Visa webbversion
Meny
Bild på texter med lediga jobb

Jobba hos oss!

Sveriges viktigaste jobb finns i Köping

Lyssna

Toppnyheter

 • Bild på emblem "mycket väl godkänd kundnöjdhet"

  Köpings fjärrvärme är i toppklass

  Mycket bra resultat i en undersökning om Köpings fjärrvärme. Köping ligger i topp bland 40-talet energiföretag i Sverige.

 • Ett nytt bolag har bildats - Västra Mälardalens Energi och Miljö AB

  En historisk milstolpe ägde rum i Köpings rådhus under fredagen. Då undertecknades avtalet mellan Arboga kommun och Köpings kommun om övertagandet av Arboga Energi AB.

 • Foto på skådespelarna i stadsvandringen

  Årets dramatiserade stadsvandring

  Nu har årets dramatiserade stadsvandringar startat. Denna gång får du följa med in i barnens historia i Köping. Stadsvandringarna är varje torsdag klockan 19 fram till och med den 4 augusti. Boka dina biljetter redan nu.

 • Teckning på cyklist

  Cykla och promenera istället för att ta bilen

  Den 1 juli startar Köpings kommun tillsammans med KBAB en aktivitet där du kan välja mellan att promenera eller cykla istället för att ta bilen. Genom att delta i aktiviteten har du chansen att vinna priser som vi lottar ut i samband med aktiviteter på Hökartorget den 16 september.

 • Pojke som metar från brygga

  Program för gratis sommarlovsaktiviteter

  Nu kan du ladda ner programmet med sommarlovets gratis aktiviteter för barn och ungdomar. I juni drar vi igång, så häng med!

 • Ungcenter - samordnade resurser för ungdomar

  Ungcenter är kommunens insats för att sänka ungdomsarbetslösheten och göra myndighetskontakten så enkel som möjligt för den enskilde personen.

Nyhetslista

Fler nyheter

Kalender

Fler evenemang

Kontakta oss

Köpings kommun
0221-250 00
Fax: 0221-251 31
Postadress: Köpings kommun
731 85 Köping

Telefontider 1 maj - 31 augusti:

Måndag-torsdag: 8.00-16.30
Fredag: 8.00-16.00
Lunchstängt: 12.00-13.00

Bildlänkar

Bild på människor som håller varann i hand, bakifrån, Banner till aktuella gatuarbeten

Facebook

Snabbfakta om

Köping - miljöcertifierad kommun

Logotyp BMG Trada CertifieringSedan 2012 är Köpings kommuns organisation miljöcertifierad enligt standarden ISO 14 001. Köping är en av de första kommunerna med miljöcertifikat för alla förvaltningar och bolag.  Köping producerar också fjärrvärme med fossilfria bränslen och stora investeringar görs i fastigheterna för att spara miljön och förbättra klimatet.

Läs mer om Köpings kommuns miljöarbete

Flytta till Köping

Tre goda argument för att flytta till Köping

En enklare vardag; nära till förskola, skola, affärer och fritidsanläggningar.
Mer för pengarna; behagligt låga priser på hus och rimliga kommunala taxor. 
Centralt läge i Mälardalen; pendelavstånd till Västerås, Eskilstuna och Örebro.

 Läs mer om Köpings fördelar

Besök Köping

Foto på vägskylt museistråketI Köpings kommun möter Mälarlandskapet Bergslagens skogrika marker. Stadens centrum med vackra sekelskifteshus runt Stora torget, åpromenaden, parkerna och hamnen ger Köping dess karaktär. Shoppa i stadens affärer eller varför inte ta en paus på ett mysigt café.

I Gamla stan finns Köpings museum med apoteksavdelningen Scheeles minne. Sommartid finns fler intressanta museer öppna längs Museistråket, bland annat Bil & teknikhistoriska samlingarna med världsunika bilar. Flera av våra museer öppnar även på vintern för förbokade grupper.

Läs mer om vad Köping kan erbjuda dig som besökare.                  

Historia

De första människorna bosätter sig i Köpingstrakten omkring 2 000 f Kr. Från den tiden, visar hällristningar vid bland annat Häljesta, att sjöfarten var tidigt utvecklad i regionen.

Köping nämns första gången år 1257 under namnet Laglösaköping, vilket visar att orten ännu inte blivit stad. Köpingssigillet är känt från 1349 och 1474 fick Köping stadsrättigheter.
Läs mer om Köpings spännande historia.