Visa webbversion
Meny
Hem - Boende, miljö & trafik - Trafik och gator - Parkering

Parkering

Bild på parkeringsskylt

I kommunen parkerar du gratis på alla allmänna parkeringsplatser. I regel gäller att parkering är tillåten i 24 timmar om inget annat anges.

I Köpings tätort är de platser där parkering är tillåten markerade med P-skyltar. Under rubriken dokument finns länk till karta över tillåtna parkeringsplatser i Köping.

På övriga områden i tätorten är parkering inte tillåten. Köpings centrum är en zon med parkeringsförbud. Den begränsas av Ågärdsgatan i väster och väg 250 och Järnvägsgatan i söder. I zonen ingår centrum, Gamla stan och Sankt Olovsgatan. Skyltar är uppsatta vid zonens början och slut. Karta över zonen med parkeringsförbud finns under rubriken dokument.

Parkeringsplatser och gator övervakas av vaktbolag på uppdrag av tekniska kontoret. Vaktbolagen ser till att parkeringsreglerna följs och hjälper till att skapa en säkrare och trivsammare trafikmiljö.

För tomgångskörning gäller max 1 minut.

Kontakta oss

Tekniska kontoret
0221-252 50 dygnet runt
Besöksadress: Kristinelundsvägen 4
Postadress: Köpings kommun
Tekniska kontoret
731 85 Köping

Öppettider:
Måndag-fredag 8.00-16.00
Lunchstängt 12.00-13.00

Snabbfakta om

Köping - miljöcertifierad kommun

Logotyp BMG Trada CertifieringSedan 2012 är Köpings kommuns organisation miljöcertifierad enligt standarden ISO 14 001. Köping är en av de första kommunerna med miljöcertifikat för alla förvaltningar och bolag.  Köping producerar också fjärrvärme med fossilfria bränslen och stora investeringar görs i fastigheterna för att spara miljön och förbättra klimatet.

Läs mer om Köpings kommuns miljöarbete

Flytta till Köping

Tre goda argument för att flytta till Köping

En enklare vardag; nära till förskola, skola, affärer och fritidsanläggningar.
Mer för pengarna; behagligt låga priser på hus och rimliga kommunala taxor. 
Centralt läge i Mälardalen; pendelavstånd till Västerås, Eskilstuna och Örebro.

 Läs mer om Köpings fördelar

Besök Köping

Foto på vägskylt museistråketI Köpings kommun möter Mälarlandskapet Bergslagens skogrika marker. Stadens centrum med vackra sekelskifteshus runt Stora torget, åpromenaden, parkerna och hamnen ger Köping dess karaktär. Shoppa i stadens affärer eller varför inte ta en paus på ett mysigt café.

I Gamla stan finns Köpings museum med apoteksavdelningen Scheeles minne. Sommartid finns fler intressanta museer öppna längs Museistråket, bland annat Bil & teknikhistoriska samlingarna med världsunika bilar. Flera av våra museer öppnar även på vintern för förbokade grupper.

Läs mer om vad Köping kan erbjuda dig som besökare.                  

Historia

De första människorna bosätter sig i Köpingstrakten omkring 2 000 f Kr. Från den tiden, visar hällristningar vid bland annat Häljesta, att sjöfarten var tidigt utvecklad i regionen.

Köping nämns första gången år 1257 under namnet Laglösaköping, vilket visar att orten ännu inte blivit stad. Köpingssigillet är känt från 1349 och 1474 fick Köping stadsrättigheter.
Läs mer om Köpings spännande historia.