Meny
Hem - Uppleva & göra - Bibliotek

Bibliotek

Foto på den stickade biblioteksormen

På biblioteket kan du låna böcker, filmer, cd-skivor med mera. Du kan också söka information, använda internet, läsa tidskrifter och dagstidningar eller bara ta det lugnt en stund. 

På webbsidan kan du söka böcker i bibliotekets katalog och på Mina sidor kan du själv låna om dina lån, ställa dig i kö och lämna inköpsförslag.

Det här händer på biblioteket vecka 17

Sista veckan för loppisen nu och på stadsbiblioteket slutspurtar vi med makalösa priser, 10 böcker eller LP-skivor och 4 buntar tidskrifter för 10 kr.

På tisdag kl. 19 på Kolsva bibliotek, berättar Ola Polmé hur vi bemöter personer med demens och hur vi kan få en bra relation med den sjuke och må bra själva. På onsdag kl. 19 på stadsbiblioteket, berättar Anna Suurna om Polens historia och nutid och ger tips på vad som är intressant att se i Polen.

Aktuellt

  • Foto på korg med böcker

    Vi firar Världsbokdagen

    I dag är det Världsbokdagen. Världsbokdagen har firats över hela världen sedan 1995 och precis som man gjort i Katalonien i Spanien sedan 1900-talets början, ger vi idag en bokgåva till dem vi tycker om – våra besökare.

  • Foto på hög med läxor

    Vill du ha hjälp med läxorna?

    Nu har stadsbibliotekets läxhjälp för vuxenstuderande som läser grundskole- och gymnasieämnen eller på SFI dragit igång igen. Varje torsdag, till och med den 22 maj, mellan kl. 16 och 18 kan du få hjälp med dina läxor. Välkommen!

Kontakta oss

Köpings stadsbibliotek
0221-251 82
Fax: 0221-251 98
Postadress: Folkets hus
731 41 Köping
Öppettider:

Måndag-torsdag: 9.30-19.00
Fredag: 9.30-18.00
Lördag: 11.00-15.00

Öppettider under Valborg
Valborgsmässoafton: 9.30-16.00
Första maj: Stängt

Kolsva bibliotek
0221-251 70
Fax: 0221-515 65
Postadress: Bergslagsvägen 111
731 11 Kolsva
Öppettider:

Måndag, tisdag och torsdag:
13.00-19.00
Onsdag och fredag: 10.00-17.00

Öppettider under Valborg
Valborgsmässoafton: 10.00-17.00
Första maj: Stängt

Kampanjer och händelser

Banner till katalogsök

Snabbfakta om

Flytta till Köping

Tre goda argument för att flytta till Köping

En enklare vardag; nära till förskola, skola, affärer och fritidsanläggningar.
Mer för pengarna; behagligt låga priser på hus och rimliga kommunala taxor. 
Centralt läge i Mälardalen; pendelavstånd till Västerås, Eskilstuna och Örebro.

 Läs mer om Köpings fördelar

Besök Köping

Foto på vägskylt museistråketI Köpings kommun möter Mälarlandskapet Bergslagens skogrika marker. Stadens centrum med vackra sekelskifteshus runt Stora torget, åpromenaden, parkerna och hamnen ger Köping dess karaktär. Shoppa i stadens affärer eller varför inte ta en paus på ett mysigt café.

I Gamla stan finns Köpings museum med apoteksavdelningen Scheeles minne. Sommartid finns fler intressanta museer öppna längs Museistråket, bland annat Bil & teknikhistoriska samlingarna med världsunika bilar. Flera av våra museer öppnar även på vintern för förbokade grupper.

Läs mer om vad Köping kan erbjuda dig som besökare.                  

Köping - miljöcertifierad kommun

Logotypen för miljöcertifieringSedan 2012 är Köpings kommuns organisation miljöcertifierad enligt standarden ISO 14 001. Köping är en av de första kommunerna med miljöcertifikat för alla förvaltningar och bolag.  Köping producerar också fjärrvärme med fossilfria bränslen och stora investeringar görs i fastigheterna för att spara miljön och förbättra klimatet.

Läs mer om Köpings kommuns miljöarbete

Historia

De första människorna bosätter sig i Köpingstrakten omkring 2 000 f Kr. Från den tiden, visar hällristningar vid bland annat Häljesta, att sjöfarten var tidigt utvecklad i regionen.

Köping nämns första gången år 1257 under namnet Laglösaköping, vilket visar att orten ännu inte blivit stad. Köpingssigillet är känt från 1349 och 1474 fick Köping stadsrättigheter.
Läs mer om Köpings spännande historia.