Visa webbversion
Meny
Hem - Barn & utbildning

Barn och utbildning

Foto på elever vid dator

Här hittar du det mesta som rör barn- och utbildningsfrågor – allt från förskola och grundskola till vuxenutbildning. Här finns också information om musikskola och skolskjutsar med mera.

Aktuellt

 • Foto på fyra ungdomar

  Feriepraktik kan sökas från 6 april

  Köpings kommun kommer även i sommar att erbjuda feriepraktik för ungdomar som är födda 1998 och skrivna i Köpings kommun.

 • Foto på två dj-killar

  Dags att söka Roligaste Sommarjobbet

  För dig som inte söker eller får ett traditionellt sommarjobb finns nu ett alternativ. Du kan prova på att starta eget och förverkliga en idé, själv eller tillsammans med en eller flera kompisar.

 • Foto på barn på Skogsborgens förskola

  Nya förskolan Skogsborgen invigdes med sång

  Idag invigdes Köpings nyaste förskola, Skogsborgen som ligger på Ringvägen på öster. Förskolans barn bjöd på sång och kommunstyrelsens ordförande Elizabeth Salomonsson klippte bandet som förklarade förskolan invigd.

Nyheter

 • Utbildningsmässa på Ullvigymnasiet den 11 februari

  Onsdagen den 11 februari är det dags för Ullvigymnasiets stora utbildningsmässa. Många utställare kommer att finnas på plats på gymnasiet för att informera om olika eftergymnasiala utbildningsvägar. Mässan vänder sig främst till gymnasieelever men är även öppen för allmänheten.

  2015-02-03
 • Information om droger i Köping den 19 januari

  Den 19 januari klockan 18.00 är du som är vårdnadshavare till ungdomar i Köping välkommen till en informationkväll om den aktuella drogsituationen i Köpings kommun. Informationen hålls i Ullvigymnasiets aula.

  2015-01-14
 • Dags att söka till gymnasiet

  Nu är det dags att söka till gymnasiet. Mellan den 8 januari och den 13 februari kan du göra din ansökan via gymnasieantagningen i Västmanland. Ullvigymnasiet erbjuder flera aktiviteter och vägledning för att du som elev ska samla på dig så mycket kunskap som möjligt inför gymnasievalet.

  2015-01-08
 • Ullvigymnasiets teknikprogram får ett fjärde år

  Från och med i höst får teknikprogrammet på Ullvigymnasiet ett eftertraktat fjärde år. Utbildningen har inriktningen produktionsteknik och är en påbyggnad av teknikprogrammet. Produktionsteknik är den inriktning som verkstadsföretagen har störst behov av.

  2014-12-19
Föregående1234567...

Kontakta oss

Barn & Utbildning
0221-256 10
Fax: 0221-256 02
Besöksadress: Nibblesbackevägen 17
Postadress: Köpings kommun, Barn och utbildning
731 85 Köping

Öppettider

Måndag-torsdag: 8.00-16.00
Fredag: 8.00-15.00
Lunchstängt: 12.00-13.00

Snabbfakta om

Köping - miljöcertifierad kommun

Logotypen för miljöcertifieringSedan 2012 är Köpings kommuns organisation miljöcertifierad enligt standarden ISO 14 001. Köping är en av de första kommunerna med miljöcertifikat för alla förvaltningar och bolag.  Köping producerar också fjärrvärme med fossilfria bränslen och stora investeringar görs i fastigheterna för att spara miljön och förbättra klimatet.

Läs mer om Köpings kommuns miljöarbete

Flytta till Köping

Tre goda argument för att flytta till Köping

En enklare vardag; nära till förskola, skola, affärer och fritidsanläggningar.
Mer för pengarna; behagligt låga priser på hus och rimliga kommunala taxor. 
Centralt läge i Mälardalen; pendelavstånd till Västerås, Eskilstuna och Örebro.

 Läs mer om Köpings fördelar

Besök Köping

Foto på vägskylt museistråketI Köpings kommun möter Mälarlandskapet Bergslagens skogrika marker. Stadens centrum med vackra sekelskifteshus runt Stora torget, åpromenaden, parkerna och hamnen ger Köping dess karaktär. Shoppa i stadens affärer eller varför inte ta en paus på ett mysigt café.

I Gamla stan finns Köpings museum med apoteksavdelningen Scheeles minne. Sommartid finns fler intressanta museer öppna längs Museistråket, bland annat Bil & teknikhistoriska samlingarna med världsunika bilar. Flera av våra museer öppnar även på vintern för förbokade grupper.

Läs mer om vad Köping kan erbjuda dig som besökare.                  

Historia

De första människorna bosätter sig i Köpingstrakten omkring 2 000 f Kr. Från den tiden, visar hällristningar vid bland annat Häljesta, att sjöfarten var tidigt utvecklad i regionen.

Köping nämns första gången år 1257 under namnet Laglösaköping, vilket visar att orten ännu inte blivit stad. Köpingssigillet är känt från 1349 och 1474 fick Köping stadsrättigheter.
Läs mer om Köpings spännande historia.