Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista - Nyheter Boende, miljö & trafik - Välkomna på klimatdialog

Välkomna på klimatdialog

2011-11-04 10.30

Köpings kommun bjuder in till en dialog om klimatet, den 14 november 2011 är det dags. Kom och lyssna på Trafikverket och Riksbyggen som berättar om sitt klimatarbete och diskutera hur vi tillsammans jobbar med klimatfrågan.Bild på inbjudan till klimatdialog.

Klimatet är en av många viktiga miljöfrågor. Klimatförändringar orsakade av utsläpp av koldioxid och andra växthusgaser är ett av de största globala miljöproblem som mänskligheten står inför. Det är därför viktigt att vi jobbar med frågan på många olika sätt i Köpings kommun. Transportsidan och bostadssektorn bidrar till en stor del av klimatpåverkan.

 - Vi har bjudit in Trafikverket och Riksbyggen eftersom de är viktiga aktörer i arbetet mot en mindre klimatpåverkan, säger miljöstrateg Malin Ahlm. 

Inspiration och diskussion

Trafikverket och Riksbyggen kommer och berättar om sitt klimatarbete. Förhoppningen är att det ska inspirera alla deltagare och att det sen blir en bra diskussion om hur vi tillsammans i Köping kan arbeta för att påverka klimatet så lite som möjligt. Klimatdialogen vänder sig till tjänstemän, politiker, företag och andra som är intresserade av klimatfrågan. 

- Vi hoppas på många deltagare och bra diskussioner. Då får vi med oss många idéer om hur vi kan arbeta vidare med klimatfrågan i Köpings kommun, säger Malin Ahlm.

Köpings kommun har under andra hälften av 2011 inlett arbetet med en energiplan/klimatstrategi och klimatdialogen blir en viktig input i det arbetet.

Läs om hur du anmäler dig i inbjudan som du hittar under dokument.

Köpings kommun önskar alla varmt välkomna på en dialog om klimatet!

Kontakta oss

Miljöstrateg

Linda Eriksson
Miljökontoret

Direkt: 0221-251 64

Snabbfakta om

Köping - miljöcertifierad kommun

Logotyp BMG Trada CertifieringSedan 2012 är Köpings kommuns organisation miljöcertifierad enligt standarden ISO 14 001. Köping är en av de första kommunerna med miljöcertifikat för alla förvaltningar och bolag.  Köping producerar också fjärrvärme med fossilfria bränslen och stora investeringar görs i fastigheterna för att spara miljön och förbättra klimatet.

Läs mer om Köpings kommuns miljöarbete

Flytta till Köping

Tre goda argument för att flytta till Köping

En enklare vardag; nära till förskola, skola, affärer och fritidsanläggningar.
Mer för pengarna; behagligt låga priser på hus och rimliga kommunala taxor. 
Centralt läge i Mälardalen; pendelavstånd till Västerås, Eskilstuna och Örebro.

 Läs mer om Köpings fördelar

Besök Köping

Foto på vägskylt museistråketI Köpings kommun möter Mälarlandskapet Bergslagens skogrika marker. Stadens centrum med vackra sekelskifteshus runt Stora torget, åpromenaden, parkerna och hamnen ger Köping dess karaktär. Shoppa i stadens affärer eller varför inte ta en paus på ett mysigt café.

I Gamla stan finns Köpings museum med apoteksavdelningen Scheeles minne. Sommartid finns fler intressanta museer öppna längs Museistråket, bland annat Bil & teknikhistoriska samlingarna med världsunika bilar. Flera av våra museer öppnar även på vintern för förbokade grupper.

Läs mer om vad Köping kan erbjuda dig som besökare.                  

Historia

De första människorna bosätter sig i Köpingstrakten omkring 2 000 f Kr. Från den tiden, visar hällristningar vid bland annat Häljesta, att sjöfarten var tidigt utvecklad i regionen.

Köping nämns första gången år 1257 under namnet Laglösaköping, vilket visar att orten ännu inte blivit stad. Köpingssigillet är känt från 1349 och 1474 fick Köping stadsrättigheter.
Läs mer om Köpings spännande historia.