Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista - Nyheter Kommun & politik

Nyheter Kommun & politik

 • 200 femåringar och ett spöke i rådhuset

  Under onsdagen var det stort barnkalas i Köpings rådhus. Alla kommunens femåringar var inbjudna till rådhuset för att leka och för att träffa spöket Hugo.

  2014-09-24
 • Välkommen på trygghetsvandring i centrala Köping

  Den 23 september bjuder Köpings kommun in alla intresserade till en trygghetsvandring i området kring Torggatan, Nygatan och Sveavägen. Tillsammans kan vi hitta möjligheter till förbättring av vår utomhusmiljö.

  2014-09-16
 • Rödgrön majoritet i Köping

  Valet till riksdag, landsting och kommuner är nu avslutat. Klockan 20.00 i söndags stängde vallokalerna och rösträkningen pågår. Resultatet för riksdagsvalet beräknas vara fastställt den 20 september, och samtliga val cirka 2 veckor efter valdagen.

  2014-09-16
 • Pingiscentrum invigt i Köping

  På torsdagen skedde den officiella invigningen av Svenska Bordtennisförbundets nya kansli i Köping. Många nöjda röster hördes bland de 25-tal personer som samlats för att välkomna kansliets personal.

  2014-09-11
 • Förtidsröstningen pågår

  Om du inte vill eller kan rösta på valdagen den 14 september, eller i din vallokal, så finns det fortfarande möjlighet att förtidsrösta. Lista på lokalerna med öppettider hittar du här (klicka på rubriken).

  2014-09-10
 • Populärt med förtidsröstning

  Förtidsröstningen är i full gång sedan i onsdags, och många tar chansen att rösta i någon av de lokalerna som är öppna.

  2014-08-28
 • Valet 14 september och förtidsröstning

  Den 14 september går vi till valurnorna för att rösta till riksdag, kommun- och landstingsfullmäktige. Förtidsröstningen startar den 27 augusti. Här finns information om valet, förtidsröstning, särskild röstmottagning, vallokaler i Köpings kommun med mera.

  2014-08-18
 • Invånarantalet i Köpings kommun uppe i 25 400

  Vid juni månads slut var befolkningen i Köpings kommun uppe i 25 406 personer. Det är en ökning med 169 personer sedan årets början.

  2014-08-13
 • Information om skogsbranden i Västmanland

  Uppdaterad 2014-08-08 10:30 Här finns information om den omfattande skogsbranden som pågår i Västmanland. Vi uppdaterar det som kan komma att beröra Köpings kommun på vår egen webbplats. Här hittar du också länkar till andra viktiga webbplatser för aktuell information om branden.

  2014-08-07
 • Grundutbildning, Frivilliga Resursgruppen

  Tänk dig att det händer något allvarligt i vår kommun. En stor olycka eller brand, plötslig översvämning, att vattnet blir förorenat eller någon annan kris. I sådana situationer dyker det alltid upp människor som vill hjälpa till. Är du en av dem? Då skulle det passa dig att vara med i Frivilliga Resursgruppen. Nu har du chans att gå FRG's grundutbildning med start den 8 augusti.

  2014-07-22
Föregående1234567...

Tipsa en vän om sidan

E-postmeddelandet kommer att skickas med din e-postadress som avsändare.

Snabbfakta om

Köping - miljöcertifierad kommun

Logotypen för miljöcertifieringSedan 2012 är Köpings kommuns organisation miljöcertifierad enligt standarden ISO 14 001. Köping är en av de första kommunerna med miljöcertifikat för alla förvaltningar och bolag.  Köping producerar också fjärrvärme med fossilfria bränslen och stora investeringar görs i fastigheterna för att spara miljön och förbättra klimatet.

Läs mer om Köpings kommuns miljöarbete

Flytta till Köping

Tre goda argument för att flytta till Köping

En enklare vardag; nära till förskola, skola, affärer och fritidsanläggningar.
Mer för pengarna; behagligt låga priser på hus och rimliga kommunala taxor. 
Centralt läge i Mälardalen; pendelavstånd till Västerås, Eskilstuna och Örebro.

 Läs mer om Köpings fördelar

Besök Köping

Foto på vägskylt museistråketI Köpings kommun möter Mälarlandskapet Bergslagens skogrika marker. Stadens centrum med vackra sekelskifteshus runt Stora torget, åpromenaden, parkerna och hamnen ger Köping dess karaktär. Shoppa i stadens affärer eller varför inte ta en paus på ett mysigt café.

I Gamla stan finns Köpings museum med apoteksavdelningen Scheeles minne. Sommartid finns fler intressanta museer öppna längs Museistråket, bland annat Bil & teknikhistoriska samlingarna med världsunika bilar. Flera av våra museer öppnar även på vintern för förbokade grupper.

Läs mer om vad Köping kan erbjuda dig som besökare.                  

Historia

De första människorna bosätter sig i Köpingstrakten omkring 2 000 f Kr. Från den tiden, visar hällristningar vid bland annat Häljesta, att sjöfarten var tidigt utvecklad i regionen.

Köping nämns första gången år 1257 under namnet Laglösaköping, vilket visar att orten ännu inte blivit stad. Köpingssigillet är känt från 1349 och 1474 fick Köping stadsrättigheter.
Läs mer om Köpings spännande historia.