Visa webbversion
Meny
Hem - Barn & utbildning

Barn och utbildning

Foto på elever vid dator

Här hittar du det mesta som rör barn- och utbildningsfrågor – allt från förskola och grundskola till vuxenutbildning. Här finns också information om musikskola och skolskjutsar med mera.

Aktuellt

 • Bild på Ullvigymnasiets logotyp

  Gymnasiekväll för dig i nian

  Den 23 oktober klockan 18.30 är det dags för gymnasiekväll på Ullvigymnasiet i Köping. Då kan du som går i nian jämföra olika program, få information om hur skolan arbetar och vilka andra aktiviteter som skolan erbjuder.

 • Utbildning för dig som vill förbättra relationen med dina barn

  Nu kan du som är förälder eller närstående anmäla dig till föräldrautbildningen Komet. Nya kurser startar under våren 2015. På utbildningen får du som förälder lära dig nya sätt att samspela med dina barn för att få en bättre relation med mindre bråk.

 • Bild från filmen Jörgen + Anne = sant

  Elevdemokrati och bio = sant

  Under barnkonventionsveckan den 20-24 oktober kommer kommunens elever i årskurs 4 att få gå på bio. Eleverna har själva, genom att rösta, bestämt att det är filmen "Jörgen + Anne = sant" som ska visas för eleverna på Biograf Royal i Köping.

 • Bild på Trivselprogrammets logotyp

  Mer lek och trivsel på skolgården

  Ökad gemenskap, mer aktiviteter och färre konflikter. Nu går grundskolorna i Köping med i Trivselprogrammet som är ett framgångsrikt koncept för att förebygga mobbning och utanförskap. Genom att öka aktiviteterna på rasterna blir det lättare att bygga vänskapsrelationer och fler kan delta när det finns olika lekar att välja mellan.

Nyheter

 • Makt, mod och motstånd! - Benny Haag föreläser om alkohol

  Måndagen den 13 oktober är alla föräldrar i kommunen välkomna att lyssna på Benny Haags föreläsning "Makt, mod och motstånd!" kl. 18.00 i Karlbergsskolans aula/studiehall. Med humor och allvar berättar Benny Haag om alkoholens inverkar på hans eget liv och samhället i stort.

  2014-10-06
 • Föreläsning om datorspelande och internetvanor

  Tisdagen den 14 oktober bjuds alla föräldrar i kommunen in till en föreläsning om datorspelande och livet framför datorn kl. 18.00 på S:t Olovsgården. Oskar Foldevi och Mustapha Petterson från behandlingshemmet Game Over pratar om datorspelande och internetvanor med fokus på sociala medier, bloggar och it-identitet.

  2014-10-06
 • En dag för världens barn 4 oktober

  Den 4 oktober ordnas en dag för världens barn på Kulturhuset i Folkets park, klockan 10.00-14.00. Det är gratis att delta i aktiviteterna.

  2014-09-30
 • Ny förskoleavdelning i Odensvi

  Idag invigs en ny förskoleavdelning i Odensvi. Den nya avdelningen heter Prästkragen och där kommer barn mellan 3 och 5 år att gå.

  2014-09-09
Föregående1234567...

Kontakta oss

Barn & Utbildning
0221-256 10
Fax: 0221-256 02
Besöksadress: Nibblesbackevägen 17
Postadress: Köpings kommun, Barn och utbildning
731 85 Köping

Öppettider

Måndag-torsdag: 8.00-16.00
Fredag: 8.00-15.00
Lunchstängt: 12.00-13.00

Snabbfakta om

Köping - miljöcertifierad kommun

Logotypen för miljöcertifieringSedan 2012 är Köpings kommuns organisation miljöcertifierad enligt standarden ISO 14 001. Köping är en av de första kommunerna med miljöcertifikat för alla förvaltningar och bolag.  Köping producerar också fjärrvärme med fossilfria bränslen och stora investeringar görs i fastigheterna för att spara miljön och förbättra klimatet.

Läs mer om Köpings kommuns miljöarbete

Flytta till Köping

Tre goda argument för att flytta till Köping

En enklare vardag; nära till förskola, skola, affärer och fritidsanläggningar.
Mer för pengarna; behagligt låga priser på hus och rimliga kommunala taxor. 
Centralt läge i Mälardalen; pendelavstånd till Västerås, Eskilstuna och Örebro.

 Läs mer om Köpings fördelar

Besök Köping

Foto på vägskylt museistråketI Köpings kommun möter Mälarlandskapet Bergslagens skogrika marker. Stadens centrum med vackra sekelskifteshus runt Stora torget, åpromenaden, parkerna och hamnen ger Köping dess karaktär. Shoppa i stadens affärer eller varför inte ta en paus på ett mysigt café.

I Gamla stan finns Köpings museum med apoteksavdelningen Scheeles minne. Sommartid finns fler intressanta museer öppna längs Museistråket, bland annat Bil & teknikhistoriska samlingarna med världsunika bilar. Flera av våra museer öppnar även på vintern för förbokade grupper.

Läs mer om vad Köping kan erbjuda dig som besökare.                  

Historia

De första människorna bosätter sig i Köpingstrakten omkring 2 000 f Kr. Från den tiden, visar hällristningar vid bland annat Häljesta, att sjöfarten var tidigt utvecklad i regionen.

Köping nämns första gången år 1257 under namnet Laglösaköping, vilket visar att orten ännu inte blivit stad. Köpingssigillet är känt från 1349 och 1474 fick Köping stadsrättigheter.
Läs mer om Köpings spännande historia.