ISO 14 001. Köping är en av de första kommunerna med miljöcertifikat för alla förvaltningar och bolag.  Köping producerar också fjärrvärme med fossilfria bränslen och stora investeringar görs i fastigheterna för att spara miljön och förbättra klimatet.

Läs mer om Köpings kommuns miljöarbete

Flytta till Köping

Tre goda argument för att flytta till Köping

En enklare vardag; nära till förskola, skola, affärer och fritidsanläggningar.
Mer för pengarna; behagligt låga priser på hus och rimliga kommunala taxor. 
Centralt läge i Mälardalen; pendelavstånd till Västerås, Eskilstuna och Örebro.

 Läs mer om Köpings fördelar

Besök Köping

Foto på vägskylt museistråketI Köpings kommun möter Mälarlandskapet Bergslagens skogrika marker. Stadens centrum med vackra sekelskifteshus runt Stora torget, åpromenaden, parkerna och hamnen ger Köping dess karaktär. Shoppa i stadens affärer eller varför inte ta en paus på ett mysigt café.

I Gamla stan finns Köpings museum med apoteksavdelningen Scheeles minne. Sommartid finns fler intressanta museer öppna längs Museistråket, bland annat Bil & teknikhistoriska samlingarna med världsunika bilar. Flera av våra museer öppnar även på vintern för förbokade grupper.

Läs mer om vad Köping kan erbjuda dig som besökare.                  

Historia

De första människorna bosätter sig i Köpingstrakten omkring 2 000 f Kr. Från den tiden, visar hällristningar vid bland annat Häljesta, att sjöfarten var tidigt utvecklad i regionen.

Köping nämns första gången år 1257 under namnet Laglösaköping, vilket visar att orten ännu inte blivit stad. Köpingssigillet är känt från 1349 och 1474 fick Köping stadsrättigheter.
Läs mer om Köpings spännande historia.