Visa webbversion
Meny
Bild på texter med lediga jobb

Välkommen att arbeta hos oss

Sveriges viktigaste jobb finns i Köping

Lyssna

Toppnyheter

 • Hypernet Direkt för förskola är fördröjd

  Du som har placering på förskolan idag och ska registrera schema i e-tjänsten Hypernet Direkt får vänta ett tag till på grund av tekniska problem. Vi återkommer så snart du kan logga in. Ska du ansöka om plats till förskola gör du det i e-tjänsten IST Förskola som är öppen nu.

 • Bild på informationsbrev om hyresändring

  Ändrade hyror i äldreboenden och gruppbostäder

  Från och med den 1 februari 2017 kommer nya hyror att gälla för den som hyr i andra hand av Vård & Omsorg. Hyresändringen ska ge rättvisare hyror satta utifrån varje lägenhets individuella standard och storlek.

 • Johan fixar för dig med dålig balans

  Johan Özgun driver tillsammans med Jens Andersson kommunens fixartjänst. Det är en gratis service för dig som är 75 år eller äldre och behöver hjälp med enkla uppdrag i hemmet.

 • Foto på 25-års jubilarerna

  25 år i kommunen

  Den 1 december firade Köpings kommun de personer som varit anställda i kommunen i 25 år. Middag, underhållning, tal och jubileumsgåva stod på programmet.

Nyhetslista

Fler nyheter

Kalender

Fler evenemang

Kontakta oss

Köpings kommun
0221-250 00
Fax: 0221-251 31
Postadress: Köpings kommun
731 85 Köping

Telefontider 1 september - 30 april:

Måndag-torsdag: 8.00-17.00
Fredag: 8.00-16.00
Lunchstängt: 12.00-13.00

Bildlänkar

Foto på liten traktor som röjer snö Bild på människor som håller varann i hand, bakifrån, Banner till aktuella gatuarbeten

Facebook

Snabbfakta om

Köping - miljöcertifierad kommun

Logotyp BMG Trada CertifieringSedan 2012 är Köpings kommuns organisation miljöcertifierad enligt standarden ISO 14 001. Köping är en av de första kommunerna med miljöcertifikat för alla förvaltningar och bolag.  Köping producerar också fjärrvärme med fossilfria bränslen och stora investeringar görs i fastigheterna för att spara miljön och förbättra klimatet.

Läs mer om Köpings kommuns miljöarbete

Flytta till Köping

Tre goda argument för att flytta till Köping

En enklare vardag; nära till förskola, skola, affärer och fritidsanläggningar.
Mer för pengarna; behagligt låga priser på hus och rimliga kommunala taxor. 
Centralt läge i Mälardalen; pendelavstånd till Västerås, Eskilstuna och Örebro.

 Läs mer om Köpings fördelar

Besök Köping

Foto på vägskylt museistråketI Köpings kommun möter Mälarlandskapet Bergslagens skogrika marker. Stadens centrum med vackra sekelskifteshus runt Stora torget, åpromenaden, parkerna och hamnen ger Köping dess karaktär. Shoppa i stadens affärer eller varför inte ta en paus på ett mysigt café.

I Gamla stan finns Köpings museum med apoteksavdelningen Scheeles minne. Sommartid finns fler intressanta museer öppna längs Museistråket, bland annat Bil & teknikhistoriska samlingarna med världsunika bilar. Flera av våra museer öppnar även på vintern för förbokade grupper.

Läs mer om vad Köping kan erbjuda dig som besökare.                  

Historia

De första människorna bosätter sig i Köpingstrakten omkring 2 000 f Kr. Från den tiden, visar hällristningar vid bland annat Häljesta, att sjöfarten var tidigt utvecklad i regionen.

Köping nämns första gången år 1257 under namnet Laglösaköping, vilket visar att orten ännu inte blivit stad. Köpingssigillet är känt från 1349 och 1474 fick Köping stadsrättigheter.
Läs mer om Köpings spännande historia.