Visa webbversion
Meny
Hem - Boende, miljö & trafik - Trafik, gator - Trafiksäkerhet

Trafiksäkerhet

Illustration av framsidan till dokumentet Trafikplan KöpingTekniska kontoret ska se till att kommunens gator och cykelvägar är både framkomliga och säkra. Det är ofta en komplicerad uppgift att tillmötesgå alla synpunkter och intressen och se till att platsen fortfarande fungerar som det är tänkt även flera år in i framtiden. Som hjälp i arbetet har kommunen en trafikplan som på olika sätt beskriver trafiken i tätorterna.

För att förbättra trafiksäkerheten ser tekniska kontoret över trafikmiljöerna och samlar in olycksstatistik. I många bostadsområden har hastighetsgränsen sänkts. På andra platser har det byggts eller planeras för nya gång- och cykelbanor, förhöjda korsningar, gupp eller avsmalningar.

Ansökan om att ställa ut blomlådor

Under sommarhalvåret kan boende tillåtas att ställa ut blomlådor på sin gata för att bromsa trafiken. Du ansöker om lov att ställa ut blomlådor hos tekniska kontoret.

Kontakta oss

Tekniska kontoret
0221-252 50
Besöksadress: Kristinelundsvägen 4
Postadress: Köpings kommun,
Tekniska kontoret
731 85 Köping

Öppettider:
Måndag-fredag 8.00-16.00
Lunchstängt 12.00-13.00

Snabbfakta om

Köping - miljöcertifierad kommun

Logotypen för miljöcertifieringSedan 2012 är Köpings kommuns organisation miljöcertifierad enligt standarden ISO 14 001. Köping är en av de första kommunerna med miljöcertifikat för alla förvaltningar och bolag.  Köping producerar också fjärrvärme med fossilfria bränslen och stora investeringar görs i fastigheterna för att spara miljön och förbättra klimatet.

Läs mer om Köpings kommuns miljöarbete

Flytta till Köping

Tre goda argument för att flytta till Köping

En enklare vardag; nära till förskola, skola, affärer och fritidsanläggningar.
Mer för pengarna; behagligt låga priser på hus och rimliga kommunala taxor. 
Centralt läge i Mälardalen; pendelavstånd till Västerås, Eskilstuna och Örebro.

 Läs mer om Köpings fördelar

Besök Köping

Foto på vägskylt museistråketI Köpings kommun möter Mälarlandskapet Bergslagens skogrika marker. Stadens centrum med vackra sekelskifteshus runt Stora torget, åpromenaden, parkerna och hamnen ger Köping dess karaktär. Shoppa i stadens affärer eller varför inte ta en paus på ett mysigt café.

I Gamla stan finns Köpings museum med apoteksavdelningen Scheeles minne. Sommartid finns fler intressanta museer öppna längs Museistråket, bland annat Bil & teknikhistoriska samlingarna med världsunika bilar. Flera av våra museer öppnar även på vintern för förbokade grupper.

Läs mer om vad Köping kan erbjuda dig som besökare.                  

Historia

De första människorna bosätter sig i Köpingstrakten omkring 2 000 f Kr. Från den tiden, visar hällristningar vid bland annat Häljesta, att sjöfarten var tidigt utvecklad i regionen.

Köping nämns första gången år 1257 under namnet Laglösaköping, vilket visar att orten ännu inte blivit stad. Köpingssigillet är känt från 1349 och 1474 fick Köping stadsrättigheter.
Läs mer om Köpings spännande historia.