Visa webbversion
Meny
Foto på fötter

Vi hjälper dig att välja väg!

Lyssna

Toppnyheter

 • Bild på Kompetenscenters byggnad

  Nu är det dags att ansöka till kursstarter i januari

  Nu är ansökan öppen för de kurser som startar i januari. Du ansöker till gymnasiekurser, kurser på grundläggande nivå, vård och omsorgsprogrammet samt SFA-medicin. Du hittar mer information under fliken Vuxenutbildning och i kursutbudet under "Ansök här". Glöm inte att bifoga betyg/intyg som styrker dina förkunskaper. Sista ansökningsdag är den 19 december. Kurserna startar den 16 januari.

 • Öppet hus på SFA-medicin

  Vi bjuder in till öppet hus på SFA-medicin fredag 16 december, kl 10.00 - 12.00, Lasarettet, ingång B, plan 3. SFA-medicin är en kurs i svenska för akademiker med medicinsk utbildning som Kompetenscenter startade för knappt två år sedan. Under öppet hus har du möjlighet att träffa våra elever, lärare och samarbetspartners från Arbetsförmedlingen och Landstinget Västmanland.

 • Regeringen förlänger möjligheten att utfärda slutbetyg

  En elev får som huvudregel en gymnasieexamen efter avslutade studier på gymnasial nivå inom komvux. Men under en övergångsperiod kan istället ett slutbetyg enligt äldre regler utfärdas inom komvux. Regeringen har den 25 november beslutat att förlänga denna övergångsperiod. Tidigare var sista datum för utfärdande av slutbetyg den 1 januari 2017. Slutbetyg enligt de äldre reglerna får nu enligt regeringens nya beslut utfärdas fram till den 1 juli 2020.

Nyhetslista

Fler nyheter

Kalender

Fler evenemang

Kontakta oss

Kompetenscenter
0221-254 00, telefontid måndag - fredag 7.30 - 12.00
Besöksadress: Glasgatan 20B

Öppettider 
Måndag - Onsdag 8.00 - 16.00 
Torsdag - Fredag 8.00 - 15.00

Reception öppen
Måndag - Fredag 9.00 - 12.00
Du kan komma in och boka tid hos studie- och yrkesvägledare i receptionen.

Snabbfakta om

Köpings kommun

Köpings kommun är med cirka 25 000 invånare centrum i västra Mälardalen. Här finns det mesta du behöver för att leva ett gott liv, ett bekvämt boende med Bergslagen inpå knutarna och närhet till Mälaren. Stadsmiljön med hamn, åpromenad, parker och vackra sekelskifteshus runt Stora torget ger karaktär.

Till Köpings kommuns webbplats.