Visa webbversion
Meny
Hem - Barn & utbildning

Barn och utbildning

Foto på elever vid dator

Här hittar du det mesta som rör barn- och utbildningsfrågor – allt från förskola och grundskola till vuxenutbildning. Här finns också information om musikskola och skolskjutsar med mera.

Aktuellt

 • Lär dig producera musik på Ullvigymnasiet

  Älskar du musik och vill utveckla ditt musikutövande? Är du intresserad av att producera musik eller vill utveckla dig som singer/songwriter och samtidigt få högskolebehörighet? Då ska du välja Ullvigymnasiets musikinriktning på Estetiska programmet. Inför kommande läsår har skolan utvecklat utbildningens innehåll som nu är mer anpassat för dagens musikproduktion.

 • Foto på trivselledare som spelar kartongpingis.

  ”Ingen ska behöva vara utanför på rasten”

  Från och med vecka 45 ser en del av rasterna på Karlbergsskolan annorlunda ut. Elever som är trivselledare ska ordna lekar och locka så många som möjligt att delta. Arbetssättet ingår i Trivselprogrammet, som är ett program för mer aktivitet och ökad trygghet på rasterna i skolan. Programmet införs på sex grundskolor i Köping under hösten.

 • Foto på rektorerna Gun-Marie Persson och Johan Hallberg när de uppvaktas av näringslivschef Camilla Blomqvist

  Kolsvas rektorer är "Månadens förebilder”

  ”Genom ett långsiktigt utvecklingsarbete har rektorerna Gun-Marie Persson och Johan Hallberg framgångrikt lyckats höja studieresultaten hos Malmaskolans elever och på så sätt lagt grunden till goda förutsättningar för dessa vidare i studie- och yrkeslivet.”

 • Bild på Ullvigymnasiets diplom Förstklassig skola

  Ullvigymnasiet är förstklassig skola

  VVS-branschens yrkesnämnd har utnämnt Ullvigymnasiet till regionens enda förstklassiga skola. Det är en kvalitetsstämpel som innebär att man rekommenderar VVS- och Fastighetsprogrammet på Ullvigymnasiet.

Nyheter

 • Nya förskoleavdelningar i Kolsva och Odensvi

  Med hjälp av moduler har nu flera nya förskoleavdelningar skapats i Kolsva och Odensvi.

  2014-11-10
 • Öppet hus på Ullvigymnasiet den 15 november

  Lördagen den 15 november kl. 10.00-13.00 är det öppet hus på Ullvigymnasiet. Då är elever i årskurs 8 och 9, föräldrar och andra intresserade välkomna att ta del av skolans stora utbud av utbildningar.

  2014-11-06
 • Konsert och dans med svensk folkmusik

  På torsdag 6 november bjuder Ahlberg, Ek & Roswall på konsert med folkmusik från Medelpad och Skåne. Efteråt blir det dans med Dybecks folkdansgille.

  2014-11-03
 • Elevdemokrati och bio = sant

  Under barnkonventionsveckan den 20-24 oktober kommer kommunens elever i årskurs 4 att få gå på bio. Eleverna har själva, genom att rösta, bestämt att det är filmen "Jörgen + Anne = sant" som ska visas för eleverna på Biograf Royal i Köping.

  2014-10-20
Föregående1234567...

Kontakta oss

Barn & Utbildning
0221-256 10
Fax: 0221-256 02
Besöksadress: Nibblesbackevägen 17
Postadress: Köpings kommun, Barn och utbildning
731 85 Köping

Öppettider

Måndag-torsdag: 8.00-16.00
Fredag: 8.00-15.00
Lunchstängt: 12.00-13.00

Snabbfakta om

Köping - miljöcertifierad kommun

Logotypen för miljöcertifieringSedan 2012 är Köpings kommuns organisation miljöcertifierad enligt standarden ISO 14 001. Köping är en av de första kommunerna med miljöcertifikat för alla förvaltningar och bolag.  Köping producerar också fjärrvärme med fossilfria bränslen och stora investeringar görs i fastigheterna för att spara miljön och förbättra klimatet.

Läs mer om Köpings kommuns miljöarbete

Flytta till Köping

Tre goda argument för att flytta till Köping

En enklare vardag; nära till förskola, skola, affärer och fritidsanläggningar.
Mer för pengarna; behagligt låga priser på hus och rimliga kommunala taxor. 
Centralt läge i Mälardalen; pendelavstånd till Västerås, Eskilstuna och Örebro.

 Läs mer om Köpings fördelar

Besök Köping

Foto på vägskylt museistråketI Köpings kommun möter Mälarlandskapet Bergslagens skogrika marker. Stadens centrum med vackra sekelskifteshus runt Stora torget, åpromenaden, parkerna och hamnen ger Köping dess karaktär. Shoppa i stadens affärer eller varför inte ta en paus på ett mysigt café.

I Gamla stan finns Köpings museum med apoteksavdelningen Scheeles minne. Sommartid finns fler intressanta museer öppna längs Museistråket, bland annat Bil & teknikhistoriska samlingarna med världsunika bilar. Flera av våra museer öppnar även på vintern för förbokade grupper.

Läs mer om vad Köping kan erbjuda dig som besökare.                  

Historia

De första människorna bosätter sig i Köpingstrakten omkring 2 000 f Kr. Från den tiden, visar hällristningar vid bland annat Häljesta, att sjöfarten var tidigt utvecklad i regionen.

Köping nämns första gången år 1257 under namnet Laglösaköping, vilket visar att orten ännu inte blivit stad. Köpingssigillet är känt från 1349 och 1474 fick Köping stadsrättigheter.
Läs mer om Köpings spännande historia.