Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista - Nyheter Boende, miljö & trafik - Träffa energirådgivaren på konsumentvägledningen

Träffa energirådgivaren på konsumentvägledningen

2012-04-11 11.50

Från och med måndagen den 16 april kan du varje måndag mellan kl. 16 och 19 få svar på dina energi- och transportfrågor på konsumentvägledningen, som ligger i anslutning till stadsbiblioteket i Folkets Hus.

Fredrik Wedelstam, energi- och klimatrådgivare, sitter i vanliga fall på stadsarkitektkontoret men menar att han syns bättre för allmänheten på biblioteket.

- Biblioteket är mycket välbesökt på måndagar och har en stor genomströmning. Genom att sitta där människor rör sig hoppas jag att man får upp ögonen för energirådgivningen och känner att man spontant kan titta in för att få hjälp med sina energifrågor, säger Fredrik Wedelstam.

- Det är en jättebra idé att ha energirådgivning här och framförallt är det en bra service för våra konsumenter, säger Florina Merca, konsumentsekreterare.

Kostnadsfri rådgivning

Energirådgivningen är gratis och du kan få hjälp med allt rörande energi, till exempel energieffektiviserande åtgärder, energibidrag, uppvärmningssystem och byte av elleverantör.

- Den vanligaste frågan rör elabonnemang och hur man kan minska sina elkostnader. Då hjälper jag till att göra en övergripande energikartläggning där jag visar var energiförbrukningen är som störst och vad man kan gör för att minska den, säger Fredrik Wedelstam.

Kommunens energirådgivning syftar till att ge en objektivt, anpassad information och rådgivning. Rådgivningen riktar sig i första hand till allmänheten, små företag och lokala organisationer och kompletterar den rådgivning som ges av statliga myndigheter och företag.

Snabbfakta om

Köping - miljöcertifierad kommun

Logotyp BMG Trada CertifieringSedan 2012 är Köpings kommuns organisation miljöcertifierad enligt standarden ISO 14 001. Köping är en av de första kommunerna med miljöcertifikat för alla förvaltningar och bolag.  Köping producerar också fjärrvärme med fossilfria bränslen och stora investeringar görs i fastigheterna för att spara miljön och förbättra klimatet.

Läs mer om Köpings kommuns miljöarbete

Flytta till Köping

Tre goda argument för att flytta till Köping

En enklare vardag; nära till förskola, skola, affärer och fritidsanläggningar.
Mer för pengarna; behagligt låga priser på hus och rimliga kommunala taxor. 
Centralt läge i Mälardalen; pendelavstånd till Västerås, Eskilstuna och Örebro.

 Läs mer om Köpings fördelar

Besök Köping

Foto på vägskylt museistråketI Köpings kommun möter Mälarlandskapet Bergslagens skogrika marker. Stadens centrum med vackra sekelskifteshus runt Stora torget, åpromenaden, parkerna och hamnen ger Köping dess karaktär. Shoppa i stadens affärer eller varför inte ta en paus på ett mysigt café.

I Gamla stan finns Köpings museum med apoteksavdelningen Scheeles minne. Sommartid finns fler intressanta museer öppna längs Museistråket, bland annat Bil & teknikhistoriska samlingarna med världsunika bilar. Flera av våra museer öppnar även på vintern för förbokade grupper.

Läs mer om vad Köping kan erbjuda dig som besökare.                  

Historia

De första människorna bosätter sig i Köpingstrakten omkring 2 000 f Kr. Från den tiden, visar hällristningar vid bland annat Häljesta, att sjöfarten var tidigt utvecklad i regionen.

Köping nämns första gången år 1257 under namnet Laglösaköping, vilket visar att orten ännu inte blivit stad. Köpingssigillet är känt från 1349 och 1474 fick Köping stadsrättigheter.
Läs mer om Köpings spännande historia.