Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista - Nyheter Kommun & politik

Nyheter Kommun & politik

 • Populärt med förtidsröstning

  Förtidsröstningen är i full gång sedan i onsdags, och många tar chansen att rösta i någon av de lokalerna som är öppna.

  2014-08-28
 • Valet 14 september och förtidsröstning

  Den 14 september går vi till valurnorna för att rösta till riksdag, kommun- och landstingsfullmäktige. Förtidsröstningen startar den 27 augusti. Här finns information om valet, förtidsröstning, särskild röstmottagning, vallokaler i Köpings kommun med mera.

  2014-08-18
 • Invånarantalet i Köpings kommun uppe i 25 400

  Vid juni månads slut var befolkningen i Köpings kommun uppe i 25 406 personer. Det är en ökning med 169 personer sedan årets början.

  2014-08-13
 • Information om skogsbranden i Västmanland

  Uppdaterad 2014-08-08 10:30 Här finns information om den omfattande skogsbranden som pågår i Västmanland. Vi uppdaterar det som kan komma att beröra Köpings kommun på vår egen webbplats. Här hittar du också länkar till andra viktiga webbplatser för aktuell information om branden.

  2014-08-07
 • Grundutbildning, Frivilliga Resursgruppen

  Tänk dig att det händer något allvarligt i vår kommun. En stor olycka eller brand, plötslig översvämning, att vattnet blir förorenat eller någon annan kris. I sådana situationer dyker det alltid upp människor som vill hjälpa till. Är du en av dem? Då skulle det passa dig att vara med i Frivilliga Resursgruppen. Nu har du chans att gå FRG's grundutbildning med start den 8 augusti.

  2014-07-22
 • Kommunalrådet Eklund praktiserar

  För åttonde sommaren i rad är kommunalrådet Roger Eklund ute och praktiserar under en vecka. I år är det olika enheter inom Vård & Omsorg som får förstärkning under en dag eller natt.

  2014-06-23
 • Oförändrad skatt i majoritetens röd-gröna budgetförslag

  Vid kommunstyrelsens sammanträde idag lade partierna fram sina förslag till budget för 2015. Majoriteten, Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet lämnade ett gemensamt förslag medan övriga partier lämnade varsitt. Oförändrad skatt, 23 miljoner kronor i förstärkning av driftbudgeten och 94 miljoner kronor i investeringar föreslås.

  2014-06-05
 • Solig syneresa för politiken

  I strålande majsol gick kommunfullmäktiges syneresa idag runt till flera av kommunens fastighetsprojekt. Syneresan är en tradition som funnits i kommunen i flera år där ledamöterna får information om något av det som hänt under mandatperioden.

  2014-05-26
 • Brottsförebyggande rådet inriktar sig på centrum och cykelstölder

  Det brottsförebyggande arbetet i Köping tar nya tag. Efter arbete på Byjorden har brottsförbyggande rådet, BRÅ, nu fokus på att minska cykelstölderna och på trygghet och trivsel i centrum.

  2014-05-16
 • Störningar på kommunens webb den 14 maj

  På onsdag den 14 maj klockan 20.00 - 22.00 kommer vi att genomföra systemarbeten på vårt nätverk. Under den tiden kommer det att förekomma störningar i trafiken på kommunens webbplats. Det innebär att koping.se tillfälligt kan vara ur drift. Vi ber om överseende med detta.

  2014-05-14
Föregående1234567...

Tipsa en vän om sidan

E-postmeddelandet kommer att skickas med din e-postadress som avsändare.

Snabbfakta om

Köping - miljöcertifierad kommun

Logotypen för miljöcertifieringSedan 2012 är Köpings kommuns organisation miljöcertifierad enligt standarden ISO 14 001. Köping är en av de första kommunerna med miljöcertifikat för alla förvaltningar och bolag.  Köping producerar också fjärrvärme med fossilfria bränslen och stora investeringar görs i fastigheterna för att spara miljön och förbättra klimatet.

Läs mer om Köpings kommuns miljöarbete

Flytta till Köping

Tre goda argument för att flytta till Köping

En enklare vardag; nära till förskola, skola, affärer och fritidsanläggningar.
Mer för pengarna; behagligt låga priser på hus och rimliga kommunala taxor. 
Centralt läge i Mälardalen; pendelavstånd till Västerås, Eskilstuna och Örebro.

 Läs mer om Köpings fördelar

Besök Köping

Foto på vägskylt museistråketI Köpings kommun möter Mälarlandskapet Bergslagens skogrika marker. Stadens centrum med vackra sekelskifteshus runt Stora torget, åpromenaden, parkerna och hamnen ger Köping dess karaktär. Shoppa i stadens affärer eller varför inte ta en paus på ett mysigt café.

I Gamla stan finns Köpings museum med apoteksavdelningen Scheeles minne. Sommartid finns fler intressanta museer öppna längs Museistråket, bland annat Bil & teknikhistoriska samlingarna med världsunika bilar. Flera av våra museer öppnar även på vintern för förbokade grupper.

Läs mer om vad Köping kan erbjuda dig som besökare.                  

Historia

De första människorna bosätter sig i Köpingstrakten omkring 2 000 f Kr. Från den tiden, visar hällristningar vid bland annat Häljesta, att sjöfarten var tidigt utvecklad i regionen.

Köping nämns första gången år 1257 under namnet Laglösaköping, vilket visar att orten ännu inte blivit stad. Köpingssigillet är känt från 1349 och 1474 fick Köping stadsrättigheter.
Läs mer om Köpings spännande historia.