Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista - Nyheter Boende, miljö & trafik

Nyheter Boende, miljö & trafik

 • Åkerbovägen avstängd 14-15 juli

  Åkerbovägen, sträckan mellan Floragatan och Ringvägen, kommer att vara avstängd 14-15 juli, på grund av ett akut arbete med en avloppsledning. Vid ev frågor kontakta arbetsledare Tomas Hahre, tel 252 29.

  2015-07-14
 • Tunnlar målas i centrum

  Fyra tunnlar för gång- och cykeltrafik ska målas i centrum den här veckan.

  2015-06-29
 • Köping avancerade stort i årets miljörankning

  Köpings kommun har avancerat rejält i tidningen Miljöaktuellts årliga miljörankning och landade i år på plats femtio av landets alla kommuner. Det är hela 153 platser bättre än 2014 års resultat som slutade på en 203:e plats. Dessutom stoltserar Köping med en fjärdeplats i listan för varuproducerande kommuner.

  2015-06-29
 • Strandbaden har god vattenkvalitet

  Under sommaren kontrolleras utomhusbadens vatten vid Mellanbadet på Malmön, vid Kolsva kommunalbad och vid Tuna udde. Den första provtagningen visade tjänligt badvatten vid samtliga tre badplatser, vilket betyder att badvattenkvaliteten är bra.

  2015-06-25
 • Vretlunda är utan vatten

  Just nu är Vretlundaområdet utan vatten på grund av en trasig ventil.

  2015-06-23
 • Trafikljusen Ringvägen-Östanåsgatan ur funktion

  Trafikljusen i korsningen Ringvägen och Östanåsgatan är ur funktion. Reparationer kommer att göras så snart som möjligt.

  2015-06-17
 • Sommarblommor med japansk inspiration

  Lagom till midsommar kan alla köpingsbor och besökare njuta av nya vackra planteringar. Tekniska kontoret lägger i dagarna sista handen vid sommarblommorna, som i år har ett Japaninspirerat tema.

  2015-06-17
 • Ogräs ska bekämpas med ny metod

  En ny miljöanpassad metod av ogräsbekämpning ska testas på tre områden i Köping på torsdag den 4 juni.

  2015-06-03
 • Parkera rätt i Köpings kommun

  Nu slår vi ett slag för säkerhet och framkomlighet i vår kommun. Vi ska alla samsas på våra gator. Då gäller det att parkera rätt och följa de regler som finns.

  2015-06-02
 • 5 juni Världsmiljödagen

  Köpings kommun uppmärksammar världsmiljödagen som infaller den 5 juni varje år, en dag då miljöfrågorna står i fokus.

  2015-06-02
Föregående1234567...

Snabbfakta om

Köping - miljöcertifierad kommun

Logotypen för miljöcertifieringSedan 2012 är Köpings kommuns organisation miljöcertifierad enligt standarden ISO 14 001. Köping är en av de första kommunerna med miljöcertifikat för alla förvaltningar och bolag.  Köping producerar också fjärrvärme med fossilfria bränslen och stora investeringar görs i fastigheterna för att spara miljön och förbättra klimatet.

Läs mer om Köpings kommuns miljöarbete

Flytta till Köping

Tre goda argument för att flytta till Köping

En enklare vardag; nära till förskola, skola, affärer och fritidsanläggningar.
Mer för pengarna; behagligt låga priser på hus och rimliga kommunala taxor. 
Centralt läge i Mälardalen; pendelavstånd till Västerås, Eskilstuna och Örebro.

 Läs mer om Köpings fördelar

Besök Köping

Foto på vägskylt museistråketI Köpings kommun möter Mälarlandskapet Bergslagens skogrika marker. Stadens centrum med vackra sekelskifteshus runt Stora torget, åpromenaden, parkerna och hamnen ger Köping dess karaktär. Shoppa i stadens affärer eller varför inte ta en paus på ett mysigt café.

I Gamla stan finns Köpings museum med apoteksavdelningen Scheeles minne. Sommartid finns fler intressanta museer öppna längs Museistråket, bland annat Bil & teknikhistoriska samlingarna med världsunika bilar. Flera av våra museer öppnar även på vintern för förbokade grupper.

Läs mer om vad Köping kan erbjuda dig som besökare.                  

Historia

De första människorna bosätter sig i Köpingstrakten omkring 2 000 f Kr. Från den tiden, visar hällristningar vid bland annat Häljesta, att sjöfarten var tidigt utvecklad i regionen.

Köping nämns första gången år 1257 under namnet Laglösaköping, vilket visar att orten ännu inte blivit stad. Köpingssigillet är känt från 1349 och 1474 fick Köping stadsrättigheter.
Läs mer om Köpings spännande historia.