Visa webbversion
Meny
Hem - Barn & utbildning

Barn och utbildning

Foto på elever vid dator

Välkommen till kommunens webb för skola och förskola. Här hittar du information om kommunens pedagogiska verksamhet. Du kan också få information om vuxenutbildningen på Kompetenscenter, skolskjuts, musikskola, avgifter med mera.

Hitta direkt

Aktuellt

 • Hypernet Direkt för förskola är fördröjd

  Du som har placering på förskolan idag och ska registrera schema i e-tjänsten Hypernet Direkt får vänta ett tag till på grund av tekniska problem. Vi återkommer så snart du kan logga in. Ska du ansöka om plats till förskola gör du det i e-tjänsten IST Förskola som är öppen nu.

 • Populärt med öppet hus på Ullvigymnasiet

  Drygt 2000 personer besökte Ullvigymnasiets öppna hus i lördags. Här fick samtliga ett bra tillfälle att se hela skolan och bredden av program samt övriga verksamheter på skolan.

Nyheter

 • Nya förskolan Kompassen är nu invigd

  Förskolan Kompassen smygstartade innan sommaren med att ta emot barn. Nu är alla cirka 70 barn inskolade och har funnit sig tillrätta i de nya lokalerna. Därför passade det bra med en officiell invigning av förskolan en solig tisdag den 7 september.

  2016-09-07
Föregående1234567...

Kontakta oss

Barn & Utbildning
0221-256 10
Fax: 0221-256 02
Besöksadress: Nibblesbackevägen 17
Postadress: Köpings kommun, Barn och utbildning
731 85 Köping

Öppettider

Måndag-torsdag: 8.00-16.00
Fredag: 8.00-15.00
Lunchstängt: 12.00-13.00

Snabbfakta om

Köping - miljöcertifierad kommun

Logotyp BMG Trada CertifieringSedan 2012 är Köpings kommuns organisation miljöcertifierad enligt standarden ISO 14 001. Köping är en av de första kommunerna med miljöcertifikat för alla förvaltningar och bolag.  Köping producerar också fjärrvärme med fossilfria bränslen och stora investeringar görs i fastigheterna för att spara miljön och förbättra klimatet.

Läs mer om Köpings kommuns miljöarbete

Flytta till Köping

Tre goda argument för att flytta till Köping

En enklare vardag; nära till förskola, skola, affärer och fritidsanläggningar.
Mer för pengarna; behagligt låga priser på hus och rimliga kommunala taxor. 
Centralt läge i Mälardalen; pendelavstånd till Västerås, Eskilstuna och Örebro.

 Läs mer om Köpings fördelar

Besök Köping

Foto på vägskylt museistråketI Köpings kommun möter Mälarlandskapet Bergslagens skogrika marker. Stadens centrum med vackra sekelskifteshus runt Stora torget, åpromenaden, parkerna och hamnen ger Köping dess karaktär. Shoppa i stadens affärer eller varför inte ta en paus på ett mysigt café.

I Gamla stan finns Köpings museum med apoteksavdelningen Scheeles minne. Sommartid finns fler intressanta museer öppna längs Museistråket, bland annat Bil & teknikhistoriska samlingarna med världsunika bilar. Flera av våra museer öppnar även på vintern för förbokade grupper.

Läs mer om vad Köping kan erbjuda dig som besökare.                  

Historia

De första människorna bosätter sig i Köpingstrakten omkring 2 000 f Kr. Från den tiden, visar hällristningar vid bland annat Häljesta, att sjöfarten var tidigt utvecklad i regionen.

Köping nämns första gången år 1257 under namnet Laglösaköping, vilket visar att orten ännu inte blivit stad. Köpingssigillet är känt från 1349 och 1474 fick Köping stadsrättigheter.
Läs mer om Köpings spännande historia.