Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista

Nyhetslista

 • Vi målar linjer på parkeringen vid Fogdegatan

  På måndag den 9 maj ska vi måla linjer på parkeringen vid Fogdegatan. Under tiden arbetet pågår stängs parkeringen av.

  2016-05-04
 • Vi vill gärna veta vad du tycker om fjärrvärmen

  Fjärrvärmeavdelningen på tekniska kontoret kommer att göra en kundundersökning under maj och juni för att få veta vad du tycker.

  2016-05-04
 • Spela beachvolleyboll på Malmön

  Planen för beachvolleyboll på Malmön är fixat och redo för sol och sommar. Kom och spela en match redan nu!

  2016-05-03
 • Öppettider under Kristi himmelsfärdshelg

  Under Kristi himmelsfärdshelg har kommunen begränsade öppettider. Den 4 och 6 maj stänger rådhuset och telefonväxeln klockan 12.00, och på Kristi himmelsfärdsdag, torsdagen den 5 maj, har vi helt stängt. Här hittar du öppettiderna för kommunens alla verksamheter.

  2016-05-02
 • Gatuarbeten på Sveavägen ger störningar i trafiken

  I maj ska vi utföra gatuarbeten på Sveavägen mellan Torggatan och Nygatan. Under tiden arbetet pågår blir det störningar i trafiken.

  2016-04-29
 • Koko perheen kalastuspäivä

  Kalastuspäivä on Västmanlandin läänin suomen kielen hallintoalue kuntien yhteinen tapahtuma. Tarjoamme grillattua makkaraa, juomaa ja kahvia. Päivä on ilmainen.

  2016-04-28
 • Vi asfalterar gator i maj

  Under maj månad ska vi asfaltera ett antal gator i Köping. Det gör att det blir störningar i trafiken under tiden arbetet pågår.

  2016-04-28
 • Valborgsmässofirande i Köping

  Den 30 april är det valborgsmässoafton. Då firar vi i våren på kvällen med musik, brasa och fyrverkerier.

  2016-04-26
 • Framtidens solel - föredrag och minimässa om solel

  Kom och lyssna på ett gratis seminarium/minimässa där du får veta allt om solel. Leverantörer finns på plats för att svara på frågor och visa upp sina produkter.

  2016-04-26
 • När, var och hur får du elda i trädgården?

  Vid förbränning av trädgårdsavfall uppstår ämnen som kan vara skadliga. Om du väljer att elda istället för att kompostera ditt trädgårdsavfall är det viktigt att följa de bestämmelser som finns och ta reda på när, var och hur du får elda.

  2016-04-25
Föregående1234567...

Snabbfakta om

Köping - miljöcertifierad kommun

Logotyp BMG Trada CertifieringSedan 2012 är Köpings kommuns organisation miljöcertifierad enligt standarden ISO 14 001. Köping är en av de första kommunerna med miljöcertifikat för alla förvaltningar och bolag.  Köping producerar också fjärrvärme med fossilfria bränslen och stora investeringar görs i fastigheterna för att spara miljön och förbättra klimatet.

Läs mer om Köpings kommuns miljöarbete

Flytta till Köping

Tre goda argument för att flytta till Köping

En enklare vardag; nära till förskola, skola, affärer och fritidsanläggningar.
Mer för pengarna; behagligt låga priser på hus och rimliga kommunala taxor. 
Centralt läge i Mälardalen; pendelavstånd till Västerås, Eskilstuna och Örebro.

 Läs mer om Köpings fördelar

Besök Köping

Foto på vägskylt museistråketI Köpings kommun möter Mälarlandskapet Bergslagens skogrika marker. Stadens centrum med vackra sekelskifteshus runt Stora torget, åpromenaden, parkerna och hamnen ger Köping dess karaktär. Shoppa i stadens affärer eller varför inte ta en paus på ett mysigt café.

I Gamla stan finns Köpings museum med apoteksavdelningen Scheeles minne. Sommartid finns fler intressanta museer öppna längs Museistråket, bland annat Bil & teknikhistoriska samlingarna med världsunika bilar. Flera av våra museer öppnar även på vintern för förbokade grupper.

Läs mer om vad Köping kan erbjuda dig som besökare.                  

Historia

De första människorna bosätter sig i Köpingstrakten omkring 2 000 f Kr. Från den tiden, visar hällristningar vid bland annat Häljesta, att sjöfarten var tidigt utvecklad i regionen.

Köping nämns första gången år 1257 under namnet Laglösaköping, vilket visar att orten ännu inte blivit stad. Köpingssigillet är känt från 1349 och 1474 fick Köping stadsrättigheter.
Läs mer om Köpings spännande historia.