Visa webbversion
Meny
Hem - Kommun & politik - Dialog, synpunkter, klagomål - Fråga partierna - Hundrastgård i Köping

Fråga: Hundrastgård i Köping

Hej!
Har nu det tagits med i budgeten att göra en hundrastgård i köping för våra hundar som sprider stor glädje bland gamla och funktionshindrade.
Men för att dessa hundar ska må bra behöver de få möjlighet att motioner och träffa andra hundar för att behålla sitt hundbeteende.
Många äldre har tyvärr inte den rörligheten som det krävs för att hundarna skall få möjligheter motioner .det får till följd att de blir överviktiga och får många olika sjukdomar.
Men samtidigt så är de här hundarna ett glädje spridare för dess äldre människorna.
Därför att det dags att kommunen ställer upp för allas välbefinnande.
mår hunden bra så kommer dess ägare att må bra.
OBS:Hundrastgården är inte till för att hundarna skall bajsa för det gör de redan i dag.


/Rolf

Svar och följdfrågor

 • 2012-05-14socialdemokraterna

  socialdemokraterna svarar:

  Hej Rolf! Vi har många mycket angelägna behov och önskemål att ta hänsyn till i budgetarbetet. Jag förstår att det finns önskemål om hundrastgård men det måste då ställas mot alla andra angelägna behov och önskemål. Vi kommer att behöva göra mycket väl avvägda bedömningar för att få en budget i balans för 2013 och jag kan fortfarande inte utlova någon hundrastgård i kommunal regi. Återigen, om det t.ex. finns en förening som är beredd att engagera sig i detta kan kommunen hjälpa till med att anvisa lämplig plats.
  Mvh Elizabeth Salomonsson

 • 2012-05-14Rolf

  Följdfråga:

  Av kommunens 2000 miljoner kronor pratar i om en kostnad på 10000 kronor.det är felräknings pengar i det här sammanhanget.så om viljan finns så kommer det att byggas en hundrast gård.

 • 2012-05-14Socialdemokraterna

  Socialdemokraterna svarar:

  Hej igen!
  Några 2000 miljoner kronor har vi inte att röra oss med, tyvärr! Vi har en budgetomslutning på ca 1200 miljoner kronor och det är många verksamheter som ska inrymmas där.
  Vi betraktar ingenting som felräkningspengar, det vore slarvigt av oss. Varje krona ska användas där den gör allra bäst nytta.
  Mvh Elizabeth Salomonsson

 • 2012-05-19Ulf

  Följdfråga:

  Så det finns inga schweiziska konton ni S politiker för över summor till då och då för att kunna ta ut vid ett maktsifte i Köping?

 • 2012-06-15Janne

  Följdfråga:

  En tämligen STOR summa pengar skulle sparas i budgeten om botavdraget skulle införas, som läget är nu så ökar sjukvårdskostnaderna lavinartat från år till år.
  Läs följande länkar så förstår Ni vad jag menar: http://dagenshomeopati.se/2011/05/24/allt-fler-yngre-far-hjartsvikt/
  Om botavdrag: http://www.dagensps.se/artiklar/kronikor/catarina-rolfsdotter-jans/2010/05/12/28078215/index.xml
  För att inte tala om allt lidande både kroppsligt, känslomässigt och mentalt som skulle besparas alla de människor som hamnar i skolmedicinens karusell...
  De pengarna skulle räcka till många hundrastgårdar runt om i kommunen!
  Mvh Janne

 • 2012-08-09Socialdemokraterna

  Socialdemokraterna svarar:

  Hej Ulf!
  Kan inte se att det är aktuellt med vare sig schweiziska konton eller maktskifte ;-).
  Mvh Elizabeth Salomonsson

 • 2012-08-09Socialdemokraterna

  Socialdemokraterna svarar:

  Hej Janne!
  Som du säkert känner till är skattemässiga avdragsmöjligheter inte något som vi i kommunerna förfogar över. Däremot är det viktigt att vi arbetar aktivt med god arbetsmiljö för personalen och erbjuder tränings-och rehabiliteringsmöjligheter som ju också är bra för såväl den enskilde som för samhällsekonomin.
  Mvh Elizabeth Salomonsson

 • 2012-09-05Eklund

  Följdfråga:

  Genom att bygga en hundrastgård skulle man genast spara in den lilla summan, på att sluta tillverka "Hundar får ej rastas här-skyltar"!

  Jag är nyinflyttad i stan och har hund. Jag kan inte ha min hund lös, det är dessutom större delen av året förbjudet att ha sin hund lös.
  Jag tycker det är förjäkligt att jag aldrig kan få låta min hund springa lös och träffa andra hundar att leka med.

 • 2013-02-11Socialdemokraterna

  Följdfråga:

  Hej Eklund!
  Se tidigare svar om samma frågeställning.
  Mvh Elizabeth

Ställ följdfråga

Max 1000 tecken
Ange kontrollord: 42UC

Frågan är ställd till

 • Socialdemokraterna

Snabbfakta om

Köping - miljöcertifierad kommun

Logotypen för miljöcertifieringSedan 2012 är Köpings kommuns organisation miljöcertifierad enligt standarden ISO 14 001. Köping är en av de första kommunerna med miljöcertifikat för alla förvaltningar och bolag.  Köping producerar också fjärrvärme med fossilfria bränslen och stora investeringar görs i fastigheterna för att spara miljön och förbättra klimatet.

Läs mer om Köpings kommuns miljöarbete

Flytta till Köping

Tre goda argument för att flytta till Köping

En enklare vardag; nära till förskola, skola, affärer och fritidsanläggningar.
Mer för pengarna; behagligt låga priser på hus och rimliga kommunala taxor. 
Centralt läge i Mälardalen; pendelavstånd till Västerås, Eskilstuna och Örebro.

 Läs mer om Köpings fördelar

Besök Köping

Foto på vägskylt museistråketI Köpings kommun möter Mälarlandskapet Bergslagens skogrika marker. Stadens centrum med vackra sekelskifteshus runt Stora torget, åpromenaden, parkerna och hamnen ger Köping dess karaktär. Shoppa i stadens affärer eller varför inte ta en paus på ett mysigt café.

I Gamla stan finns Köpings museum med apoteksavdelningen Scheeles minne. Sommartid finns fler intressanta museer öppna längs Museistråket, bland annat Bil & teknikhistoriska samlingarna med världsunika bilar. Flera av våra museer öppnar även på vintern för förbokade grupper.

Läs mer om vad Köping kan erbjuda dig som besökare.                  

Historia

De första människorna bosätter sig i Köpingstrakten omkring 2 000 f Kr. Från den tiden, visar hällristningar vid bland annat Häljesta, att sjöfarten var tidigt utvecklad i regionen.

Köping nämns första gången år 1257 under namnet Laglösaköping, vilket visar att orten ännu inte blivit stad. Köpingssigillet är känt från 1349 och 1474 fick Köping stadsrättigheter.
Läs mer om Köpings spännande historia.