Meny
Hem - Nyhetslista

Nyhetslista

 • Vattenledning trasig på Björnstigen i Kolsva

  En vattenledning har gått sönder på Björnstigen i Kolsva. Området är därför utan vatten just nu.

  2014-04-16
 • Bättre trafiksäkerhet när Kihlmansgatan byggs om

  Kihlmansgatan ska byggas om i vår för att skapa bättre trafikmiljö för gående och cyklister.

  2014-04-16
 • Nygammal bro på plats i Gisslarbo

  Igår lyfte tekniska kontoret en nygammal bro på plats över Gisslarboån där den gamla banvallen korsar. Arbetet ingår i upprustningen av cykelleden från Kolsva till kommungänsen i norr som nu äntligen blir farbar hela vägen.

  2014-04-16
 • Öppettider under påskhelgen

  Under påskhelgen har kommunen begränsade öppettider. Torsdagen den 17 april stänger rådhuset och telefonväxeln klockan 12.00. Här hittar du öppettiderna för kommunens alla verksamheter.

  2014-04-15
 • Fjärrvärmen stängs av på Vivelgatan i eftermiddag

  Fjärrvärmen kommer att stängas av idag på Vivelgatan mellan klockan 13.00-14.00.

  2014-04-15
 • Sämre resultat för grundskolan 2013

  I Sveriges kommuner och landstings öppna jämförelser av landets grundskolor 2013 tappar Köpings skolor placering i rankingen. De sammanlagda resultaten ger Köpings kommun plats 253 av 290 kommuner, en försämring med 120 platser mot 2012 då placeringen var 133.

  2014-04-14
 • Ågärdsgatan och Borgmästaregatan stängs av

  Den 14 april kommer delar av Ågärdsgatan och Borgmästaregatan att stängas av för både bil-, gång- och cykeltrafik. Tekniska kontoret kommer att utföra vatten- och avloppsarbeten.

  2014-04-10
 • Vattnet stängs av på Björnstigen i Kolsva

  Området runt Björnstigen i Kolsva är utan vatten. En ventil ska lagas och det kommer att vara klart omkring klockan 13.30-14.00 om allt går som det ska.

  2014-04-10
 • Köpings lärare delar med sig

  Unders mars har lärare i Köpings kommun arbetat med att ta fram undervisningsmaterial och skapat egna kurser att dela med andra via iTunes U. I slutet på mars var det releasefest i Folkets Hus när kurserna släpptes för allmänheten.

  2014-04-09
 • Föreläsning om matens påverkan på miljön

  Att det har betydelse för miljön vilken mat vi köper och äter är du säkert medveten om. Men är du osäker på vilken mat som är bättre ur miljö- och klimatsynpunkt än andra och varför? Känner du osäkerhet kring vad de olika miljömärkningarna på förpackningarna i din matbutik egentligen betyder?

  2014-04-09
Föregående1234567...

Snabbfakta om

Flytta till Köping

Tre goda argument för att flytta till Köping

En enklare vardag; nära till förskola, skola, affärer och fritidsanläggningar.
Mer för pengarna; behagligt låga priser på hus och rimliga kommunala taxor. 
Centralt läge i Mälardalen; pendelavstånd till Västerås, Eskilstuna och Örebro.

 Läs mer om Köpings fördelar

Besök Köping

Foto på vägskylt museistråketI Köpings kommun möter Mälarlandskapet Bergslagens skogrika marker. Stadens centrum med vackra sekelskifteshus runt Stora torget, åpromenaden, parkerna och hamnen ger Köping dess karaktär. Shoppa i stadens affärer eller varför inte ta en paus på ett mysigt café.

I Gamla stan finns Köpings museum med apoteksavdelningen Scheeles minne. Sommartid finns fler intressanta museer öppna längs Museistråket, bland annat Bil & teknikhistoriska samlingarna med världsunika bilar. Flera av våra museer öppnar även på vintern för förbokade grupper.

Läs mer om vad Köping kan erbjuda dig som besökare.                  

Köping - miljöcertifierad kommun

Logotypen för miljöcertifieringSedan 2012 är Köpings kommuns organisation miljöcertifierad enligt standarden ISO 14 001. Köping är en av de första kommunerna med miljöcertifikat för alla förvaltningar och bolag.  Köping producerar också fjärrvärme med fossilfria bränslen och stora investeringar görs i fastigheterna för att spara miljön och förbättra klimatet.

Läs mer om Köpings kommuns miljöarbete

Historia

De första människorna bosätter sig i Köpingstrakten omkring 2 000 f Kr. Från den tiden, visar hällristningar vid bland annat Häljesta, att sjöfarten var tidigt utvecklad i regionen.

Köping nämns första gången år 1257 under namnet Laglösaköping, vilket visar att orten ännu inte blivit stad. Köpingssigillet är känt från 1349 och 1474 fick Köping stadsrättigheter.
Läs mer om Köpings spännande historia.