Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista

Nyhetslista

 • Lärare från Köping nominerad till Guldäpplet

  Linda Larsson, Ma/NO-lärare på Karlbergsskolan, är nominerad till Guldäpplet för sitt arbete med att utveckla den digitala kompetensen i skolan. Guldäpplet är ett lärarpris som varje år delas ut till lärare som med hjälp av IT i undervisningen förnyat lärandet och varit en inspirationskälla för elever och andra lärare.

  2015-08-27
 • Kristinelundsbadet stänger och Karlbergsbadet öppnar

  Den 30 augusti klockan 18.00 stänger Kristinelundsbadet för säsongen. För alla som är fortsatt badsugna kommer Karlbergsbadet att öppna den 4 september från klockan 12.00.

  2015-08-27
 • Fjärrvärmen stängs av i hela Kolsva

  Under en kort stund i morgon förmiddag stängs fjärrvärmen av i hela Kolsva.

  2015-08-26
 • Fjärrvärmen stängs av i Köpings centrum

  Torsdagen den 27 augusti kommer fjärrvärmen att stängas av i delar av centrum för reparation och underhåll.

  2015-08-25
 • Korsningen Ringvägen Furuvägen asfalteras

  Nu ska korsningen Ringvägen och Furuvägen asfalteras efter de arbeten som pågått under sommaren. Arbetet beräknas ta nästan tre dagar.

  2015-08-25
 • Företagarfrukosten på ny plats

  Företagarfrukosten byter nu plats och hålls i fortsättningen på Best Western Hotel Scheele. Välkommen till höstens första frukost den 2 september kl 07.30-09.00.

  2015-08-24
 • Åpromenaden öppnas tillfälligt över helgen

  Åpromenaden har varit avstängd mellan prästgården och dammbron under veckan. Arbetet är inte klart men gångvägen öppnas upp tillfälligt över helgen.

  2015-08-21
 • Välkommen till årets trivselträff för pensionärer!

  Fredag den 28 augusti är det trivselträff för dig som är pensionär på mötesplats Tunadal. Vård- och omsorgsnämnden och kommunens aktivitetsteam bjuder in till en eftermiddag med underhållning och fika. Passa på att träffa andra daglediga och ha en trevlig stund!

  2015-08-20
 • Strålande insatser av Alexander i USA

  Under en vecka i somras var Alexander Engström i Los Angeles och deltog i Special Olympics World Summer Games. Alexander som tävlade i bowling tog hem tre medaljer – en guldmedalj i herrarnas singelspel och en i herrarnas dubbel samt en silvermedalj tillsammans med det svenska laget.

  2015-08-19
 • "Mur´n" i Kolsva rustas upp

  Den mur som finns i Kolsva centrum ska rustas upp under hösten. Den är i så dåligt skick att delar av den måste muras om.

  2015-08-18
Föregående1234567...

Tipsa en vän om sidan

E-postmeddelandet kommer att skickas med din e-postadress som avsändare.

Snabbfakta om

Köping - miljöcertifierad kommun

Logotypen för miljöcertifieringSedan 2012 är Köpings kommuns organisation miljöcertifierad enligt standarden ISO 14 001. Köping är en av de första kommunerna med miljöcertifikat för alla förvaltningar och bolag.  Köping producerar också fjärrvärme med fossilfria bränslen och stora investeringar görs i fastigheterna för att spara miljön och förbättra klimatet.

Läs mer om Köpings kommuns miljöarbete

Flytta till Köping

Tre goda argument för att flytta till Köping

En enklare vardag; nära till förskola, skola, affärer och fritidsanläggningar.
Mer för pengarna; behagligt låga priser på hus och rimliga kommunala taxor. 
Centralt läge i Mälardalen; pendelavstånd till Västerås, Eskilstuna och Örebro.

 Läs mer om Köpings fördelar

Besök Köping

Foto på vägskylt museistråketI Köpings kommun möter Mälarlandskapet Bergslagens skogrika marker. Stadens centrum med vackra sekelskifteshus runt Stora torget, åpromenaden, parkerna och hamnen ger Köping dess karaktär. Shoppa i stadens affärer eller varför inte ta en paus på ett mysigt café.

I Gamla stan finns Köpings museum med apoteksavdelningen Scheeles minne. Sommartid finns fler intressanta museer öppna längs Museistråket, bland annat Bil & teknikhistoriska samlingarna med världsunika bilar. Flera av våra museer öppnar även på vintern för förbokade grupper.

Läs mer om vad Köping kan erbjuda dig som besökare.                  

Historia

De första människorna bosätter sig i Köpingstrakten omkring 2 000 f Kr. Från den tiden, visar hällristningar vid bland annat Häljesta, att sjöfarten var tidigt utvecklad i regionen.

Köping nämns första gången år 1257 under namnet Laglösaköping, vilket visar att orten ännu inte blivit stad. Köpingssigillet är känt från 1349 och 1474 fick Köping stadsrättigheter.
Läs mer om Köpings spännande historia.