Visa webbversion
Meny
Hem - Barn & utbildning

Barn och utbildning

Foto på elever vid dator

Här hittar du det mesta som rör barn- och utbildningsfrågor – allt från förskola och grundskola till vuxenutbildning. Här finns också information om musikskola och skolskjutsar med mera.

Aktuellt

 • Foto på en del av föreställnings affisch

  Karlbergsskolans musikprofil årkurs 9 presenterar musikalen Fifty Shades of Leif

  Karlbergsskolans musikprofil årskurs 9 sätter upp musikalen Fifty Shades of Leif. Tisdagen den 26 maj och onsdagen den 27 maj spelas två kvällsföreställningar och då står dörrarna öppna för allmänheten. Fifty Shades of Leif har eleverna skrivit själva och handlar om en mans utveckling och resa under musikhistorien där vi får möta många kända artister. Varmt välkomna!

 • Nibbleskolans klass 4A segrare i Äggfallet 2015

  Onsdagen den 6 maj arrangerades Äggfallet för åttonde året i rad. På Stora torget samlades Köpings fjärdeklassare för att testa sina uppfinningar som skulle klara att hålla ett ägg helt efter ett fall på tio meter.

 • Foto på två dj-killar

  Dags att söka Roligaste Sommarjobbet

  För dig som inte söker eller får ett traditionellt sommarjobb finns nu ett alternativ. Du kan prova på att starta eget och förverkliga en idé, själv eller tillsammans med en eller flera kompisar.

 • Foto på ansökningshandling och penna

  Sök stipendium för eftergymnasiala studier

  Är du mellan 18 och 25 år? Ska du plugga på högskola eller universitetet till hösten? Bor du, eller har bott, i Köpings kommun? Då har du chansen att få bidrag från Astrid och Einar Holmgrens understödsfond.

Nyheter

 • Tio elever från Karlbergsskolan åker till Kroatien som en del av läsprojektet AMORES

  Karlbergsskolan deltar i EU-projektet AMORES som har som syfte att öka läslusten hos elever med hjälp av digital teknik. Onsdagen den 6 maj åker tio elever från klass 7A och 7C till Kroatien för att besöka Horvatiskolan i Zagreb där klass 6A och 6B också medverkar i projektet.

  2015-05-04
 • Linda på Karlbergsskolan ger eleverna ett nytt språk

  Programmering i skolan är ett ämne som diskuteras flitigt just nu. Linda Larsson, lärare på Karlbergsskolan, programmerar för fullt med sina elever i sexan, och under måndagen och tisdagen den 27-28 april åker hon med några elever till Skolriksdagen för att visa hur de arbetar med programmering och problemlösning.

  2015-04-23
 • Öppet hus på nya förskolan Skogsborgen den 18 mars

  Onsdagen den 18 mars kl. 18.30–20.30 är det öppet hus för allmänheten på Köpings nyaste förskola Skogsborgen, Ringvägen 66.

  2015-03-11
 • Nya förskolan Skogsborgen invigdes med sång

  Idag invigdes Köpings nyaste förskola, Skogsborgen som ligger på Ringvägen på öster. Förskolans barn bjöd på sång och kommunstyrelsens ordförande Elizabeth Salomonsson klippte bandet som förklarade förskolan invigd.

  2015-02-04
Föregående1234567...

Kontakta oss

Barn & Utbildning
0221-256 10
Fax: 0221-256 02
Besöksadress: Nibblesbackevägen 17
Postadress: Köpings kommun, Barn och utbildning
731 85 Köping

Öppettider

Måndag-torsdag: 8.00-16.00
Fredag: 8.00-15.00
Lunchstängt: 12.00-13.00

Snabbfakta om

Köping - miljöcertifierad kommun

Logotypen för miljöcertifieringSedan 2012 är Köpings kommuns organisation miljöcertifierad enligt standarden ISO 14 001. Köping är en av de första kommunerna med miljöcertifikat för alla förvaltningar och bolag.  Köping producerar också fjärrvärme med fossilfria bränslen och stora investeringar görs i fastigheterna för att spara miljön och förbättra klimatet.

Läs mer om Köpings kommuns miljöarbete

Flytta till Köping

Tre goda argument för att flytta till Köping

En enklare vardag; nära till förskola, skola, affärer och fritidsanläggningar.
Mer för pengarna; behagligt låga priser på hus och rimliga kommunala taxor. 
Centralt läge i Mälardalen; pendelavstånd till Västerås, Eskilstuna och Örebro.

 Läs mer om Köpings fördelar

Besök Köping

Foto på vägskylt museistråketI Köpings kommun möter Mälarlandskapet Bergslagens skogrika marker. Stadens centrum med vackra sekelskifteshus runt Stora torget, åpromenaden, parkerna och hamnen ger Köping dess karaktär. Shoppa i stadens affärer eller varför inte ta en paus på ett mysigt café.

I Gamla stan finns Köpings museum med apoteksavdelningen Scheeles minne. Sommartid finns fler intressanta museer öppna längs Museistråket, bland annat Bil & teknikhistoriska samlingarna med världsunika bilar. Flera av våra museer öppnar även på vintern för förbokade grupper.

Läs mer om vad Köping kan erbjuda dig som besökare.                  

Historia

De första människorna bosätter sig i Köpingstrakten omkring 2 000 f Kr. Från den tiden, visar hällristningar vid bland annat Häljesta, att sjöfarten var tidigt utvecklad i regionen.

Köping nämns första gången år 1257 under namnet Laglösaköping, vilket visar att orten ännu inte blivit stad. Köpingssigillet är känt från 1349 och 1474 fick Köping stadsrättigheter.
Läs mer om Köpings spännande historia.