Meny
Hem - Nyhetslista - Nyheter Boende, miljö & trafik

Nyheter Boende, miljö & trafik

 • Små och stora plockade skräp

  Under torsdagen bjöd tekniska kontoret och Västra Mälardalens kommunalförbund in till en skräpplockardag. Dagen ingår i en nationell kampanj och har hållits i flera år.

  2014-04-24
 • Städa med oss 24 april!

  Håll Köping Rent - Kommunen utmanar alla företag, föreningar, organisationer, privatpersoner och sina egna förvaltningar att göra en insats för ett renare Köping.

  2014-04-22
 • Torggatan stängs av när träd ska planteras

  Torggatan kommer att stängas av i ena riktningen mellan Sveavägen och väg 250 i fyra dagar när träd ska planteras och växtbäddar ställas i ordning.

  2014-04-17
 • Vattenledning trasig på Björnstigen i Kolsva

  En vattenledning har gått sönder på Björnstigen i Kolsva. Området är därför utan vatten just nu.

  2014-04-16
 • Bättre trafiksäkerhet när Kihlmansgatan byggs om

  Kihlmansgatan ska byggas om i vår för att skapa bättre trafikmiljö för gående och cyklister.

  2014-04-16
 • Nygammal bro på plats i Gisslarbo

  Igår lyfte tekniska kontoret en nygammal bro på plats över Gisslarboån där den gamla banvallen korsar. Arbetet ingår i upprustningen av cykelleden från Kolsva till kommungänsen i norr som nu äntligen blir farbar hela vägen.

  2014-04-16
 • Fjärrvärmen stängs av på Vivelgatan i eftermiddag

  Fjärrvärmen kommer att stängas av idag på Vivelgatan mellan klockan 13.00-14.00.

  2014-04-15
 • Ågärdsgatan och Borgmästaregatan stängs av

  Den 14 april kommer delar av Ågärdsgatan och Borgmästaregatan att stängas av för både bil-, gång- och cykeltrafik. Tekniska kontoret kommer att utföra vatten- och avloppsarbeten.

  2014-04-10
 • Vattnet stängs av på Björnstigen i Kolsva

  Området runt Björnstigen i Kolsva är utan vatten. En ventil ska lagas och det kommer att vara klart omkring klockan 13.30-14.00 om allt går som det ska.

  2014-04-10
 • Föreläsning om matens påverkan på miljön

  Att det har betydelse för miljön vilken mat vi köper och äter är du säkert medveten om. Men är du osäker på vilken mat som är bättre ur miljö- och klimatsynpunkt än andra och varför? Känner du osäkerhet kring vad de olika miljömärkningarna på förpackningarna i din matbutik egentligen betyder?

  2014-04-09
Föregående1234567...

Lämna synpunkt om sidan

Din synpunkt kommer att skickas till innehållsansvarige för den aktuella sidan.

Max 1000 tecken
Ange kontrollord: TR8R

Snabbfakta om

Flytta till Köping

Tre goda argument för att flytta till Köping

En enklare vardag; nära till förskola, skola, affärer och fritidsanläggningar.
Mer för pengarna; behagligt låga priser på hus och rimliga kommunala taxor. 
Centralt läge i Mälardalen; pendelavstånd till Västerås, Eskilstuna och Örebro.

 Läs mer om Köpings fördelar

Besök Köping

Foto på vägskylt museistråketI Köpings kommun möter Mälarlandskapet Bergslagens skogrika marker. Stadens centrum med vackra sekelskifteshus runt Stora torget, åpromenaden, parkerna och hamnen ger Köping dess karaktär. Shoppa i stadens affärer eller varför inte ta en paus på ett mysigt café.

I Gamla stan finns Köpings museum med apoteksavdelningen Scheeles minne. Sommartid finns fler intressanta museer öppna längs Museistråket, bland annat Bil & teknikhistoriska samlingarna med världsunika bilar. Flera av våra museer öppnar även på vintern för förbokade grupper.

Läs mer om vad Köping kan erbjuda dig som besökare.                  

Köping - miljöcertifierad kommun

Logotypen för miljöcertifieringSedan 2012 är Köpings kommuns organisation miljöcertifierad enligt standarden ISO 14 001. Köping är en av de första kommunerna med miljöcertifikat för alla förvaltningar och bolag.  Köping producerar också fjärrvärme med fossilfria bränslen och stora investeringar görs i fastigheterna för att spara miljön och förbättra klimatet.

Läs mer om Köpings kommuns miljöarbete

Historia

De första människorna bosätter sig i Köpingstrakten omkring 2 000 f Kr. Från den tiden, visar hällristningar vid bland annat Häljesta, att sjöfarten var tidigt utvecklad i regionen.

Köping nämns första gången år 1257 under namnet Laglösaköping, vilket visar att orten ännu inte blivit stad. Köpingssigillet är känt från 1349 och 1474 fick Köping stadsrättigheter.
Läs mer om Köpings spännande historia.