Visa webbversion
Meny
Hem - Boende, miljö & trafik - Bostäder och tomter - Flytta till Köping

Flytta till Köping

Vi ger dig här tre goda anledningar att flytta till Köping:

1. En enklare vardag

Foto på förskollärare Kristina och barnKöpings kommun är med närmare  25 500 invånare en lagom stor stad. Här är det nära till det du behöver för ett gott liv. Nära till förskola, skola och bra kommunal service. Bra utbud av affärer och gratis parkering i centrum är till exempel något vi värnar om. Du spar tid och får en enklare vardag.

2. Mer pengar över

Foto på hus längs BarnhemsgatanPriserna på hus och bostadsrätter är på en behaglig, lägre nivå. Även taxorna för kommunala tjänster är låga. Köping tar en åttonde plats i Sverige när det gäller avgifter för fjärrvärme, el, vatten, avlopp och avfall (2013). Fjärrvärmen är billigast i Västmanland och på femte plats i riket.
I Köping får du mer pengar kvar när boendet är betalt, varje månad.

3. Bra läge i Mälardalen

Köping är centrum i västra Mälardalen med pendelavstånd till Västerås, Eskilstuna och Örebro. Ett bra utgångsläge för den flexibla familjen som söker en större arbetsmarknad.

Tecknad karta

Vill du ha en personlig kontakt?

Då är du varmt välkommen att höra av dig till vår kommunikatör Gundel Boholm.

Kontakta oss

Kommunikatör

Gundel Boholm

Direkt: 0221-252 17
Stadskansliet
731 85 Köping

Snabbfakta om

Köping - miljöcertifierad kommun

Logotyp BMG Trada CertifieringSedan 2012 är Köpings kommuns organisation miljöcertifierad enligt standarden ISO 14 001. Köping är en av de första kommunerna med miljöcertifikat för alla förvaltningar och bolag.  Köping producerar också fjärrvärme med fossilfria bränslen och stora investeringar görs i fastigheterna för att spara miljön och förbättra klimatet.

Läs mer om Köpings kommuns miljöarbete

Flytta till Köping

Tre goda argument för att flytta till Köping

En enklare vardag; nära till förskola, skola, affärer och fritidsanläggningar.
Mer för pengarna; behagligt låga priser på hus och rimliga kommunala taxor. 
Centralt läge i Mälardalen; pendelavstånd till Västerås, Eskilstuna och Örebro.

 Läs mer om Köpings fördelar

Besök Köping

Foto på vägskylt museistråketI Köpings kommun möter Mälarlandskapet Bergslagens skogrika marker. Stadens centrum med vackra sekelskifteshus runt Stora torget, åpromenaden, parkerna och hamnen ger Köping dess karaktär. Shoppa i stadens affärer eller varför inte ta en paus på ett mysigt café.

I Gamla stan finns Köpings museum med apoteksavdelningen Scheeles minne. Sommartid finns fler intressanta museer öppna längs Museistråket, bland annat Bil & teknikhistoriska samlingarna med världsunika bilar. Flera av våra museer öppnar även på vintern för förbokade grupper.

Läs mer om vad Köping kan erbjuda dig som besökare.                  

Historia

De första människorna bosätter sig i Köpingstrakten omkring 2 000 f Kr. Från den tiden, visar hällristningar vid bland annat Häljesta, att sjöfarten var tidigt utvecklad i regionen.

Köping nämns första gången år 1257 under namnet Laglösaköping, vilket visar att orten ännu inte blivit stad. Köpingssigillet är känt från 1349 och 1474 fick Köping stadsrättigheter.
Läs mer om Köpings spännande historia.