Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista

Nyhetslista

 • Produktionsteknik till Ullvigymnasiets teknikprogram

  Från och med i höst får teknikprogrammet på Ullvigymnasiet ett eftertraktat fjärde år. Utbildningen har inriktningen produktionsteknik och är en påbyggnad av teknikprogrammet. Produktionsteknik är den inriktning som verkstadsföretagen har störst behov av.

  2014-12-19
 • 10 tips för en miljösmart jul

  Duka upp ett färgsprakande julbord, ge bort klappar som är mjuka för planeten och satsa på en svensk gran så är du på god väg mot en glittrig och grön jul.

  2014-12-18
 • Aukioloajat joulun ja uudenvuoden aikaan

  Täältä löydät Köpingin kunnan pyhäpäivien aukioloajat.

  2014-12-18
 • Hjälp till att bryta en jultradition

  Vi närmar oss de helger då många ger sig av för att träffa nära och kära. Det är tyvärr också några av årets mest olycksdrabbade dagar. Därför vill SOS Alarm påminna om att använda rätt telefonnummer om olyckan skulle vara framme.

  2014-12-17
 • Årets stipendiater firades vid ceremoni

  Under tisdagkvällen delades årets kultur- och idrottsstipendier ut vid en ceremoni med kultur- och fritidsnämnden. På plats var stipendiaterna, nämndledamöter samt inbjudna gäster.

  2014-12-17
 • Sophämtning och slamtömning under jul- och nyårshelgen

  Det sker ingen sophämtning under juldagen och nyårsdagen. Och för dig som vill beställa slamtömning gäller att vara ute i god tid, eftersom det inte sker någon slamtömning under röda dagar och aftnar.

  2014-12-16
 • Kommunens öppettider under jul- och nyårshelgen

  Julafton, nyårsafton och alla röda dagar är kommunens telefonväxel, rådhuset och alla förvaltningar stängda. Övriga dagar har vissa enheter och förvaltningar förändrade öppettider. Se respektive webbsida för mer information.

  2014-12-12
 • Biblioteket söker läxhjälpare

  Det är många vuxenstuderande som kommer till biblioteket och behöver hjälp med sin läxläsning. Köpings stadsbibliotek söker nu fler frivilliga läxhjälpare till vårterminen.

  2014-12-11
 • Tips och fakta om energi

  I Köpings kommun arbetar vi aktivt för att minska vår energianvändning. Här får du en möjlighet att lära dig mer om energi och energianvändning.

  2014-12-08
 • Gemensam överförmyndarnämnd för Köping, Arboga och Kungsör

  Från 1 januari 2015 blir det en gemensam överförmyndarnämnd för Köping, Arboga och Kungsör med kansli på Glasgatan 19 B i Köping.

  2014-12-08
Föregående1234567...

Snabbfakta om

Köping - miljöcertifierad kommun

Logotypen för miljöcertifieringSedan 2012 är Köpings kommuns organisation miljöcertifierad enligt standarden ISO 14 001. Köping är en av de första kommunerna med miljöcertifikat för alla förvaltningar och bolag.  Köping producerar också fjärrvärme med fossilfria bränslen och stora investeringar görs i fastigheterna för att spara miljön och förbättra klimatet.

Läs mer om Köpings kommuns miljöarbete

Flytta till Köping

Tre goda argument för att flytta till Köping

En enklare vardag; nära till förskola, skola, affärer och fritidsanläggningar.
Mer för pengarna; behagligt låga priser på hus och rimliga kommunala taxor. 
Centralt läge i Mälardalen; pendelavstånd till Västerås, Eskilstuna och Örebro.

 Läs mer om Köpings fördelar

Besök Köping

Foto på vägskylt museistråketI Köpings kommun möter Mälarlandskapet Bergslagens skogrika marker. Stadens centrum med vackra sekelskifteshus runt Stora torget, åpromenaden, parkerna och hamnen ger Köping dess karaktär. Shoppa i stadens affärer eller varför inte ta en paus på ett mysigt café.

I Gamla stan finns Köpings museum med apoteksavdelningen Scheeles minne. Sommartid finns fler intressanta museer öppna längs Museistråket, bland annat Bil & teknikhistoriska samlingarna med världsunika bilar. Flera av våra museer öppnar även på vintern för förbokade grupper.

Läs mer om vad Köping kan erbjuda dig som besökare.                  

Historia

De första människorna bosätter sig i Köpingstrakten omkring 2 000 f Kr. Från den tiden, visar hällristningar vid bland annat Häljesta, att sjöfarten var tidigt utvecklad i regionen.

Köping nämns första gången år 1257 under namnet Laglösaköping, vilket visar att orten ännu inte blivit stad. Köpingssigillet är känt från 1349 och 1474 fick Köping stadsrättigheter.
Läs mer om Köpings spännande historia.