Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista

Nyhetslista

 • Nationella anhörigveckan

  Under vecka 41 uppmärksammar vi nationella anhörigveckan. Vi vill tillsammans med lokala organisationer informera om vårt arbete för anhöriga, och ge dig som vårdar en närstående möjlighet att fylla på energi.

  2015-10-02
 • Nu finns tjänsten "Mina egna sidor vatten" på webben

  För att gör det lättare för dig att ha koll på din vattenförbrukning, fakturor och göra avläsningar har vi nu "Mina egna sidor vatten" på webben.

  2015-10-02
 • Inbjudan till föreläsning om ANDTS

  Under vecka 42 pågår ANDTS-utbildning för årskurs 8. I samband med det bjuds föräldrar och allmänheten in till en föreläsning med Benny Haag. Med humor, allvar och känsla pratar Benny om alkoholens inverkan på hans eget liv.

  2015-10-01
 • Beställ färdtjänst i god tid inför jul och nyår!

  För att de resor du planerar över jul och nyår ska kunna genomföras på de tider du önskar är det bra att du redan nu funderar kring att beställa färdtjänst - särskilt riksfärdtjänst.

  2015-09-30
 • 230 barn intog rådhuset

  Rekordmånga barn kom till årets barnkalas på rådhuset för att träffa spöket Hugo. 80 barn på förmiddagen och 150 barn på eftermiddagen fick höra historien om rådhuset.

  2015-09-30
 • Ågärdsgatan stängs av

  Tisdagen den 29 september stängs Ågärdsgatan tillfälligt av för trafik. Gatuarbeten ska utföras.

  2015-09-28
 • Nu är det dags att nominera årets kultur- och idrottsstipendiater

  Kultur- och idrottstipendierna delas ut som ett stöd och en uppmuntran för förtjänstfulla insatser inom kultur och idrott. Ta chansen att nominera någon du känner!

  2015-09-28
 • Träd ska beskäras på Stora gatan

  På måndag den 28 september ska träden utmed Stora gatan börja beskäras. Arbetet beräknas ta hela veckan.

  2015-09-24
 • Cykelutställning på Hökartorget

  Under fredagseftermiddagen förra veckan hade köpingsborna möjlighet att prova olika typer av cyklar då det var cykelutställning på Hökartorget.

  2015-09-24
 • Två vägar stängs av för asfaltering på onsdag

  Karl IX väg och vägen mot Korslöt stängs av för asfaltering i morgon onsdag.

  2015-09-22
Föregående1234567...

Snabbfakta om

Köping - miljöcertifierad kommun

Logotypen för miljöcertifieringSedan 2012 är Köpings kommuns organisation miljöcertifierad enligt standarden ISO 14 001. Köping är en av de första kommunerna med miljöcertifikat för alla förvaltningar och bolag.  Köping producerar också fjärrvärme med fossilfria bränslen och stora investeringar görs i fastigheterna för att spara miljön och förbättra klimatet.

Läs mer om Köpings kommuns miljöarbete

Flytta till Köping

Tre goda argument för att flytta till Köping

En enklare vardag; nära till förskola, skola, affärer och fritidsanläggningar.
Mer för pengarna; behagligt låga priser på hus och rimliga kommunala taxor. 
Centralt läge i Mälardalen; pendelavstånd till Västerås, Eskilstuna och Örebro.

 Läs mer om Köpings fördelar

Besök Köping

Foto på vägskylt museistråketI Köpings kommun möter Mälarlandskapet Bergslagens skogrika marker. Stadens centrum med vackra sekelskifteshus runt Stora torget, åpromenaden, parkerna och hamnen ger Köping dess karaktär. Shoppa i stadens affärer eller varför inte ta en paus på ett mysigt café.

I Gamla stan finns Köpings museum med apoteksavdelningen Scheeles minne. Sommartid finns fler intressanta museer öppna längs Museistråket, bland annat Bil & teknikhistoriska samlingarna med världsunika bilar. Flera av våra museer öppnar även på vintern för förbokade grupper.

Läs mer om vad Köping kan erbjuda dig som besökare.                  

Historia

De första människorna bosätter sig i Köpingstrakten omkring 2 000 f Kr. Från den tiden, visar hällristningar vid bland annat Häljesta, att sjöfarten var tidigt utvecklad i regionen.

Köping nämns första gången år 1257 under namnet Laglösaköping, vilket visar att orten ännu inte blivit stad. Köpingssigillet är känt från 1349 och 1474 fick Köping stadsrättigheter.
Läs mer om Köpings spännande historia.