Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista

Nyhetslista

 • Malmönområdet har missfärgat vatten

  Just nu har Malmönområdet missfärgningar i vattnet. Vi behöver din hjälp att spola vatten ur din kran.

  2014-10-21
 • Historisk lottning av mandat är genomförd

  Klockan 11 00 på tisdagsförmiddagen hälsade kommunstyrelsens ordförande Elizabeth Salomonsson välkommen till en historisk sammankomst i Köping kommuns rådhus. 13 mandat skulle tillsättas genom lottning.

  2014-10-21
 • Utbildning för dig som vill förbättra relationen med dina barn

  Nu kan du som är förälder eller närstående anmäla dig till föräldrautbildningen Komet. Nya kurser startar under våren 2015. På utbildningen får du som förälder lära dig nya sätt att samspela med dina barn för att få en bättre relation med mindre bråk.

  2014-10-21
 • Elevdemokrati och bio = sant

  Under barnkonventionsveckan den 20-24 oktober kommer kommunens elever i årskurs 4 att få gå på bio. Eleverna har själva, genom att rösta, bestämt att det är filmen "Jörgen + Anne = sant" som ska visas för eleverna på Biograf Royal i Köping.

  2014-10-20
 • Vattenledningar spolas ur på Ullviområdet

  Under vecka 43 ska vattenledningar spolas ur på Ullviområdet. Det kan göra att vattnet behöver stängas av under korta perioder och att det kan bli missfärgat.

  2014-10-15
 • Julgran söks till Kolsva och Hökartorget

  Har du en stor och fin gran på dina ägor som kan passa på Hökartorget i Köping eller i Kolsva centrum? Tekniska kontoret söker nu två granar att pryda torgen till advent.

  2014-10-15
 • Gymnasiekväll för dig i nian

  Den 23 oktober klockan 18.30 är det dags för gymnasiekväll på Ullvigymnasiet i Köping. Då kan du som går i nian jämföra olika program, få information om hur skolan arbetar och vilka andra aktiviteter som skolan erbjuder.

  2014-10-15
 • Akut vattenläcka har upptäckts på Trastvägen i Kolsva

  En vattenläcka har upptäckts på Trastvägen/kuj-banan i Kolsva. Arbetet med att schakta kommer att påbörjas så fort det är möjligt.

  2014-10-14
 • En temavecka för barn och unga, 20-25 oktober

  Med början måndag 20 oktober arrangerar Köpings kommun en temavecka med fokus på barn och unga - Barnkonventionsveckan. Det bjuds på en mängd olika aktiviteter, film, utställning, gratisbad, musikteater och mycket mer.

  2014-10-14
 • Demensvård i fokus

  Tisdagen den 14 oktober anordnar Köpings kommun, tillsammans med Köpings Demensförening, en dag där man fokuserar på demensvården i kommunen.

  2014-10-13
Föregående1234567...

Snabbfakta om

Köping - miljöcertifierad kommun

Logotypen för miljöcertifieringSedan 2012 är Köpings kommuns organisation miljöcertifierad enligt standarden ISO 14 001. Köping är en av de första kommunerna med miljöcertifikat för alla förvaltningar och bolag.  Köping producerar också fjärrvärme med fossilfria bränslen och stora investeringar görs i fastigheterna för att spara miljön och förbättra klimatet.

Läs mer om Köpings kommuns miljöarbete

Flytta till Köping

Tre goda argument för att flytta till Köping

En enklare vardag; nära till förskola, skola, affärer och fritidsanläggningar.
Mer för pengarna; behagligt låga priser på hus och rimliga kommunala taxor. 
Centralt läge i Mälardalen; pendelavstånd till Västerås, Eskilstuna och Örebro.

 Läs mer om Köpings fördelar

Besök Köping

Foto på vägskylt museistråketI Köpings kommun möter Mälarlandskapet Bergslagens skogrika marker. Stadens centrum med vackra sekelskifteshus runt Stora torget, åpromenaden, parkerna och hamnen ger Köping dess karaktär. Shoppa i stadens affärer eller varför inte ta en paus på ett mysigt café.

I Gamla stan finns Köpings museum med apoteksavdelningen Scheeles minne. Sommartid finns fler intressanta museer öppna längs Museistråket, bland annat Bil & teknikhistoriska samlingarna med världsunika bilar. Flera av våra museer öppnar även på vintern för förbokade grupper.

Läs mer om vad Köping kan erbjuda dig som besökare.                  

Historia

De första människorna bosätter sig i Köpingstrakten omkring 2 000 f Kr. Från den tiden, visar hällristningar vid bland annat Häljesta, att sjöfarten var tidigt utvecklad i regionen.

Köping nämns första gången år 1257 under namnet Laglösaköping, vilket visar att orten ännu inte blivit stad. Köpingssigillet är känt från 1349 och 1474 fick Köping stadsrättigheter.
Läs mer om Köpings spännande historia.