Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista

Nyhetslista

 • Statsministern besöker Köping

  Idag besöker statsminister Stefan Löfven Köping tillsammans med gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström.

  2016-12-07
 • Fler i Köpings kommun får bredband via fiber

  Nu byggs fibernätet ut i Lersäter, Gisslarbo och Västra Skedvi efter att Länsstyrelsen beviljat stöd på 21,6 miljoner kronor. Projektet innefattar även Stjärnvik i Skinnskattebergs kommun.

  2016-12-06
 • Flexlinjen får ökade öppettider från 1 januari 2017

  Från och med den 1 januari utökas öppettiderna på Flexlinjen. Då kan du åka helgfri måndag-fredag 09.00-17.00 och även lördagar klockan 10.00-14.00.

  2016-12-06
 • Fria bussresor i länet 10 december

  Lördag den 10 december erbjuder VL fria bussresor i länet. "Vi vill att du ska ha det tryggt och säkert kring Lucia. Därför är det fria bussresor i hela länet den 10 december." skriver de på sin hemsida.

  2016-12-06
 • 25 år i kommunen

  Den 1 december firade Köpings kommun de personer som varit anställda i kommunen i 25 år. Middag, underhållning, tal och jubileumsgåva stod på programmet.

  2016-12-05
 • Hypernet Direkt för förskola är fördröjd

  Du som har placering på förskolan idag och ska registrera schema i e-tjänsten Hypernet Direkt får vänta ett tag till på grund av tekniska problem. Vi återkommer så snart du kan logga in. Ska du ansöka om plats till förskola gör du det i e-tjänsten IST Förskola som är öppen nu.

  2016-12-02
 • Välbesökt informations- och dialogträff för livsmedelsföretagare

  Många kom till föreläsning om livsmedelshygien på temat hur man producerar säkra livsmedel och förebygger matförgiftning. En föreläsning som hölls av Marie-Louise Danielsson Tham, professor i livsmedelshygien och känd från tv-programmet Rent hus.

  2016-12-02
 • Nytt nummer av Gröna Draken

  Nu finns ett nytt nummer av Gröna Draken tillgängligt på webben.

  2016-12-01
 • Ändrade hyror i äldreboenden och gruppbostäder

  Från och med den 1 februari 2017 kommer nya hyror att gälla för den som hyr i andra hand av Vård & Omsorg. Hyresändringen ska ge rättvisare hyror satta utifrån varje lägenhets individuella standard och storlek.

  2016-11-30
 • Vi bygger gång- och cykelbana på Hantverkaregatan

  Igår började vi arbetet med att bygga en gång- och cykelbana på Hantverkaregatan. Det gör vi för att öka säkerheten bland annat för de barn och ungdomar som använder gatan när de går till och från skolan.

  2016-11-29
Föregående1234567...

Snabbfakta om

Köping - miljöcertifierad kommun

Logotyp BMG Trada CertifieringSedan 2012 är Köpings kommuns organisation miljöcertifierad enligt standarden ISO 14 001. Köping är en av de första kommunerna med miljöcertifikat för alla förvaltningar och bolag.  Köping producerar också fjärrvärme med fossilfria bränslen och stora investeringar görs i fastigheterna för att spara miljön och förbättra klimatet.

Läs mer om Köpings kommuns miljöarbete

Flytta till Köping

Tre goda argument för att flytta till Köping

En enklare vardag; nära till förskola, skola, affärer och fritidsanläggningar.
Mer för pengarna; behagligt låga priser på hus och rimliga kommunala taxor. 
Centralt läge i Mälardalen; pendelavstånd till Västerås, Eskilstuna och Örebro.

 Läs mer om Köpings fördelar

Besök Köping

Foto på vägskylt museistråketI Köpings kommun möter Mälarlandskapet Bergslagens skogrika marker. Stadens centrum med vackra sekelskifteshus runt Stora torget, åpromenaden, parkerna och hamnen ger Köping dess karaktär. Shoppa i stadens affärer eller varför inte ta en paus på ett mysigt café.

I Gamla stan finns Köpings museum med apoteksavdelningen Scheeles minne. Sommartid finns fler intressanta museer öppna längs Museistråket, bland annat Bil & teknikhistoriska samlingarna med världsunika bilar. Flera av våra museer öppnar även på vintern för förbokade grupper.

Läs mer om vad Köping kan erbjuda dig som besökare.                  

Historia

De första människorna bosätter sig i Köpingstrakten omkring 2 000 f Kr. Från den tiden, visar hällristningar vid bland annat Häljesta, att sjöfarten var tidigt utvecklad i regionen.

Köping nämns första gången år 1257 under namnet Laglösaköping, vilket visar att orten ännu inte blivit stad. Köpingssigillet är känt från 1349 och 1474 fick Köping stadsrättigheter.
Läs mer om Köpings spännande historia.